Testimoni : Gout 20 Tahun Semakin Pulih dengan Vitamin Shaklee

Penyakit gout seringkali berlaki dengan tiba tiba ,tanpa sebarang simptom & dihidapi oleh kaum lelaki dalam lingkungan usia antara 30 hingga 60 tahun. Jarang sekali terjadi pada wanita yang belum menopause.Gout boleh menyerang sendi-sendi lain seperti buku lali, lutut, pergelangan tangan dan jari

Gout merupakan penyakit yang terjadi disebabkan lebihan asid urik dalam badan. Asid urik adalah bahan kumuhan berasal dari sejenis protein yang dipanggil purin.Badan kita membuang bahan kumuhan ini melalui air kencing .Bagi pengidap gout, asid urik yang berlebihan tidak dibuang dan berkumpul di dalam sendi.

Harini saya akan kongsikan dengan anda testimoni yang telah mengidap gout selama 20 tahun dengan mencuba Omega Guard dan Alfalfa Complex .
.
Jom kita baca ,kisah beliau
Gout Yang Ditanggung Selama 20 Tahun Semakin Pulih dengan Vitamin Shaklee, set gout shaklee, vitamin gout dari shaklee, penawar gout, testimoni pesakit gout, testimoni gout shaklee
[ AYAHKU PENDERITA GOUT 20 TAHUN ]
Kisah bermula ketika saya berumur 12 tahun.Ayah bawa saya ke Sunway Lagoon.Bukan main sukanya hati ni dapat berjimba-jimba disana bersama kakak saya. Sedang bersukaria, tiba-tiba ayah mengerang kesakitan.katanya kakinya amat sakit.nak bangun pun tak boleh.ibu mula resah.saya apatah lagi.macam-macam yang terlintas di kepala waktu itu
.
“Kenapa ayah tiba-tiba jadi begini?”
.

 

“Adakah ayah lumpuh?”
.

Astagfirullah…susahnya hati saya masa itu.Terbantut nak bersukaria.Hari yang gembira bertukar menjadi duka.Ayah ditolak dengan “wheel chair” ke kereta.Dan ibu terus memandu kereta menuju ke klinik berhampiran.Ayah diberi Pill Killer.

READ :  Cara Menghilangkan Masalah Jerawat Bernanah di Wajah
.
Sehingga kini umur saya 30 tahun.
.
Ayah masih makan pill killer setiap kali gout menyerang. Dah jadi macam gula-gula. Goutnya kerap bertandang.Sekarang makin teruk. Bengkak-bengkak di tumit dan juga di tangan.Bukan bengkak biasa.Siap bernanah besar-besar pula tu. Naik seram saya tengok. Dalam hati…bilakah semua ini akan berakhir
.
Saya simpati ayah jalan henjut-henjut.  Saya sedih ayah solat tidak dapat duduk dengan betul ketika tahyat awal mahupun akhir.
.
Saya nangis belakang pintu lihat ayah terbaring mengerang sakit atas katil ketika mana dia tak kuat untuk berjalan
.
Hanya doa yang mampu saya panjatkan.Doa yang tanpa usaha.
.
Ustaz masa sekolah cakap… Doa tanpa usaha adalah SIA-SIA.tetapi ituje yang saya mampu.  Sedih.
.
1 hari..tergerak hati saya untuk berikan ayah OMEGA dan ALFAFA Shaklee.Saya ada terbaca yang Omega mampu mengurangkan radang sendi dan juga kesakitan.
.
Manakala Alfalfa mampu meneutralkan uric acid kepada alkali.wahh menarik!! teruja saya nak berikan kepada ayah saya.Saya beri pada ayah dan tulis besar-besar pada botol.tiba waktu makan,saya SMS ayah.
.
“Ayah dah makan OMEGA?”
.
“Dah makan ALAFA?”
.
Begitulah bersungguhnya saya inginkan ayah sihat.Ayah saya patuh dan konsisten menelan 2 supplemen ini
.
Sambil saya tak henti-henti berdoa moga inilah usaha terbaik untuk ayah saya.
.
Hari yang cerah.Ayah baru pulang dari cek up di hospital. Wajahnya girang dan berseri.
.
Dihulurkan sehelai kertas kepada saya.
.
“Kertas apa ni?” 
.
Masyallah!!terkejut saya lihat bacaan uric asid ayah saya berada di paras NORMAL!!! Ya Allah..bergenang air mata saya..
.
“Dah 20 tahun…ayah tak pernah pun dapat bacaan uric asid NORMAL.Doktor pun terkejut.Bagus ye Shaklee “ kata ayah
.
Dah setahun ayah bersama Shaklee…saya asyik intai je kakinya.tiada lagi bengkak… tiada jalan hinjut-hinjut, tiada nanah besar.
.
Alhamdulillah…Alhamdulillah…Alhamdulillah… Hati anak mana yang tak gembira pabila ayah tersayang kembali ceria menjalankan kehidupan…
.
Terima kasih Allah

Apa yang diamalkan oleh ayah beliau adalah Omega Guard dan Alfalfa Complex.

 

Alfalfa Complex

menyingkirkan toksin secara lembut dari badan dan mampu meneutralkan uric acid kepada alkali .Pengambilan Alfalfa memerlukan pesakit mengambil air sekurangnya 2-3 liter sehari untuk tujuan detoks

READ :  Rahsia Maintain Kurus dan Ramping Selepas Bersalin !

.

 Omega Guard

Asid Dokosaheksanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang temui dalam ikan laut dalam.Kedua dua asid ini dipercayai mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit
 .

Alhamdulillah, sakit gout yang ditanggung ayahnya selama 20 tahun kini beransur pulih dengan izinNya .

———————————–
Saya Nornadia Mansor ,  ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
 .
ATAU
 .
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
 .
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
Testimoni : Gout 20 Tahun Semakin Pulih dengan Vitamin Shaklee was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.