Tips untuk Membantu Anak-anak Anda Bersedia ke Sekolah

ADAKAH ANDA BERSEDIA UNTUK KEMBALI KE SEKOLAH?

Cuti sekolah sudah berakhir dan tiba masanya untuk kembali ke sekolah. Bila dah lam cuti,mulalah rasa berat hati nak menapak ke sekolah balik  😥  Bagi sesetengah orang, ianya saat yang mengujakan tetapi bagi orang lain, ianya suatu tekanan.

Persediaan untuk ke sekolah melibatkan pembelian alatan persekolahan yang betul, membeli pakaian seragam sekolah, persediaan mental dan fizikal, rehat yang cukup serta mengamalkan sikap yang positif. Lengkapi anak anda dengan permulaan hidup yang terbaik dan bantu mereka untuk bersedia ke sekolah setiap hari.

Kami akan tunjukkan kepada anda bagaimana nak membantu anak anak bersedia ke sekolah! Semangatttt!

Tips untuk Membantu Anak-anak Anda Bersedia ke Sekolah

1. Persediaan adalah penting!

Sediakan pakaian sekolah dan kemas beg bersama mereka pada malam sebelumnya supaya mereka tidak tertinggal pakaian pendidikan jasmani mereka, buku latihan sains atau buku teks matematik.

Dengan persediaan ini anak anda mempunyai lebih banyak masa pada waktu pagi, menggalakkan emosi yang positif untuk bersiap sedia ke sekolah. Mulakan hari dengan ceria  😛

READ :  Anda Mempunyai Masalah Tiroid?

.

2. Tidur sekurang kurangnya 8 jam

Pukul 10 saya dah arahkan anak anak masuk bilik, salam , peluk cium, baca doa, tutup lampu dan tidur. Jadikan ia rutin. InsyaAllah ,otak dah set 10 malam ,waktu tidur…automatik akan rasa mengantuk

Anak  perlukan lebih masa berehat semasa membesar. Mulakan dengan menjaga jadual tidur supaya anak anda dapat menyesuaikan diri dengan rutin baru.

Elakkan alat elektronik atau televisyen sekurang-kurangnya setengah jam sebelum tidur supaya anak anda boleh tidur dengan lebih baik.

Dengan rehat yang cukup, anak anda akan bangun berasa segar, cukup rehat dan bersedia untuk hari itu.

.

3. Galakkan anak anak bergembira

Anak anda memulakan tahun baru dengan persekitaran baru dan kawan-kawan baru. Bersama mengatasi kebimbangan mereka, dorong mereka untuk bergembira di sekolah dan mempamerkan senyuman terbaik sepanjang hari.

Ceritakan betapa bestnya sekolah, dapat jumpa kawan kawan, makan kat kantin sama sama, belajar benda baru setiap hari . Anak jadi teruja  😎

READ :  Set ACE untuk Anti Oksidan

.

4. Makan Sarapan pagi yang Berkhasiat dan Sihat

Sarapan pagi adalah hidangan yang terpenting , kerana ia membekalkan anak anda dengan nutrisi yang betul untuk menjadikannya bertenaga, sihat dan gembira. Pilih makanan yang kaya dengan bijirin, serat dan protin untuk meningkatkan fokus, tumpuan dan memori.

Walaubagaimanapun, agak sukar untuk memberi anak anda makan terutama jika mereka memilih makanan. Apabila mereka tidak makan atau tidak boleh makan mengikut hidangan yang disyorkan, beralihlah kepada suplemen untuk mengurangkan jurang nutrien.

Pilih Shaklee Vita-Lea® for Children, lengkap dengan 18 vitamin dan mineral penting, memberikan spektrum mikronutrien yang luas untuk kekal kuat dan sihat.

Pastinya pilihan saya pada anak anak yang kian membesar! Bila dah sekolah,anak kita leih terdedah pada jangkitan..kalau lemah imun badan,maka cepat jatuh sakit. Bila dah sakit,kenalah makan ubat dan terpaksa cuti sakit  😥 ,ketinggalan beberapa subjek

vitalea for children,vitamin untuk budak,vitamin kanak kanak,multivitamin kanak kanak,

.

5. Bersedia dari segi mental dan fizikal

Dengan kekal aktif setiap hari, anak anda boleh mempelajari pelajaran di dalam kelas dengan lebih baik dan lebih fokus berbanding mereka yang menghabiskan hari di dalam rumah dan bersantai.

READ :  Enfuselle Eye Treatment : Kini Tiada Lagi Gelaran 'Mata Panda' Untuk Saya

Anak-anak anda juga terbiasa dengan rutin dinamik, merangsang otak dan menggalakkan pembangunan otot.

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(ii) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
Tips untuk Membantu Anak-anak Anda Bersedia ke Sekolah was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.