Segarkan Sayuran yang Layu dengan Basic H

Pernah tak terjadi bila sayur yang dah lama dalam peti ais jadi layu..kita pun dah tak sanggup nak makan -__- . akhirnya, tong sampah jugak lah tempatnya

Harini nadia nak kongsi , macamana nak segarkan sayur atau buah buahan yang dah layu 🙂 Teruja tak?

Bagi ibu-ibu menyusu macam saya, sayur sawi diketahui antara sayur yang dapat mem’boost’kan pengeluaran susu. Mengandungi vitamin K, A , C, E dan juga asam folat, mineral seperti kalsium, juga zat besi dan protein (sekadar menyatakan secara ringkas). All in all, memang best lah sayur sawi ni. Sedap pun sedap kan?
Semalam, saya teringin nak masak sayur sawi. So, bila keluarkan dari fridge, rupa dia macam ni : 



Alamak! Dah layu ni. Hurmm.. macam mana nak buat ye? Tiba-tiba saya teringat entry Along, Kak Cery dan Kak N mengenai Basic H – Organic Super Cleaning Concerntrate dari SHAKLEE
Jadi, saya rendam sayur sawi tadi dalam satu periuk besar yang telah saya letakkan lebih kurang 3 titis Basic H selama lebih 15 – 20 minit 
Lepas Icha dah siap, saya check balik apa dah jadi kat sayur sawi saya… jeng! jeng! jeng
Segarnya! Macam tak percaya pulak saya. Cuma yang memang dah kuning sangat tu saya taknak la.. Tapi kalau kawan-kawan nak tahu, even yang dah hilang klorofil tu pun, teksturnya sangat rangup! Macam baru dipetik! Meh tengok close-up pulak…
Sayur sawi saya kembali segar, malahan rangup! Kira kalau saya rendam ulam, sedap le makan ulam tu buat cicah tempoyak atau sambal belacan tau! Hihi.Magic kan?


Marvellous! I loike!! (^_~)*. Terus saya SMS Kak Cery. Jawab Kak Cery:

 ” Tulah, magic kan? Macam tu jugak badan manusia yang tak pernah makan vitamin. If Istiqamah, consistent, badan akan segar. Basic H ni extract all those vitamins. Umpamakan sayur layu macam badan kita.

Next experiment :

READ :  Cara Kira Kalori Dalam Makanan

*** note  : Basic H selamat kerana ia diperbuat daripada sisa-sisa bahan yang digunakan untuk membuat vitamins. 

Eh kejap…Jangan salah sangka . Basic H ni bukan hanya boleh menyegarkan kembali sayuran, buah buahan..tapi banyak lagi kegunaannya . Kan 1001 kegunaan â¤
Kawan-kawan, tu baru satu.. Basic H  adalan ni ada macam-macam kegunaan tau. 
Antaranya ialah :
  1. Sebagai larutan untuk jerlum kepala/badan anak/bapak yang demam.
  2. Untuk memandikan anak2 bagi mengelakkan serangan nyamuk.
  3. Mencuci kudis dan melecur pada kulit.
  4. Ubat untuk ulser dalam mulut.
  5. Merendam segala jenis botol susu baby, pam susu dan sebagainya.
  6. Mencuci barang-barang di dapur.
  7. Mencuci lantai.
  8. Segala hal2 yang berkaitan dengan pencucian lah.
  9. Dan lain2. rujuk [disini]
Basic H ni non-toxic. Totally safe. Tiada pewangi. Tiada bahan kimia. 

Kadar Ph yang seimbang. Natural. Biodegradable. Jimat serta mudah digunakan. Sangat recommended kepada kawan-kawan yang mengamalkan green living.
————————————
Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com

ATAUPUN
♥ Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 866457 
untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan â™¥

Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif 
☑ Konsultasi percuma berterusan 
☑ -Layak dijemput ke ekslusif group di FB.
———————————–

Segarkan Sayuran yang Layu dengan Basic H was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.