Sakit Slip Disc Yang Dialami 5 Tahun Lalu Semakin Pulih

Pernahkan anda merasa sakit belakang yang melampau? Menurut kajian 80% orang dewasa pernah mengalami sakit belakang sekurang-kurangnya sekali seumur hidup. Kebanyakan nya disebabkan oleh aktiviti harian yang lazim dilakukan tetapi dengan cara yang salah.
 .
Kesakitan yang melampau menyebabkan anggota badan menjadi kebas, pergerakan terbatas, otot kaki menjadi kejang dan ketika itu tiada apa yang boleh dibuat untuk menghilangkan kesakitan. Anda boleh rujuk pada entry saya sebelum ini

Sakit Slip Disc yang bermaksud tulang belakang yang “teralih” atau “mengelongsor dari kedudukan asal.

 .
Ini disebabkab oleh gel antara tulang yang berfungsi menyerap tekanan telah bocor seterusnya mengakibatkan alihan. Apabila ini terjadi, tulang akan menekan pula saraf-saraf yang mengawal anggota badan seperti kaki, tangan dan leher.
.
 .
Kesakitan melampau menyebabkan anggota badan menjadi kebas pergerakan akan terbatas. Apabila otot kaki kejang, tiada apa yang dapat menghilangkan kesakitan.

Testimoni 1 : Kisah Benar Pesakit Slip Disc Yang dialami 5 Tahun lalu!

Inilah yang dialami oleh Encik Fadhil. Menurut isteri beliau yang juga antara rakan seperjuangan Shaklee saya , sampai satu tahap jika suaminya tiada disisi, call je Hospital Salam Senawang, Confirm suaminya ada disitu
 .
Menurut doktor yang merawat Encik Fadhil, beliau berpotensi dan berisiko untuk penyakit lumpuh sebelah tangan dan keatas. Jadi, jika dia sakit..memang tak main main. Selama dua tahun berturut turut beliau mendapatkan suntikan ubat tahan sakit yang pastinya mengandungi dadah. Malangnya, kesannya hanyalah jangka masa pendek.
 .
Beliau juga pernah melakukan pembedahan sebanyak 2 kali untuk mengurangkan masalah slip disc yang kira kira menelan belanja RM 17,000 untuk setiap sesi pembedahan!
 .
Kemudian, barulah beliau berikhtiar dengan supplement Shaklee. Iaitu dengan konsisten mengamalkan Omega Guard, Ostematrix, Vivix dan AJHT yang membantu penyakit slip disc yang dialami. Kini, syukur Alhamdulillah. Beliau tak perlu lagi berulang alik ke hospital 
.

Testimoni 2 : Tak Perlu Lagi Bergantung Pada Ubat

Ini adalah pelanggan Shaklee yang berusaha mencari penawar untuk masalah Slip Disc yang dialami. Sebelum ini beliau mengalami Slip Disc sehingga tak mampu untuk bangun bergerak, berasa kebas pada kaki sebelah kanan  dan susah untuk tunduk ,bangun.
 .
Menurut doktor yang merawat beliau untuk kembali sihat , beliau perlu menjalani pembedahan yang menelan kos sebanyak RM18,000 dan melalui rawatan fisioterapi sebanyak 10 kali.
 ,
Dalam masa yang sama beliau cuba berikhtiar dengan Vitamin Shaklee antaranya AJHT, Omega Guard dan Ostematrix. Hasilnya mengagumkan ! Beliau hanya sempat melakukan rawatan fisioterapi sebanyak 5 kali. Sekarang Alhamdulillah dah kembali pulih seperti biasa

Vitamin Shaklee yang Membantu Masalah Slipped Disc

Kesakitan Tulang belakang sangat menyiksakan! 
Pembedahan menelan belanja yang SANGAT TINGGI!
Potensi untuk sembuh selepas pembedahan tidaklah 100%
Ubat ubatan berunsur STEROID tak baik untuk jangka panjang
Jadi, saya cadangkan pengambilan Vitamin Shaklee untuk membantu anda mengurangkan beban kesakitan yang anda tanggung, elakkan dari sakit yang berpanjangan (slip disc makin dibiarkan , wakin sakit dan perit)
(1) ADVANCE JOINT HEALTH TABLET -Formulasi khas untuk sendi. Membantu memelihara ligamen (tisu penyambung) yang sihat, menyokong keselesaan sendi dan meningkatkan kesan kusyen. Kesan boleh dirasai seawal 5 hari penggunaan dan disahkan secara klinikal.
.
(2) OSTEMATRIX– Sumber kalsium yang penting untuk kesihatan tulang,otot dan ligament istimewanya Ostematrix dari Shaklee ini kerana lengkap dengan magnesium dan Vitamin D. Magnesium membantu penyerapan kalsium dan membantu menguatkan tulang. Vitamin D merangsang penyerapan kalsium dengan optimum.
 .
(3) OMEGA GUARDMengurangkan inflamasi atau radang akibat sakit sendi. Bertindak sebagai pelincir pada sendi. 
 .
(4) VIVIX™ -Merupakan agen anti penuaan di mana menjaga keanjalan struktur cakera tulang belakang dan mengurangkan risiko Slipped Disc. Menyokong kesihatan sendi dan menyokong kesihatan menyeluruh. VIVIX merupakan formulasi TERUNGGUL dari Shaklee yang membantu kesihatan dengan 4 mekanisme tindakan. Ia juga memperbaiki sel seawal peringkat DNA lagi.

.
Cegah sebelum melarat. Semua produk yang telah saya nyatakan di atas mampu milik dan sangat berbaloi untuk wang anda. Kesemu produk yang saya nyatakan tadi mendapat pensijilan halal oleh badan  halal diperakui JAKIM dan mendapat kelulusan KKM.
————————————
Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima jadual pengambilan vitamin, tips ekslusif , konsultasi percuma berterusan dan layak dijemput ke ekslusif group di FB.
————————————

Sakit Slip Disc Yang Dialami 5 Tahun Lalu Semakin Pulih was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

READ :  Cara Elakkan Faraj Dari Koyakan Teruk Semasa Bersalin

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.