Tingkatkan Kesuburan, Peluang Kehamilan dan Elakkan Keguguran Dengan Suplemen Shaklee

Untuk pengetahuan anda , masalah kesuburan telah meningkat secara mendadak. Sekurang-kurangnya 25 peratus daripada pasangan yang merancang untuk ada bayi akan menghadapi masalah mengandung dan lebih banyak pasangan yang beralih kepada rawatan kesuburan untuk membantu mereka mempunyai keluarga.

Rawatan kesuburan yang paling senang adalah melalui supplemen sekiranya anda tiada masalah lain seperti berikut:

• Kegagalan ovulasi (termasuk Sindrom Ovari Polycystic)

• Kerosakan Tubal

• Endometriosis

• Masalah lelaki

Tingkatkan Kesuburan, Peluang Kehamilan , Elakkan Keguguran Dengan Suplemen Shaklee, makanan untuk hamil, set kesuburan wanita, vitamin kesuburan wanita,vitamin selepas keguguran, set kesuburan shaklee, keguguran janin , berjaya hamil ,senang hamil
Kini terdapat banyak pengetahuan saintifik tentang penggunaan suplemen nutrisi dan kesan yang baik mereka terhadap kesuburan kedua-dua lelaki dan perempuan.Seperti yang anda akan lihat, suplemen ini boleh menjadi sangat berkesan dalam mengimbangkan semula hormon anda, serta memperbaiki kesihatan anda dan pasangan secara keseluruhan. 
Kesihatan sistem pembiakan (reproduktif) dan kesihatan badan secara umum adalah sesuatu yang penting untuk KEHAMILAN berlaku dan mengelakkan KEGUGURAN akibat rahim yang lemah. 

Tingkatkan Kesuburan, Peluang Kehamilan dan Elakkan Keguguran Dengan Suplemen Shaklee

Supplemen adalah perlu kerana diet terbaik di dunia mungkin tidak mengandungi semua nutrien yang anda perlukan untuk memberi anda peluang terbaik untuk hamil.

Mari ketahui lebih kanjut tentang nutrisi yang penting untuk persediaan HAMIL. Maklumat berikut adalah cadangan vitamin SHAKLEE yang boleh diambil untuk meningkatkan KESUBURAN LELAKI/WANITA dan meningkatkan kesihatan badan secara umum.

Tingkatkan Kesuburan, Peluang Kehamilan , Elakkan Keguguran Dengan Suplemen Shaklee, makanan untuk hamil, set kesuburan wanita, vitamin kesuburan wanita,vitamin selepas keguguran, set kesuburan shaklee, keguguran janin , berjaya hamil ,senang hamil
Ia kini diketahui bahawa asid folik boleh menghalang spina bifida pada bayi anda, Oleh itu adalah penting untuk anda mendapatkan banyak asid folik sebelum dan semasa mengandung. Dan bukan itu sahaja. asid folik tidak syak lagi memang penting, tetapi ia hanya sebahagian daripada keluarga amat penting B-kompleks iaitu vitamin yang diperlukan untuk menghasilkan bahan-bahan genetik DNA dan RNA. 
Bersama –sama dengan vitamin B12, asid folik bekerja untuk memastikan bahawa kod genetik bayi anda tidak berubah. Ingat: tidak cukup untuk mengambil asid folik sahaja apabila anda cuba untuk mengandung. Semua vitamin B adalah penting dalam tempoh pra-konseptual.Penyelidikan telah menunjukkan bahawa memberi B6 untuk wanita yang menghadapi masalah hamil meningkatkan kesuburan dan vitamin B12 telah didapati untuk meningkatkan kiraan sperma rendah di kalangan lelaki.
Zink adalah zat yang paling banyak dikaji dari segi kesuburan bagi kedua-dua lelaki dan wanita. Ia merupakan komponen penting dalam bahan genetik dan kekurangan zink boleh menyebabkan perubahan kromosom dalam lelaki dan wanita, yang membawa kepada kesuburan dikurangkan dan meningkatkan risiko keguguran. Zink adalah perlu untuk badan anda untuk ‘menarik dan tahan'(menggunakan dengan cekap) hormon pembiakan, estrogen dan progesteron.

Zink boleh didapati dalam kepekatan yang tinggi dalam sperma. Zink diperlukan untuk membuat lapisan luar dan ekor sperma. Oleh itu, penting untuk kesihatan sperma pasangan anda dan seterusnya, bayi anda. Menariknya, beberapa kajian juga menunjukkan bahawa mengurangkan zink dalam pemakanan manusia juga akan mengurangkan jumlah sperma itu.

Energizing Soy Protein 

Ia mengandungi 9 asid amino tidak boleh dibuat oleh badan dan penting untuk pembangunan sel2 dalam badan. Di antara 2 asid amino yang penting adalah:”

  • L-Arginine – ni adalah asid amino yang ditemui dalam banyak makanan dan kepala sperma mengandungi jumlah nutrien yang luar biasa ini, dan ini adalah penting untuk pengeluaran sperma. Menambahkan dengan L-arginine boleh membantu meningkatkan kedua-dua jumlah sperma dan kualiti.
  • L-Carnitine – Ini asid amino adalah penting untuk fungsi normal sel sperma. Menurut kajian, didapati bahawa semakin tinggi tahap L-Carnitine dalam sel sperma, semakin baik jumlah sperma.
Untuk wanita protein akan menguatkan dinding rahim dan juga megelakkan berlakunya keguguran. Selain itu ia juga membina sel yang baik yang akan membantu dalam pembesaran bayi.

GLA (Asid Linolenik Gama) 

GLA digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. 

Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.GLA boleh membantu meningkatkan kesuburan anda dalam menghasilkan mukus pangkal rahim. Mukus serviks adalah bahan seperti jeli yang dihasilkan oleh tubuh wanita semasa kitaran bulanan beliau. Semasa ovulasi, mukus serviks menyerupai putih telur, dan sering dirujuk sebagai “lendir telur putih pangkal rahim.” Mukus pangkal rahim adalah bahagian yang penting dalam kehamilan. 
Mukus pangkal rahim membantu sperma untuk hidup lama di dalam badan wanita, dan membantu sperma sampai ke telur supaya telur boleh disenyawakan.

*** Ini adalah merupakan CADANGAN utk mereka yang tiada masalah kesihatan dan juga tiada masalah pada sistem peranakan. dengan pemakanan berterusan selama 3 bulan oleh suami dan isteri, dengan izin tuhan ada rezekinya. kita hanya merancang dan berusaha hanya tuhan sahaja yang menentukannya. ***

Cadangan vitamin ini adalah bertujuan untuk memberikan alternatif kepada pasangan yang telah lama berkahwin tetapi masih belum menimang cahaya mata, atau yang telah menimang cahaya mata tetapi menghadapi masalah untuk hamil sekali lagi. Ia juga lebih murah berbanding menjalani rawatan kesuburan yang lain. 

Harus diingatkan bahawa ia merupakan usaha dan ikhtiar, bukan satu jaminan anda akan hamil setelah mengamalkan vitamin ini kerana hanya Allah yang menentukan, Dia yang memberikan rezeki kepada kita.
Penting: Wanita juga harus mengetahui bilakah hari subur anda supaya peluang unutk HAMIL boleh ditingkatkan. Lakukanlah hubungan intim setiap hari ketika waktu subur, dan jangan mandi/mencuci bahagian alat sulit wanita secepat mungkin. Berikan masa untuk membolehkan sperma berada lebih lama di dalam badan wanita.
DOA juga adalah penting. Selain berusaha secara fizikal, amalan kerohanian suami dan isteri juga sangat digalakkan, rajin2lah berdoa kepadaNya agar dimurahkan rezeki dan dikurniakan anak….
Amin

————————————
Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com


Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima jadual pengambilan vitamin, tips ekslusif , konsultasi percuma berterusan dan layak dijemput ke ekslusif group di FB.
————————————

KLIK SINI
READ :  Tips BERKESAN Untuk Bantu Anda Keluar Dari Masalah Hidup !

Tingkatkan Kesuburan, Peluang Kehamilan dan Elakkan Keguguran Dengan Suplemen Shaklee was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

1 Ulasan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.