Set Kurus untuk Ibu Menyusu : Susu bertambah, Berat Ibu berkurang !

Siapa kata ibu menyusu tak boleh kurus dan langsing??? Actually ramai yang tanya saya

‘Macam mana nak maintain SLIM lepas bersalin ? ‘

Saya kata ‘BREASTFEED lah’

But ramai yang argue ‘Tipulah..saya breastfeed tapi tak kurus pun’. Hakikatnya, pemakanan dan sistem ketahanan badan setiap individu tu berbeza. Ada yang metabolismanya sedia ada pantas & cekap. Ada pula yang perlukan sedikit ‘BOOSTER ‘supaya badan membakar & membuang lemak2 degil dgn berkesan.

Untuk lebih detail lagi , anda boleh klik pada entry saya yang lepas tips kembali kurus untuk ibu menyusu

Penyusuan susu ibu membantu ibu penyusu untuk menurunkan berat badan yang diperoleh semasa mengandung lebih cepat.

Tahukah anda?

Penyusuan membakar kira-kira 20 kalori setiap satu auns susu yang dihasilkan. Seorang ibu menghasilkan sehingga kira-kira 25 auns susu ibu setiap hari untuk bayi makan dia.

Anda seolah-olah melakukan aerobik selama 2 jam setiap hari.

Malah, kajian yang diterbitkan dalam Jurnal Persatuan Pakar Pemakanan Amerika mendedahkan penyusuan susu ibu berupaya membakar lemak di sekitar pinggul dan punggung dengan berkesan.

Walau bagaimanapun, ibu menyusu dinasihatkan supaya mengambil makanan yang seimbang terdiri daripada makanan yang sihat , untuk mengekalkan bekalan pengeluaran susu dan untuk memastikan susu ibu mempunyai kualiti yang baik untuk pertumbuhan optimum dan pembangunan yang sihat untuk bayi .

Set Kurus untuk Ibu Menyusu : Susu bertambah, Berat Ibu berkurang !

Jadi, anda tidak perlu khuatir lagi. Matlamat anda dapat dipenuhi dengan menyusukan bayi secara eksklusif. Sewaktu hamil dahulu, anda menambah berat untuk menyimpan tenaga bagi menghasilkan susu ibu.

READ :  7 Tips Pujuk Anak Makan Ubat dengan Senang dan Tanpa Paksaan

Kini, sudah tiba masanya untuk anda menggunakan simpanan lemak itu dengan menyusukan bayi.

Sambil menyusu, sambil menambah tenaga..dapat juga kuruskan badan

Sesuai untuk ibu-ibu menyusu yang mahu kelihatan langsing, sentiasa bertenaga dan dalam masa yang sama menyusukan anak.

  • Energizing Soy Protein  : Sebagai sumber protein utama untuk si ibu, sebagai sumber tenaga, memberikan rasa kenyang yang berpanjangan, sebagai penggalak susu di samping menjaga kewanitaan, kulit dan kecantikan.
  • Lecithin : sebagai medium untuk menguraikan lemak di badan.
  •  Alfalfa : Bertindak sebagai penggalak susu, untuk menjaga kewanitaan dengan mengetatkan bahagian yang telah longgar, mengelakkan alergik, resdung dan mengurangkan masalah sendi.

Testimoni Pengguna Set Kurus Untuk ibu Menyusu

# Testimoni 1

 

# Testimoni 2

# Testimoni 3

Jom order laju2 jika berminat…harga terbaekkk…!!!

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

————————————

 (i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(ii) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
Set Kurus untuk Ibu Menyusu : Susu bertambah, Berat Ibu berkurang ! was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.