Tips Bina Otot Badan atau Six Pack dengan Cepat

Menambah otot adalah mudah jika anda mempunyai pengetahuan dan  kerja keras. Tetapi jika mempunyai program yang betul, hendak kekal dengannya pun bukan mudah. Ini antara tips perkongsian tips bina otot badan dan six pack dengan cepat
.
Bagi yang baru berjinak-jinak dalam arena bina badan atau yang baru ingin membentuk badan?
.
Kami sediakan info yg bagus untuk anda.Jika anda sedang berusaha untuk membina otot, ia mengambil masa lebih daripada sekadar memulakan rutin mengangkat berat.
.
Anda perlu menukar diet pemakanan anda juga. Memilih makanan bina badan yang betul secara berkesan akan meningkatkan pembesaran otot anda dan juga mengisi zat badan anda selepas senaman.
 .

.

Macam mana OTOT dapat dihasilkan?

Adakah daripada lemak dalam badan kita akan ditukar kepada OTOT?
.
Tahukah anda sel lemak tidak boleh ditukar kepada sel otot. Sel lemak tetap ada pada tempatnya walaupun anda telah mengalami penurunan berat badan. Yang berkurang adalah isipadu lemak dalam sel lemak.
.
Ramai yang tak tahu sebenarnya . Protein dapat membantu meningkatkan saiz otot anda. Kekurangan protein membuatkan tubuh anda “mencuri” protein dari tisu otot membuatkan ia semakin mengecil.

Sel otot dihasilkan daripada asid amino. Salah satu makanan yang tinggi asid amino adalah protein.Sebab itu untuk tumbesaran otot, protein sangat diperlukan memandangkan lemak dan karbohidrat tidak boleh menjalankan fungsi yang sama seperti yang dilakukan oleh protein.

Jangan abaikan protein dalam diet harian anda. saya mencadangkan agar anda mengambil sekurang-kurangnya 1.2 gram protein untuk setiap kg berat badan anda. .

Bermakna jika berat anda 40 kg anda darabkan dengan 1.2 bersamaan dengan 48 gram protein. Anda boleh dapatkan sumber protein dari ayam, ikan, telur, daging dan susu secara semulajadi
 

TIPS patut anda ikut untuk membina otot badan

  1. Lakukan weight training
  2. Makan dengan cukup
  3. Pengambilan sumber protein yang tinggi
  4. Kurangkan lemak tidak sihat dan dapatkan lemak sihat
  5. Kurangkan pengambilan gula
  6. Kardio sekurang-kurangnya 3 kali seminggu
  7. Minum air kosong dengan banyak
  8. Tidur dengan cukup
  9. Pengambilan supplement
READ :  Doa dan Zikir Untuk Menambahkan Kuantiti Susu

Tips Tambahan Yang Penting!

  • Anda juga boleh mencari & menggunakan sumber vegetarian untuk keperluan protein anda. Anda boleh menggunakan sumber tumbuh-tumbuhan untuk protein dan juga telur.

Menaikkan otot badan sado

 

Apakah Produk Shaklee yang Membantu Pembinaan Otot

Anda sudah fahamkan bagaimana otot badan terhasil? Saya harap anda faham apa yg disampaikan.

Di Shaklee, untuk membina otot badan  ,pengguna disarankan pengambilan Energizing Soy Protein

 

Energizing Soy Protein
850 gram
Setelah lemak dibakar dan dibuang dari badan, anda mungkin mengalami keadaan dimana kulit dan otot menjadi kendur. Sebab itu anda perlukan suplemen untuk membina semula otot-otot tersebut.
  • Dihasilkan daripada kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) dan terkenal sebagai energy-booster atau pemangkin tenaga. Tenaga yang dihasilkan dapat bertahan berjam-jam lamanya.
  • Mengandungi 22 jenis asid amino dan termasuklah 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan manusia sendiri.
  • Kandungan protein di dalam kacang soya adalah 2 x ganda dari daging, 4 x lebih dari telur dan 12 x lebih dari susu. ESP juga mengandungi lemak dan kolestrol yang rendah dan diserap dengan mudah oleh badan.
  • Asid amino yang ada dalam ESP membantu membina otot, rambut, darah, kuku, kulit, organ, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan pelbagai lagi. Jadi, ESP adalah kunci kepada kulit dan otot yang muda, juga mengekalkan tenaga sepanjang hari.
READ :  Pengalaman Bebas Kanser Servik Selepas 6 Bulan

 # Testimoni 1

 # Testimoni 2

 # Testimoni 3

“ProteinShaklee lagi best dari brand M***** M*** G*****”
.
Tu pengakuan dari suami kepada customer sendiri. Tak tipu..Lillahitaala..Bukti boleh baca pada gambar
.
Suami dia memang jenis main gym punya orang. So, bila try PROTEIN CINCH SHAKE ni, lagi BEST katanya!
.
Dah 2 minggu consume Cinch Shake:
Badan rasa lagi FIT 💪🏋🏻‍♀⛹🏻🏊🏻
✔Badan RINGAN 🏃
✔Mudah meLAWAS 💩
✔KENYANG lama 🍗
.
Walaupun badan dia belum lagi turun berat, tapi badan terasa lebih ringan dan lebih fit. So..tak hairan lah berat x turun, sebab OTOTbertambah TEGAP, PEJAL, dan lemak2 pun terbakar. Thats why rasa badan lebih ringan. Sebab lemak badan dah terbakar 😉

Berdasarkan testimoni diatas, kita dapat lihat penggunaan protein (Energizing Soy Protein) dapat membantu meningkatkan otot badan dan dalam masa yang sama, tiada lagi otot mengelember & berat badan turun ke paras ideal dari 100kg ke 83 kg . Hilang 17 kg! Badan pon dah sado.
 
————————————

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(ii) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
Tips Bina Otot Badan atau Six Pack dengan Cepat was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.