Tips Kekal Ramping Untuk Ibu Menyusu

Kepada buat ibu menyusu yang mempunyai masalah berat badan yang meningkat semasa mengandung , dan ingin kembali kurus seperti anak dara pastinya anda tercari cari tips yang boleh membantu anda kembali ramping seperti dulu.
 
Jadi, hari ini saya terpanggil untuk berkongsi dengan anda  tips kekal ramping untuk ibu menyusu kerana masalah utama ibu menyusu ini adalah selalu rasa lapar..betul tak? Walaupun tadi dah makan , tapi masih rasa lapar lagi dan menyebabkan nafsu makan kita semakin meningkat. Saya akui kerana saya pun mengalaminya 🙂
 

Penyusuan sebenarnya membantu ibu menurunkan berat badan secara semulajadi. Ini kerana, setiap kali anda menyusukan bayi anda, didalam tubuh anda. Jadi, jika difikir secara logik, sepatutnya berat badan mesti berkurangan kan?Saya juga akui, memang semasa menyusukan anak , si ibu lebih cepat lapar dari biasa

Fakta : Penyusuan susu ibu dapat mempercepatkan proses pengecutan rahim dan membakar antara 200-600 kalori sehari.

Mengapa ramai ibu-ibu menyusu yang mengadu sentiasa lapar dan berat badan semakin bertambah?

Jom kita tengok faktor kenaikkan berat badan:
  • Pengambilan makanan / jumlah kalori melebihi penggunaan tenaga. Walaupun ibu-ibu membakar banyak kalori, tetapi banyak juga makanan yang diambil. Ha.. camne tu?
  • Makanan yang berlebihan diambil ini akan disimpan didalam badan dan menjadi lemak.
  • Ibu-ibu menyusu lebih cenderung berasa lapar setiap kali lepas menyusukan baby/setiap kali selepas pam. Ini kerana badan anda telah membakar kalori, tetapi malangnya bila lapar anda terus mengambil makanan dalam kuantiti yang banyak. Sepatutnya anda minum air apabila berasa lapar dan makan buah-buahan, bukan snek ya..
  • Sistem penghadaman yang lemah – ramai diantara kita menghadapi masalah berat badan berlebihan kerana sistem penghadaman kita tidak mampu bekerja dengan baik. Akibatnya, lemak-lemak yang terkumpul tidak dapat dikeluarkan dengan baik.
READ :  6 Soal Jawab Mengenai Rambut & Kehamilan

Tips Kekal Ramping Untuk Ibu Menyusu

  • Banyakkan minum air 3-4 Liter sehari, kerana ibu menyusu perlukan air yang banyak untuk menghasilkan susu yg banyak. Selain daripada itu, pengambilan air yang mencukupi akan membuatkan seseorang itu kenyang dan mengurangkan pengambilan makanan berat dan snek.dan jika berasa lapar juga, ambillah buah-buahan untuk mengalas perut. Jangan ambil snek ya.
 
  • Mengambil makanan cukup sekadar yang perlu. Walaupun ibu menyusu tak digalakkan  berdiet, kerana dikhuatiri mengganggu penghasilan susu, namun ibu perlu tahu yang pengambilan makanan yang berlebihan juga akan menyumbang kepada kenaikkan berat badan. Jadi makanlah secara bijak.
  • Buat senaman-senaman bagi membantu meningkatkan kadar metabolisme badan seterusnya meningkatkan fungsi sistem penghadaman. Senaman yang berterusan akan membakar kalori dan membentuk semula tubuh badan.
  • Jika anda tiada masa bersenam, suppliment adalah pilihan yang paling bijak, kerana melalui suppliment anda dapat memecahkan lemah dan mengurangkan selera makan.
READ :  Testimoni ~ Apa Kata Pengguna Set Tripple M?
Walaupun Suppliment adalah pilihan terbaik untuk yang sibuk, namun bukan semua produk slimming boleh diambil oleh ibu menyusu!

Vitamin Shaklee Untuk Membantu Si ibu Kembali Lansing !

Yang pasti Slimming Set Shaklee SELAMAT diambil oleh semua ibu menyusu dan tidak memberi kesan sampingan kepada penyusuan mahupun bayi itu sendiri. Yang bestnya antara vitamin ini juga membantu membanyakkan susu badan, kesihatan keseluruhan si ibu dan bayi!
Bagi yang berminat mencuba set slimming, ini adalah antara suppliment yang membantu mengurangkan berat badan di kalangan ibu-ibu menyusu :

(1) Lecithin (bakar lemak )

untuk membakar lemak & kolesterol dengan pantas. Sumber kolina dan pengemulsi lemak. Juga dicadangkan kepada ibu menyusu yang kerap mengalami duktus tersumbat (clogged duct) yang berulang

(2) Alfalfa (buang)

Sumber serat untuk menyerap pecahan lemak & kolesterol yang dipecahkan oleh lecithin dan mengangkut keluar dari badan. Melawaskan sistem penghadaman dan terkenal sebagai penggalak susu sejak dari zaman dahulu!

(3) ESP Soy Protein Isolate Powder(bina otot)

Sumber protein untuk memelihara otot dalam proses penurunan berat badan. Protein juga terkenal sebagai penggalak susu selain memberi si ibu rasa kenyang lebih lama dan berpanjangan.

READ :  Kurus dan Buang Lemak dengan Shape Up Shakle

Testimoni ibu-ibu yang berjaya mengurangkan berat badan

Testimoni 1: Berat Badan Turun 20kg dan pengaliran susu badan bertambah

kurangkan berat badan semasa menyusu, ibu menyusu kurus, bakar lemak ibu menyusu,set kurus shaklee untuk ibu menyusu, kurus selepas bersalin, pil kurus, testimoni set kurus shaklee

Testimoni 2: Berat badan berkurang 2kg dalam masa 3 minggu, susu badan makin bertambah

kurangkan berat badan semasa menyusu, ibu menyusu kurus, bakar lemak ibu menyusu,set kurus shaklee untuk ibu menyusu, kurus selepas bersalin, pil kurus, testimoni set kurus shaklee

Testimoni 3: 

kurangkan berat badan semasa menyusu, ibu menyusu kurus, bakar lemak ibu menyusu,set kurus shaklee untuk ibu menyusu, kurus selepas bersalin, pil kurus, testimoni set kurus shaklee

Testimoni 4: Berat badan Turun 15 kg!

kurangkan berat badan semasa menyusu, ibu menyusu kurus, bakar lemak ibu menyusu,set kurus shaklee untuk ibu menyusu, kurus selepas bersalin, pil kurus, testimoni set kurus shaklee

”Uniknya Shaklee ni, walaupun ambil set slimming, tapi ada kesan lain yang hebat iaitu muka berseri, keintiman bersama suami bertambah dan semestinya melawaskan pembuangan, bestkan? Dan yang paling penting susu tak terganggu malah semakin meningkat penghasilannya dengan pengambilan alfalfa. ”

————————————

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 

adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,  sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp  (klik link terus ke Whatsapp ,dibawah) : 

013 4211 610 [Nadia]

013 4211 610 [Nadia]

✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com

ATAUPUN


 Walk in ke mana cawangan Shaklee seluruh Malaysia yang 

berdekatan dengan anda, Sila gunakan ID 866457 

untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan 

Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :

Tips Kekal Ramping Untuk Ibu Menyusu was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.