Set Kehamilan Shaklee : Nutrisi Lengkap dan Terbaik untuk Ibu Hamil

vitamin untuk ibu mengandung
Kehamilan adalah sesuatu yang mengujakan setiap ibu , tambahan pula jika anda pertama kali hamil.Mesti terujakan dengan pergerakan bayi, pembesaran dalam rahim kita yang bermula dari air mani hinggalah membentuk janin. Set Kehamilan Shaklee adalah antara pilihan ibu hamil untuk tingkatkan kesihatan optimum pada bayi dan ibu
.
Dalam buat persediaan nak menyambut orang baru, jangan lupa persediaan kesihatan untuk ibu dan bayi jugak ye .
Untuk kehamilan yang baik bermula dengan nutrisi yang lengkap untuk disalurkan pada bayi didalam kandungan. Nutrisi keperluan berubah mengikut usia kehamilan . Set Kehamilan Shaklee adalah jawapannya,keperluan vitamin lengkap untuk ibu mengandung
 

Kenapa Pengambilan Vitamin Penting Semasa Mengandung?

Ada jugak sesetengah ibu hamil yang culas atau skip ambil vitamin . Sebenarnya, makanan tambahan atau vitamin sangatlah penting untuk menyokong kesihatan dan tumbesaran janin dan ibu mengandung.
.
Sejujurnya..memang satu keperluan… Lagi lagi  jika anda tak mampu memenuhi diet harian yang seimbang.. Apatah lagi kalau tak lalu nak makan, minum susu tak boleh sebab tekak loya sangat, dan kalau berselera makan pun, akan makan lauk yang sedap di tekak sahaja, walaupun makanan tersebut tidak seimbang/ mencukupi khasiatnya.
.
Di sinilah peranan pemakanan tambahan (supplements).
.
Kajian menunjukkan ibu yang tidak mendapat penjagaan dan rawatan sempurna semasa hamil berhadapan risiko tiga kali ganda melahirkan bayi kurang berat badan. Sebab itulah, ibu mengandung akan dibekalkan beberapa vitamin penting oleh klinik ibu dan anak..bukan suka suka je ye.
.
Ibu mengandung yang tidak mengamalkan vitamin menghadapi risiko kematian bayi lima kali ganda berbanding ibu yang mendapatkan penjagaan semasa mengandung dan menjaga pemakanan mereka.

Nutrien seperti protein, asid folik dan vitamin B12 sangat diperlukan bukan sahaja untuk ibu, tetapi bayi yang dikandung.

Bayi yang dilahirkan oleh ibu yang mengamalkan pemakanan sihat akan menikmati tahap kesihatan yang lebih baik bukan sahaja pada peringkat awal malah untuk tahun seterusnya.

Sebab agak sukar untuk kita dapatkan nutrisi lengkap untuk kandungan kita walaupun dari makanan harini. Lagipon,kalau vitamin ni tak penting, kenapa ia diwajibkan oleh KKM untuk ibu hamil (korang yang pergi KKIA confirm dapat vitamin jugak kan?)

Set Kehamilan Shaklee Untuk Trimester 1,2 dan 3

set kehamilan shaklee ,vitamin ibu mengandung

.

Kebaikan Set Kehamilan Shaklee

Set hamil Shaklee kini menjadi pilihan kebanyakan ibu hamil masa kini. Disebabkan:

 

  • lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
  • tahan berbulan-bulan
  • boleh dimakan bersama ahli keluarga
  • harga yang sangat berbaloi
  • semulajadi (bukan sintetik)
  • tidak memberi sebarang kesan sampingan
  • bonus kesihatan dan kecantikan extra
  • terbukti selamat dan berkesanset kehamilan shaklee

7 Sebab Buatkan Anda Tak Menyesal Memilih dan Mengamalkan Set Kehamilan Shaklee

Kehamilan adalah sesuatu yang mengujakan setiap ibu , tambahan pula jika anda pertama kali hamil.Mesti terujakan dengan pergerakan bayi, pembesaran dalam rahim kita yang bermula dari air mani hinggalah membentuk janin.  . Jika anda tanya pada saya ” Perlukah makan supplements sewaktu mengandung? ” Sejujurnya, memang satu keperluaan . Tambahan pula jika …

Fungsi Vitamin Dalam Set Kehamilan Shaklee

(i) Vitalea Iron Formula zat besi untuk ibu mengandung,vitalea mengandung

 

  • Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral.
  • Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi pada ibu mengandung dan menyusu Kekurangan zat besi  boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.
  • Lengkap dengan asid folik – wanita yang mengambil asid folik sebelum kehamilan dan pada awal kehamilan boleh mengurangkan risiko kelahiran bayi yang cacat saraf otak dan cacat saraf tunjang sehingga 70%
  • mengelakkan anemia dalam ibu mengandung.
  • peranan dalam mengawal mood anda kerana ia boleh mengurangkan depresi.
  • Penting dalam pembentukan hemoglobin (protein dalam sel darah merah) yang membawa oksigen ke organ dan tisu badan anda. Apabila anda hamil, badan memerlukan lebih zat besi bagi menghasilkan darah kepada anda dan bayi dalam kandungan anda.
READ :  Himpunan Testimoni Youth Skincare Shaklee

.

(ii) B kompleks

b complex untuk ibu mengandung,asid folik untuk ibu mengandung,set kehamilan shaklee

Vitamin B kompleks mengandungi campuran vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B7, B12,dan asid folik. Ia juga biasanya mengandungi kolin, PABA dan inositol.

Vitamin B kompleks memberikan:

  • untuk kulit, tulang, rambut dan otot yang sihat
  • lengkap dengan asid folik
  • mengurangkan risiko kelahiran pra matang
  • mencegah kencing manis
  • mencegah kecacatan tiub neural
  • meningkatkan fungsi saraf
  • elakkan ibu dari kemurungan
  • Mengelakkan dari anemia atau letih, mood yang tidak menentu

Kenapa Asid Folik Penting Bagi Ibu dan Bayi dalam Kandungan?

Kehamilan satu anugerah terindah dalam kehidupan berumah tangga. Sudah pasti setiap pasangan mengharapkan kelahiran seorang anak dengan selamat dan tidak kurang satu apa pun apalagi cacat. Selain, mendambakan seorang bayi yang bijak. . Ibu hamil perlu memulakan langkah pertama sejak dari awal trimester kehamilan lagi. Ibu hamil perlu mendapatkan nutrisi yang cukup …

 

READ :  4 Langkah Mudah Pemakaian Enfuselle yang Berkesan

.

(iii) Ostematrix (Kalsium)

Kalsium sangat diperlukan ketika proses kehamilan. Jika anda rasa jumlah pengambilan anda tidak mencukupi, anda perlu meminta prenatal vitamin bagi memastikan kalsium yang anda ambil mencukupi dengan badan anda.

Susu merupakan sumber utama kalsium. Selain itu ia mengandungi protein, lemak, karbohidrat dan vitamin yang baik untuk ibu hamil.

kalsium untuk ibu mengandung,ostematrix untuk ibu hamil,set kehamilan shaklee

Kalsium sangat penting kerana:

  • elakkan masalah reput tulang atau osteoporosis.
  • keperluan kalsium menjadi berganda kerana kalsium dalam badan anda akan diserap oleh bayi.
  • Bayi memerlukan kalsium ini untuk pembentukan gigi dan tulangnya.
  • Kalsium yang mencukupi juga boleh mengelakkan masalah cramp kaki ketika hamil.
  • atasi masalah sakit badan dan pinggang
  • tidur lebih lena
  • melembutkan najis,memudahkan proses pelawasan

Bahaya Kekurangan Kalsium Semasa Hamil & Menyusu !

Ramai bakal ibu & ibu menyusu terlepas pandang tentang pentingnya pengambilan KALSIUM untuk ibu & anak 🙂 Kebiasaannya, ibu mengandung hanya akan dibekalkan Zat besi, Vitamin C  & Asid Folic oleh klinik kesihatan ibu & anak. Tapi, jangan terlupa KALSIUM sangatlah penting ! . Tambahan pula jika anda tidak mengamalkan minum susu …

.

(iv) Energizing SOy Protein (Protein)

Kebaikan ESP untuk ibu mengandung

Protein memainkan peranan penting dalam proses kehamilan anda.Protein yang mencukupi sangat diperlukan kerana:

  • Membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh.
  • Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit.
  • kunci untuk melawan penyakit.
  • memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk.
  • Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. 
  • membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. 
  • membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.
  • Supplement terbaik untuk penyediaan badan ke arah proses penyusuan bayi kelak (unless memang kita tidak pasang niat utk breastfeed baby kita). Tidak dinafikan ada segelintir ibu-ibu yang mengalami masalh tiada susu, jadi, ini dia penyelesaian terbaik. (Selain dari konsep Demand vs Supply)

 

.

(v) Omega Guard (Omega 3 )

omega guard untuk ibu mengandung, omega 3 untuk ibu mengandung,set kehamilan shaklee

  • Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.
  • membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.
  • Sangat diamalkan oleh ibu mengandung yang mengalami diabetis gestasi
READ :  Buasir Semasa Mengandung dan Selepas Bersalin : Risiko dan Rawatan

.

(iiv) Vitamin C

vitamin c untuk ibu mengandung

  • Diperlukan untuk menghindari  gangguan pada perkembangan janin
  • membantu pertumbuhan otot, tulang, tulang rawan, kulit serta jaringan  pada ibu dan bayi
  • dapat memperlancar penyerapan zat besi ke dalam tubuh.
  •  membantu merangsang antibodi yang melawan virus dan jangkitan kuman dalam tubuh ibu mengandung
  • mengelakkan air ketuban pecah pra-matang
  • kekurangan Vitamin C akan merencatkan pertumbuhan otak bayi di bahagian hippocampus.

Cadangan Vitamin Shaklee Mengikut Trimester Ibu Mengandung

Set Asas untuk trimester pertama ;

  • Vitalea
  • B Complex
  • Vitamin C
  • Ostematrix

Optional tambahan : Energizing Soy Protein

.

Set asas untuk trimester 2 & 3;

  • Vitalea
  • B-Complex
  • Vitamin C
  • Ostematrix
  • Omega Guard

Optional tambahan : Energizing Soy Protein

Tempoh Penggunaan Set Kehamilan Shaklee

Maksudnya, 1 botol vitamin untuk penggunaan XX bulan

  • ESP – 1.5 – 2 bulan
  • Vitalea Iron Formula – 4 bulan
  • Sustained Released Vita C – 6 bulan
  • Ostematrix – 1 bulan
  • B Complex – 4 bulan
  • Omega Guard – 3 bulan.

uishhhh..lamanya, jimat sangat dah tu, walaupon dah bersalin nanti..boleh teruskan pengambilan seperti biasa (bagus untuk penyusuan susu ibu dan bayi )

Bagaimana Cara Pengambilan Set Kehamilan Shaklee?

Yes, selepas pembelian saya sendiri akan guide puan puan macamana cara yang betul atau waktu terbaik untuk ambil vitamin . Tujuannya untuk tingkatkan penyerapan vitamin dalam badan

Cara makan Set Kehamilan ini bergantung kepada masalah ibu hamil tersebut. Jika HB rendah, ada cara makan dia.. dan juga masalah-masalah lain.

Jadi cara makan hanya untuk pelanggan yang membeli dengan kami sahaja. Apabila anda membeli daripada kami, kami akan berikan konsultasi dari awal hingga akhir..

Testimoni Pengguna Set Kehamilan Shaklee 

# Testimoni 1 

# Testimoni 2

#Testimoni 3

#Testimoni 4

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

hubungi saya pengedar shaklee

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(i) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
Set Kehamilan Shaklee : Nutrisi Lengkap dan Terbaik untuk Ibu Hamil was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

2 Ulasan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.