SEMBELIT PUNCA TERHASILNYA JERAWAT !

Masalah kulit berjerawat sering kali dikaitkan dengan cara penjagaan muka ataupon penjagaan luaran yang tak teratur. Jadi, macam macamlah produk yang dicuba untuk menyelesaikan masalah jerawat. Tapi hasilnya sekejap je ok, lepastu jerawat kembali tumbuh. Maka, bermulalah sejarah tukar produk kecantikan dari A ke B , hinggalah yang jenama Z.

Sebenarnya masalah jerawat bukan hanya disebabkan faktor penjagaan kulit muka yang tak betul , ataupun salah produk tu. Salah satu masalahnya adalah 
sembelit .

Kenapa sembelit punca terjadinya jerawat?

Sembelit atau najis yang tak dikeluarkan  akan menyebabkan toksin terkumpul di bahagian usus kita. Toksin ini akan membawa masalah kesihatan dan masalah kulit seperti jerawat & kulit sensitif. Dan mengeluarkan toksin tersebut melalui JERAWAT!
Yelakan, sebaiknya perlu membuang atau buang air besar setiap hari sekurangnya sekali untuk bersihkan usus kita. Tapi , ada juga yang mempunyai masalah susah nak buang air besar. Kadang kadang seminggu sekali je!
Jika masa pengangkutan ini berpanjangan, lebih lamalah toksin akan tertinggal di dalam usus dan ini akan membenarkan bahan-bahan toksin tersebut menjadi busuk, menapai dan kemungkinan diserap semula ke dalam badan. Lebih lama badan anda terdedah kepada bahan rosak dan toksin ini, lebih besar risiko pembentukan penyakit.
Toksin mengancam kecantikan & kesihatan!

READ :  Teknik Kurangkan Sakit Kontraksi Ketika Bersalin Tanpa Ubat
Tahukah anda?
Panjang usus kita adalah 6 kali ganda tinggi badan kita (lebih kurang 9-12m). Sisa makanan yang tidak terbuang akan menghasilkan toksin. Toksin ini membawa pelbagai penyakit kepada kita.


“Makanan yang tersumbat dalam usus kita akan bertukar menjadi toksin yang berbahaya. Ini secara tidak langsung akan meracuni badan kita” – MAL NIKOFF (PAKAR PATOLOGI PEMENANG NOBEL)


Kesan lain jika usus kotor selain jerawat 

Kesan jika usus kita kotor dan toksin berlebihan dalam badan:

 1.  Jantung stres atau lemah
 2.  Sakit sendi dan arthiritis
 3.  Menjejaskan fungsi otak dan boleh mengakibatkan nyanyuk
 4.  Menyebabkan muka pucat, berkedut, kulit cela, psoriasis
 5.  Badan lesu dan otot lemah
 6.  Berat badan bertambah
 7.  Cepat nampak tua
 8.  Kanser

Bersihkan Usus Anda & Hilangkan Jerawat Di Wajah!

Tahukah bahawa kita boleh menjalani detox secara semulajadi dengan pengambilan produk Shaklee!

Detox dengan kata lain ialah ‘membersihkan dan menyucikan badan dari dalam’. Ia penting untuk penyerapan nutrien/vitamin. Sekiranya organ yang terlibat dalam penyerapan vitamin seperti usus mengalami masalah, kemungkinan besar vitamin tidak boleh diserap dengan sempurna.

Herb-Lax secara semulajadi merangsang pengecutan otot usus. Ini membolehkan penyingkiran sisa-sisa yang terperangkap dan memendekkan masa transit, dan mengelakkan penyerapan toksin. 

Herb-Lax boleh membantu 
 • meningkatkan pengaliran darah
 • mengurangkan bau badan
 • jerawat
 • melegakan sembelit
 • gas perut dan usus
 • menormalkan fungsi usus.
Pembersihan usus yang sempurna adalah penting dan merupakan cara utama untuk mengembalikan badan kita ke tahap yang seimbang, kesihatan yang bertambah baik dan menambahkan tenaga. Justeru itu, ia juga membolehkan sistem badan yang lain untuk dibersihkan.

Apabila anda membersihkan usus anda dan mengimbangkan semula bakteria yang baik dan buruk mempunyai penghasilan enzim yang mencukupi, serta makanan yang dimakan dan penghasilan vitamin dalaman adalah betul, makanan yang tidak ditoleransi akan diperbaiki atau hilang.

Terbukti Sembelit Penyebab Jerawat !

# Testimoni 1
READ :  Vitamin Untuk Anak Cergas : Mealshake & Omega Guard.
# Testimoni 2

# Testimoni 3
Selain dari itu, penjagaan kulit wajah yang betul juga membantu untuk kulit anda lebih bersih dan berseri. Pengambilan supplement juga membantu anda mendapatkan kulit yang lebih sihat dari dalam dan luar. Antara produk Shaklee yang disarankan untuk kecantikan kulit wajah dan merawat dari dalam adalah Set Kecantikan Shaklee .
Sebelum meneruskan langkah penjagaan yang seterusnya, sebaiknya anda rawat punca jerawat secara dalaman dulu 🙂————————————
Saya adalah pengedar Shaklee ,
Nornadia Mansor 
ID Shaklee : 866457 

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :
SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
Email : nornadiamansor@yahoo.com


Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
jadual pengambilan vitamin
tips ekslusif
konsultasi percuma berterusan
layak dijemput ke ekslusif group di FB.
———————————————

SEMBELIT PUNCA TERHASILNYA JERAWAT ! was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.