Testimoni Set Mengandung Shaklee : Beza Lepas Amalkan Shaklee

Salam semua,

Ibu mengandung selalunya mengalami bermacam masalah, biasa la tu kan :) pembawakan budak dan pengorbanan seorang ibu, walau sesukar mana pun.Tetap akan harungi. 

Dalam Al quran pon ada menyebut ayat :



"Dan hendaklah kamu beribadat kepada Allah dan janganlah kamu sekutukan Dia dengan sesuatu apa juga; dan hendaklah kamu berbuat baik kepada kedua ibu bapa.” (Surah al-Nisa, ayat 36)

Bayangkan satu trimester ke satu trimester ada sahaja yang perlu ditempuhi
  • Trimester Pertama : Morning sickness, angin dalam badan , keletihan
  • Trimester Kedua : Tekanan darah rendah, kekejangan kaki, berat badan semakin meningkat
  • Trimester ketiga: Kontraksi, Tak lena tidur akibat pergerakan bayi dalam rahim, sakit melahirkan

dan disusuli dengan berpantang --> menjaga bayi ,ada kalanya tak tidur malam dibuatnya. Tapi itu semua nikmat dan rahmat dari Allah

Berbeza dengan rakan kita ini, Puan Endro Haima, yang mengamalkan Set Kehamilan Shaklee untuk anak yang ketiga. 


Jom kita baca testimoninya



testimoni set kehamilan, vitamin semasa hamil, hb low, kekejangan kaki semasa mengandung, testimoni set kehamilan shaklee

Alhamdulillah, gejala yang dialami sebelum ini (anak pertama dan kedua ) sangat berbeza jika dibandingkan kesannya dengan pengambilan vitamin shaklee. 

Dan yang pastinya, Set Kehamilan Shaklee ini, bukan sahaja membantu ibu hamil lebih cergas bertenaga tapi banyak lagi kelebihan yang lain jika ibu tetap konsisten meneruskan vitamin shaklee sepanjang berpantang :)


Vitamin Cadangan Shaklee untuk Ibu Hamil

Ceria, aktif, sihat & gembira sepanjang hamil, pastikan anda lengkap dgn nutrisi utk tubuh badan bagi menampung keperluan anda ketika hamil.


Keistimewaan Set Kehamilan Shaklee 

Set hamil Shaklee kini menjadi pilihan kebanyakan ibu hamil masa kini kerana:

Lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil

 Tahan berbulan-bulan (4-6 bulan penggunaan)

 Boleh dimakan bersama ahli keluarga

 Harga yang sangat berbaloi

 Semulajadi (bukan sintetik)

 Tidak memberi sebarang kesan sampingan

 Bonus kesihatan dan kecantikan extra
 Terbukti selamat dan berkesan



Testimoni Pelanggan Set kehamilan Shaklee

# Testimoni 1 (Irine Nadia, Blogger)

Jom baca sedikit perkongsian daripada blogger kecil molek, Irine mengenai kebaikan Set Kehamilan Shaklee 👇👇👇
"Irine sendiri menggunakannya untuk dua kehamilan yang sebelum ni dan juga kehamilan yg ketiga sekarang. Memang berbaloi dan superrr jimat menggunakan set mengandung Shaklee.
Kenapa cakap berbaloi dan super jimat? Sbb set ni boleh digunakan sehingga selepas kelahiran baby dan hanya perlu tambah beberapa produk je utk melengkapkan lagi set mengandung kepada set bersalin Shaklee. Lepas tu sambung pula utk membekalkan khasiat buat ibu dan bayi masa sesi menyusu💕 Berbaloi kan? Sebab tu Irine setia dan suka sgt Shaklee, jadi teman baik masa mengandung.
Ibu-ibu hamil dkt luar sana, jgn ambil tak endah dgn supplement ya sbb perempuan yang mengandung berkongsi nutrisi dgn bayi dalam rahim dan sangat memerlukan vitamin dan mineral tambahan."

Antara feedback yang Irine dapat sepanjang kehamilan ketiga ni:
🌸 nampak lebih BERTENAGA dan AKTIF
🌸 kulit nampak lebih sekata dan CANTIK berbanding kehamilan yang sebelum ni
🌸 tak pernah minum air gula untuk kehamilan ketiga ni sebab BACAAN DARAH dan HB CANTIK!

# Testimoni 2 (Leuniey Natasha, Isteri Khairul Fahmi Che Mat. Pemain Bola )



# Testimoni 3

# Testimoni 4







------------------------------------

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :


✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com


ATAUPUN


 Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 866457 
untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan 

Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif 
☑ Konsultasi percuma berterusan 
☑ -Layak dijemput ke ekslusif group di FB.

-----------------------------------
-------------------

Review : Irine Nadia Setia Amalkan Set Hamil Shaklee Hingga Kandungan Ketiga

Sapa lah yang tak kenal dengan blogger kecil molek ni, Irine Nadia. Sekarang sedang hamil anak yang ketiga. Maklumbalas dari beliau yang mengamalkan Set Hamil Shaklee sejak dari anak sulung sehinggalah kehamilan ketiga ini

Jom kita baca feedback beliau :)


Review dari Irine Nadia Yang Menggunakan Set Kehamilan Shaklee

Pengalaman Irine 
  • 1st pregnancy : 2013
  • 2nd pregnancy : 2015
  • 3rd pregnancy : 2016

Irine nak berkongsi kepada semua kebaikan set mengandung Shaklee @irinenadiashaklee . Irine sendiri menggunakannya untuk dua kehamilan yang sebelum ni dan juga kehamilan yg ketiga sekarang. Memang berbaloi dan superrr jimat menggunakan set mengandung Shaklee.


Kenapa cakap berbaloi dan super jimat? Sbb set ni boleh digunakan sehingga selepas kelahiran baby dan hanya perlu tambah beberapa produk je utk melengkapkan lagi set mengandung kepada set bersalin Shaklee. lepas tu sambung pula utk membekalkan khasiat buat ibu dan bayi masa sesi menyusu💕 Berbaloi kan? Sebab tu Irine setia dan suka sgt Shaklee, jadi teman baik masa mengandung.

Ibu-ibu hamil dkt luar sana, jgn ambil tak endah dgn supplement ya sbb perempuan yang mengandung berkongsi nutrisi dgn bayi dalam rahim dan sangat memerlukan vitamin dan mineral tambahan.

Sepanjang 3x pengalaman bersama supplement Shaklee. Taknak bertukar dgn yg lain sebab bila repeat, itu maksudnya produk tu bagus. Macamtu jugak dgn set berpantang, kali ni pun masih setia nak menyediakan kelengkapan set berpantang Shaklee untuk supplement dalaman. Jadi, kalau ada yang tanya Irine highly recommended kan mummy to be dgn Shaklee product sbb Irine sendiri berpengalaman 3x berturut2 dgn product ni💕


Antara supplement yang Irine amalkan, ada dalam SET HAMIL SHAKLEE 
😊

1) Vita-Lea® Iron Formula
❁ Menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung kekurangan zat besi,hb menurun, masalah anemia
Kekurangan zat besi boleh menyebabkan mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.


2) Sustained Release Vita-C
❁ Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi serta menjadikan kulit lebih cantik.
❁ Membantu Penyerapan iron – kalau tak cukup Vitamin C, iron takkan diserap oleh badan.


3) B-Complex
❁ Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri.

4) Energizing Soy Protein
❁ Memberikan tenaga berkekalan, tahan selama berjam-jam.
❁ Membantu untuk memperoleh kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain.
❁ Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal & inshaaAllah kulit baby pun cantik nanti.


5) Ostematrix
❁ Baby serap almost 90% kalsium ibu.
❁ Jika kita tidak menggantikan semula kalsium ini boleh terdedah kepada risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, sakit pinggang, kebas pada kaki / simpul biawak, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.


6)  OMEGA GUARD 
❁ Boleh diambil selepas masuk Trimester KEDUA. InshaaAllah pengambilan Omega dapat membantu dalam perkembangan minda bayi supaya lebih active dan cepat belajar.
❁ Mengawal kenaikan berat badan semasa kehamilan.

So you rasa PENTING tak supplements untuk ibu hamil?? As a mother mesti la kita nak yang terbaik untuk anak kita kan?
Tak tau macam mana nak amalkan supplement semasa mengandung? Jangan risau..Nadia akan guide cara consume yang betul. 😎
Jom grab Set Kehamilan Shaklee pada HARGA JAUH LEBIH JIMAT sempena PROMO MERDEKA bulan ni!


------------------------------------

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :



✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com



ATAUPUN



 Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 866457 
untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan 

Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif 
☑ Konsultasi percuma berterusan 
☑ -Layak dijemput ke ekslusif group di FB.

-----------------------------------

Bahaya Kekurangan Kalsium Semasa Hamil & Menyusu !

Ramai bakal ibu & ibu menyusu terlepas pandang tentang pentingnya pengambilan KALSIUM untuk ibu & anak :) Kebiasaannya, ibu mengandung hanya akan dibekalkan Zat besi, Vitamin C  & Asid Folic oleh klinik kesihatan ibu & anak. Tapi, jangan terlupa KALSIUM sangatlah penting !


Tambahan pula jika anda tidak mengamalkan minum susu semasa hamil ! Sebaiknya ketahuilah risikonya kerana susu adalah sumber kalsium untuk ibu hamil. Ada setengah ibu yang rasa nak termuntah bila minum susu. 

Semasa hamil, ibu memerlukan kalsium yang lebih untuk menyokong pertumbuhan bayi di dalam kandungan terutama semasa tulang-tulangnya sedang terbentuk. Oleh itu ibu hamil disarankan mengambil kalsium bagi mengelakkan ibu mengalami masalah kekurangan kalsium dan kerapuhan tulang dan gigi.
Ibu menyusu juga memerlukan 1000mg kalsium setiap hari bukan sahaja untuk mengekalkan kalsium simpanan hari tua tidak diusik tetapi juga bagi mereka yang merasakan keletihan, kelesuan, penat-penat badan dan kejang kaki. 


 Jom tengok sini :

Semasa trimester II &  III badan bayi mula  membina struktur tulang badan dengan jayanya. Bayi akan menyerap kalsium dari badan ibu untuk pembinaan tulang.Semasa mengandung kita memerlukan kalsium yang lebih untuk menyokong pertumbuhan bayi dalam kandungan terutamanya semasa ini tulang-tulangnya terbentuk. 



Kesan kekurangan Kalsium  semasa hamil & menyusukan anak 



Ibu mengandung mesti mengambil kalsium untuk mengelakkan ibu mengalami kekurangan kalsium dalam badan yang boleh beri kesan pada ibu seperti kerapuhan tulang & kerosakan gigi dengan lebih cepat !



1. Kekejangan Kaki

Pengambilan kalsium yang secukupnya didapati boleh mengelakkan masalah kekejangan sewaktu proses bersalin. Kekurangan zat itu juga boleh mengakibatkan masalah kesejukan dan kekejangan pada bahagian kaki. Kekejangan yang berlaku itu boleh menganggu emosi ibu selain proses bersalin itu sendiri, komplikasi ini sangat digeruni ibu-ibu hamil.



 2. Komplikasi melahirkan anak

Kekurangan pengambilan kalsium atau kealpaan dalam memberi tumpuan terhadap zat kalsium sebenarnya boleh menyebabkan komplikasi semasa meneran saat-saat melahirkan anak. Lebih buruk, kesannya akan berterusan sehingga usia tua.



3. Gigi Rapuh & Berlubang

Saat hamil penting lebihkan pengambilan kalsium agar tulang tetap kuat. Jika bayi kekurangan kalsium, dia akan menyerap dari kalsium ibu. Akibatnya anda akan mudah mengalami  tulang rapuh atau gigi rapuh jika hamil tetapi kekurangan kalsium.



4. Risiko Pra-eklampsia 

Banyak penyelidikan dan kajian, atau lebih tepat kira-kira 14 kajian yang disenarai dalam Jurnal Persatuan Perubatan Amerika mendapati kalsium yang tidak mencukupi meningkatkan risiko praeklampsia iaitu gejala tekanan darah tinggi.

Keadaan itu dikatakan berlaku selepas 20 minggu kehamilan bersama dengan masalah lain. Difahamkan juga pra-eklampsia berpotensi membawa maut bagi ibu dan bayi akibat kenaikan tekanan darah tinggi 



5. Osteoporosis. 

Bila tidak mendapat cukup kalsium dari makanan, tubuh akan mengambilnya dari “bank kalsium” pada tangan, kaki dan tulang panjang lainnya. Kekurangan konsumsi kalsium dalam waktu lama akan mengakibatkan tubuh mengambilnya langsung dari tulang-tulang padat. Hal ini mengakibatkan tulang rapuh dan mudah patah (osteoporosis). 



Fungsi KALSIUM untuk Ibu Hamil

  • Membantu kekuatan tulang untuk menanggung berat bayi secara fizikal.

  • Kalsium penting untuk pembekuan darah.

  • Menstabilkan transmisi impuls saraf dan merehatkan otot semasa berlakunya kontraksi.

  • Banyak kajian telah dilakukan dan mendapati bahawa kalsium yang tidak mencukupi meningkatkan risiko praeklampsia iaitu tekanan darah tinggi

  • Kalsium dalam badan si ibu diserap oleh bayi semasa memebesar untuk proses pembentukan tulang.

  • Pengambilan kalsium yang cukup boleh mengelakkan masalah kekejangan sewaktu proses bersalin.


Ostematrix Shaklee adalah Kalsium Terbaik !


Ibu juga digalakkan untuk mengambil suplemen kalsium tambahan seperti Ostematrix untuk memastikan kalsium berada di tahap optimum dalam badan. Jika ibu ingin mengambil suplemen kalsium, pastikan ianya mengandungi kalsium, magnesium dan juga vitamin D kerana kalsium semata tidak akan dapat diserap dengan baik oleh badan jika tidak dibantu oleh magnesium dan vitamin D. 


Osteomatrix adalah suplemen yang membekalkan Kalsium, Magnesium dan dilengkapi Vitamin D untuk kadar penyerapan yang lebih baik dalam tubuh badan.


Ostematrix Membekalkan:

  • 1,000 mg (100% Daily Value) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi 
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya 
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.
  • Mineral seperti mangan, kuprum dan zink mengukuhkan lagi matriks tulang anda dan memastikan kesihatan tulang berada di tahap yang optimum.

# Testimoni 1

kalsium penting bagi ibu hamil, bahaya kurang kalsium semasa hamil,kalsium untuk ibu mengandung,ostematrix shaklee,pil kalsium untuk ibu mengandung,makanan yang mengandung kalsium untuk ibu hamil,makanan yang mengandung kalsium untuk bayi,suplemen kalsium untuk ibu hamil,tablet kalsium untuk ibu hamil kalsium untuk ibu menyusui, sumber kalsium untuk ibu hamil,ostematrix shaklee untuk ibu hamil,produk shaklee untuk ibu hamil,shaklee untuk ibu mengandung,produk shaklee untuk ibu menyusu,vitamin shaklee untuk ibu mengandung,produk shaklee untuk kurus


# Testimoni 2


kalsium penting bagi ibu hamil, bahaya kurang kalsium semasa hamil,kalsium untuk ibu mengandung,ostematrix shaklee,pil kalsium untuk ibu mengandung,makanan yang mengandung kalsium untuk ibu hamil,makanan yang mengandung kalsium untuk bayi,suplemen kalsium untuk ibu hamil,tablet kalsium untuk ibu hamil kalsium untuk ibu menyusui, sumber kalsium untuk ibu hamil,ostematrix shaklee untuk ibu hamil,produk shaklee untuk ibu hamil,shaklee untuk ibu mengandung,produk shaklee untuk ibu menyusu,vitamin shaklee untuk ibu mengandung,produk shaklee untuk kurus



# Testimoni 3

kalsium penting bagi ibu hamil, bahaya kurang kalsium semasa hamil,kalsium untuk ibu mengandung,ostematrix shaklee,pil kalsium untuk ibu mengandung,makanan yang mengandung kalsium untuk ibu hamil,makanan yang mengandung kalsium untuk bayi,suplemen kalsium untuk ibu hamil,tablet kalsium untuk ibu hamil ,kalsium untuk ibu menyusu, sumber kalsium untuk ibu hamil,ostematrix shaklee untuk ibu hamil,produk shaklee untuk ibu hamil,shaklee untuk ibu mengandung,produk shaklee untuk ibu menyusu,vitamin shaklee untuk ibu mengandung,produk shaklee untuk kurus

# Testimoni 4
kalsium penting bagi ibu hamil, bahaya kurang kalsium semasa hamil,kalsium untuk ibu mengandung,ostematrix shaklee,pil kalsium untuk ibu mengandung,makanan yang mengandung kalsium untuk ibu hamil,makanan yang mengandung kalsium untuk bayi,suplemen kalsium untuk ibu hamil,tablet kalsium untuk ibu hamil kalsium untuk ibu menyusui, sumber kalsium untuk ibu hamil,ostematrix shaklee untuk ibu hamil,produk shaklee untuk ibu hamil,shaklee untuk ibu mengandung,produk shaklee untuk ibu menyusu,vitamin shaklee untuk ibu mengandung,produk shaklee untuk kurus





------------------------------------

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com



ATAUPUN
 Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 866457 
untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan 

Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif 
☑ Konsultasi percuma berterusan 
☑ -Layak dijemput ke ekslusif group di FB.

-----------------------------------
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...