TESTIMONI : BACAAN GULA TURUN DARI 22.3 HINGGA 7.7 SELEPAS 18 HARI DENGAN VIVIX!

Kesihatan merupakan hadiah paling berharga buat ibu bapa kita di kala usia semakin meningkat. Diabetes merupakan salah satu penyakit yang digelar silent killer yang membunuh dan menyerang secara diam-diam. 

Biasanya, pesakit diabetes akan mengalami masalah gula dalam darah yang tinggi 
Makanan yg kita makan menghasilkan tenaga dalam bentuk GLUKOS. GLUKOS bergerak ke seluruh sel badan melalui salur darah. PANCREAS merembas INSULIN bg membantu sel badan menyerap GLUKOS.

Jika jumlah insulin terlalu banyak, automatik kadar gula darah akan menurun. Itu sebabnya hipoglisemia banyak dialami oleh pesakit diabetes kerana mereka sering menggunakan insulin atau ubat-ubatan pencetus pengeluaran insulin untuk menurunkan kadar gula dalam darah mereka. 

Gula dalam darah ini boleh diketahui bacaannya dengan mengambil sample darah di makmal. Bacaan normal untuk badan kita ialah < 6 mmol/L dalam keadaan berpuasa dan < 8 mmol/L selepas minum air gula.

Perkongsian Pesakit Kencing Manis yang berusaha Menurunkan Bacaan Gula Dalam Darah

Terharu dan seronok sangat lepas dapat email dari loyal customer saya Puan Sue tentang perubahan yang dialami ibunya selepas mencuba Shaklee Vivix awal bulan May lepas. Syukur sangat-sangat!!

# Testimoni 1

Jom kita tengok apa kata Puan Sue tentang perubahan positif ibunya selepas 18 hari mencuba Shaklee Vivix.
DIABETES, MASALAH DARAH TINGGI , turunkan gula dalam darah, testimoni vivix, vivix untuk turunkan gula dalam darah

Alhamdulillah nampaknya mak saya serasi dengan vivix tu. Sebelum ni dah banyak makan macam-macam ubat…tak kira la yang MLM ke, yang bukan MLM pun…semua yang orang cakap ok dia try. tapi semuanya mcm tak serasi, ada jer side effect nya. Bacaan kencing manis dia pun makin bertambah sehingga pernah mencapai 29 mmol/L dan dimasukkan ke wad.

Tapi alhamdulillah lepas saya beri vivix tu, paras gula nya makin menurun.*

Ini pula rentetan bacaan gula dalam darah ibu Puan Sue selepas 18 hari dengan Shaklee Vivix:-

READ :  Atasi Masalah Senggugut atau PMS dengan Berkesan

01 Mei  – emak makan vivix buat kali pertama pada pagi tu lepas sarapan. Test darah: Bacaan – 22.3 mmol/L.

04 Mei  – Test darah : Bacaan – 13 mmol/L. Saya call emak cakap dia tengah menyapu sampah di luar rumah dan rasa sihat
                      sedikit. Sebelum ni asyik baring jer sebab tak larat dan gelap mata.

11 Mei – Test Darah : Bacaan – 10 mmol/L. Emak cakap dah tak selalu rasa dahaga macam dulu. Rasa lebih bertenaga.

12 Mei  – Test Darah : Bacaan – 11 mmol/L. Naik sikit sebab mak kata semalam makan sup, lepas tu terus sakit kepala.

18 Mei  – Test Darah : Bacaan – 7.7 mmol/L. alhamdulillah…makin turun nampaknya.

Minggu ni belum check lagi. Saya mmg belikan dia alat test gula dalam darah jenama omron tu supaya dia dapat selalu check.

# Testimoni 2

Dulu sebelum perkenalkan vivix pada mummy saya, tapak kakinya merekah teruk. Jalan pun terhenjut-henjut. Sekarang tidak lagi.

Bila dapat tahu mummy ada kencing manis, darah tinggi dan kolesterol hujung tahun 2013, saya belikan sebotol vivix pada mummy. Syukur, bacaan tekanan darah dan kencing manis turun, kolesterol kurang.


# Testimoni 3

Bapa mertua saya ada sakit jantung dan diabetes. Sebelum ambil Vivix dia kurang aktif dan ada batuk-batuk. Alhamdulillah, selepas makan Vivix bacaan gula turun dan tak batuk-batuk lagi

READ :  Cara Menghilangkan Masalah Jerawat Bernanah di Wajah

Sekarang dah boleh pergi surau sebab rasa lebih cergas padahal sebelum ni tak larat pegi surau.

# Testimoni 4


Bagaimana Vivix membantu mengawal kencing manis?

Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol dapat memberi manfaat kepada pesakit diabetes dengan:
.
Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin 
Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.
Mengawal kepekatan gula dalam dara
Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.
Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera 
Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.
Mencegah pembentukan protein AGE

Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini Dalam Vivix ada ramuan yang di panggil resveratrol iaitu daripada buah anggur muscadine, serta Knotweed Jepun. (selain ramuan asas purple carrot dan elderberry)

 Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin.
Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes. Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan keluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula darah.
Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.
Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah di aktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan tahap sensitivitinya.

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.




Testimoni Pesakit Diabetes dengan Menggunakan VIVIX SHAKLEE

#Testimoni 1
#Testimoni 2
#Testimoni 3

#Testimoni 4
————————————
Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com
ATAUPUn
♥ Walk in ke mana cawangan Shaklee seluruh Malaysia yang 
berdekatan dengan anda, Sila gunakan ID 866457 
untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif 
☑ Konsultasi percuma berterusan 
☑ -Layak dijemput ke ekslusif group di FB.
———————————
TESTIMONI : BACAAN GULA TURUN DARI 22.3 HINGGA 7.7 SELEPAS 18 HARI DENGAN VIVIX! was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

1 Ulasan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.