Review : Rawat Asthma atau Penat Tanpa Nebulizer atau Inhaler

cara hilangkan asma dengan cepat
Bagaimana seorang ibu yang menghadapi masalah anak yang mengidap penyakit asthma atau penat sehingga bergantung pada nebulizer atau ubat ubatan.
.
Tiap kali anak sakit ,terpaksa berulang alik ke hospital dan cuti untuk jaga anak yang sakit, kadang tak tidur mlm jaga anak  tak sihat.
.
Ikhtiarlah yang paling mudah. Tak kan nak harapkan nebuliser sampai bila-bila.

Asthma tak boleh diubati , tapi Asthma boleh dikawal dengan cara mengurangkan serangan melalui penjagaan rapi

Bagaimanakah Penyakit Asthma Terjadi ?

Penyakit ini terjadi apabila saluran pernafasan terganggu, kebiasaannya akibat radang dan seterusnya menyempitkan saluran pernafasan. Apabila   saluran pernafasan sempit, pesakit biasanya akan mengalami kesukaran bernafas., sesak dada dan juga batuk.
 .
Paru paru juga berfungsi sebagai benteng  pertahanan badan serta melindungi badan kita daripada penyebab kerengsaan setiap kali kita bernafas.
.
Jom kita tengok gambar dibawah untuk penerangan yang lebih jelas
 Pada kiri, menunjukkan keratan rentas saluran udara yang normal. Gambar tengah dan kanan menunjukkan keratan rentas saluran udara selama satu gejala asma dan menyerang
.

Faktor Terjadinya Asma

  • Keturunan. Jika ibu bapa ada asma maka ada kemungkinan akan diwarisi oleh anak-anaknya.
  • Risiko lebih tinggi untuk terkena asma jika anak anda dilahirkan melalui pembedahan, bukannya melalui kelahiran normal. Ini kerana semasa kelahiran normal, badan bayi akan melalui vagina ibu yang mengandungi satu bahan antibakteria yang boleh “membersihkan” kulit bayi dari sebarang jangkitan semasa kelahiran.
  • Anak-anak yang terdedah kepada asap rokok semasa dalam kandungan dan selepas dilahirkan. Jadi awas kepada bapa yang merokok, sayangi anak-anak anda dan lindungi mereka.
  • Bayi yang mempunyai berat badan yang rendah semasa dilahirkan. Kebiasaan bayi yang dilahirkan dengan berat badan yang kurang adalah bayi yang pramatang. Bayi pramatang adalah lebih sensitif dan mudah diserang dengan jangkitan oleh kerana antibodi mereka lemah.

Merawat Asthma TANPA Nebulizer atau Inhaler

Shaklee ada menyediakan Set Asthma untuk kanak-kanak atau pun dewasa yang menghadapi masalah Asthma. InsyaAllah dengan konsisten Set Asthma ni, insyaAllah akan ucapkan bye bye kepada nebulizer! hihi
.
Set Asthma Shaklee terdiri daripada Omega Guard dan Meal Shakes.

 

READ :  7 Makanan Terbaik untuk Meningkatkan Fokus dan Kognisi Anak
shaklee untuk asthma, shaklee untuk asma,
Suplemen Shaklee untuk Asthma terdiri daripada Omega Guard dan Meal Shakes
.
Meal Shakes + Omega Guard. Gabungan terbaik untuk atasi masalah anak-anak kita yang sering selsema, batuk berkahak dan asthma sehingga perlukan nebulizer.
.
Harga? Lebih berpatutan dari kos untuk sesi nebulizer dan kesakitan yang perlu ditanggung
.

Fungsi Omega Guard Shaklee untuk Asma

Omega guard adalah vitamin minyak ikan yang kaya dengan Omega 3.

Omega 3  bertindak mencegah penyakit asma  untuk kanak-kanak mahupun dewasa , serta dapat mengurangkan serangan asma bagi mereka yang menghidapinya

READ :  Pengalaman Menjaga dan Merawat Anak Terkena Penyakit HFMD

OMEGA GUARD SHAKLEE berfungsi untuk

  • Mengurangkan keradangan di salur pernafasan
  • Membantu meningkatkan sistem imunisasi tubuh
  • Membantu memperkuatkan paru-paru
  • Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)

Selain membantu merawat Asma, OMEGA GUARD SHAKLEE merupakan suplemen yang sangat digalakkan untuk kita amalkan setiap hari ,

Badan kita tidak mampu menghasilkan asid lemak omega 3 yang sangat diperlukan untuk badan kita bagi proses metabolisma, perkembangan otak, untuk ALAHAN, untuk sendi, untuk kesihatan jantung, untuk kawal berat juga untuk kulit yang cantik.

.

Fungsi MEAL SHAKES untuk ASMA

Meal Shakes juga berperanan untuk :

  • Menguatkan sistem imunisasi anak anda jadi kanak-kanak jarang dijangkiti selesema dan batuk
  • Menyembuhkan alergi kulit pada kanak-kanak mahupun dewasa (terutama eczema)
    sangat baik untuk anak yang ada asma
  • Meningkatkan selera makan anak anak dan mampu mencapai berat badan ideal
  • Bagus untuk sistem penghadaman kanak-kanak kerana Mealshake tinggi kandungan serat

Review : Rawat Asthma atau Penat Tanpa Nebulizer atau Inhaler dengan SET ASMA SHAKLEE

Jom kita tengok testimoni ini :

# Testimoni 1: Paed terkejut dengan perubahan positif, dah tak perlu ambil nebulizer lagi

suplemen untuk asma, shaklee untuk asma,petua hilangkan asma kanak kanak,

.

# Testimoni 2: Penyakit asma sejak lahir kian pulih dan zafran dah tak perlu follow up ke hospital lagi selepas mengamalkan Vitamin Shaklee untuk asma

Kini, sejak tahun 2013 selepas kali terakhir Zafran warded, dia dah tak perlu lagi ke klinik atau hospital. Ada sesekali pergi ke klinik untuk amik neb, tapi doctor senyum sebab dia nampak aktif je.
.
Doktor kata : “ni tak yah buat follow up dah. Dah boleh balik main bola dah”. Syukurr.
.
# Testimoni 3: Umur Hud 7 bulan, saya mula berikan Hud Omega Guard, Nutriferon & Vitamin C. Alhamdulillah, nampak perubahan yang mana selsema dan batuk cepat pulih. Saya tidak risau bila keadaan ini berulang dan saya akan sediakan suplemen sahaja untuk Hud. 
.

# Testimoni 4:

atasi asma dengan cepat,ubat asma terbaik,

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(i) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
Review : Rawat Asthma atau Penat Tanpa Nebulizer atau Inhaler was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

1 Ulasan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.