Testimoni Penyelesaian Untuk Masalah Keguguran Rambut

Minggu lepas,saya mendapat kenalan baru,Puan S dari Johor..masalah beliau ialah rambut gugur kira kronik jugak..ni antara keluhannya

“ kak..dulu time pantang saya makan jamu M**D***..memang cantik rambut time tu lebat hitam.ni selepas 3 tahun..datang macam macam kesan kak..gugur teruk ni,nampak kulit kepala..lepas tu kan kak..saya mkn mcm2 vitamin dari Farmasi,tak jadi ape,sakit perut adelah…akak tolong saya yer.”


lamalah jugak borak dengan dia ni…tergelak2 saya dengar cara dia bercerita. Dia ni mmg nak try sangat supplemen Shaklee and dah tahu kebaikkan supplemen brand ni. Sudah ditentukan Tuhan beliau jumpe blog saya 

READ :  Susu Badan Tak Cukup, Anak Tak Kenyang : Ketahui Jawapannya

 Dalam pada tergelak tu,saya kesian gak dengar.Saya ni dahla cepat kesian,kalau ade super power..saya buat magik je terus..hihihi…tapi tak dapat.. apa yang saya boleh  buat,saya suggest dia supplemen Shaklee yang sesuai untuk memulihkan rambutnya yang gugur tu..ditambah dengan soy protin…dan juga beberapa vitamin lain..siap saya buatkan jadual pemakanan untuk dia…

Vitamin yang membantu pertumbuhan rambut & menguatkan kutikel rambut?


JAWAPANNYA adalah Zinc.




Basically,perlu konsisten mengambil :
  • Vitalea (Multivitamin)-memenuhi keperluan 12 vitamin dan 7 galian 
  • Vitamin C -untuk memastikan sel dilindungi dari sebarang bentuk karsinogen serta memelihara sel rambut dari rapuh.
  • B complex – memastkan agar rambut nampak terurus dan tidak kusam.
  • Zinc untuk menggalakkan pertumbuhan rambut serta menguatkan lagi kutikel rambut
READ :  Vitamin Shaklee Terbaik untuk Dihadiahkan Kepada Ibubapa

Petua dan Amalan Lain ialah:
  •   menggunakan syampu rambut yang “mild” dan tidak terlalu kuat sehingga boleh merosakkan kutikel rambut.
  • membiasakan menggunakan minyak rambut Johnson & Johnson atau minyak zaitun untuk memastikan rambut tidak terlalu kering dan rapuh.
walau apa pun usaha kita..pastikan istiqamah dan sabar dalam mengamalkan supplemen dalam diet harian.Jangan mengharap result yang drastik dan yang penting jangan lupa berdoa dan tawakal pada Allah.InsyaAllah dimakbulkan doa kita…

————————————
Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com


Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima jadual pengambilan vitamin, tips ekslusif , konsultasi percuma berterusan dan layak dijemput ke ekslusif group di FB.


————————————


Testimoni Penyelesaian Untuk Masalah Keguguran Rambut was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.