Review Pulih dari Bronkitis (5 Testimoni)

BRONKITIS, gejala awalnya adalah batuk biasa ..yang lama kelamaan menyebabkan batuk berkahak sehingga berlakunya keradangan atau bengkak pada tiub bronkial (bronkus), saluran udara antara mulut dan hidung dan paru-paru.

Untuk mengetahui gejala gejalan dan maklumat lanjut mengenai bronkitis, rujuk pada entry saya

<< Bronkitis : Gejala, Komplikasi dan Rawatan >>

Komplikasi bronkitis adalah pneumonia (jangkitan kuman pada paru paru); ini berlaku apabila jangkitan merebak jauh ke dalam paru-paru. jangkitan ini menyebabkan pundi udara dalam paru-paru (alveoli) untuk mengisi dengan cecair.

Dianggarkan 5 peratus daripada kes-kes bronkitis menyebabkan pneumonia.

.

# Testimoni 1

CHRONIC BRONCHITIS!!

Perkongsian dari speaker semalam Master Usharani. Beliau mula sertai Shaklee ,untuk anak  yang menghidap Chronic Bronchitis

Ibu mana yang sanggup tengok anak sesak nafas, dada berombak laju, tangan dicucuk jarum setiap kali kena tahan wad…ibu mana yang sanggup?

Modal pertama dia RM1210 untuk pastikan keluarga dia mendapat pemakanan sihat, rumah bersih tanpa bahan kimia bertoksik dan air juga air yang bersih

Usaha beliau  ini memberi kesan yang sangat positif kepada kesihatan keluarga . Anak beliau kini pulih dari Bronkitis.

Dan itu lah permulaan dia yakin nak buat bisnes Shaklee pula. Sebab dah merasa #ShakleeEffect nya
Mommies yang ada anak2 yang ada Chronic Bronchitis begini, kerap selsema batuk…ubah la…ubah la kepada gaya hidup yang lebih sihat, environment rumah yang bebas dari chemical berbahaya dan pastikan air minuman sentiasa bersih

#Testimoni 2

Ibu menderita Bronkitis lebih dari 6 tahun, keadaan jadi lebih terus apabila datangnya musim sejuk. Steve, sebagai anak membuat keputusan untuk ikhtiar dengan Nutriferon Shaklee pada ibunya. Dan setelah mengamalkan secara konsisten. Ibunya disahkan BEBAS BRONKITIS !

#Testimoni 3

Rawatan biasa bagi pesakit Bronkitis, apabila menyerang ,pesakit perlukan nebulizer dan morfin untuk redakan Bronkitis. Disebabkan asyik ulang alik ke hosptal (dah jadi rumah kedua), akhirnya kawan saya cuba amalkan Omega Guard .

READ :  Haid Lama Tak Datang Berpunca Dari Hormon dan Jejaskan Kesuburan

Hasilnya, sesi nebulizer dah tak sekerap dahulu dan bronkitis berkurangan

#Testimoni 4

Omega Guard, sesuai diamalkan seisi keluarga. Puan Hatijah memberikan anaknya sebiji omega guard setiap hari untuk ketiga orang anaknya . Hasilnnya,

  • anak sembuh dari bronkitis sepenuhnya
  • bebas ekzema, kulit semakin cantik
  • selera makan semakin meningkat
  • semakin banyak cakap.hihi

#Testimoni 5

Pengalaman saya sendiri  merawat anak  yang mengalami Acute Bronchitis bermula dengan batuk berkahak, disusuli dengan demam. Kemudian , ditahan di wad selama 3 hari. Bronchitis yang dialaminya hingga  tahap pneumonia iaitu jangkitan kuman dalam  paru paru.

Syukur,saya cepat bawanya ke hospital dan disamping itu, saya turut bekalkan Nutriferon dan Omega Guard untuk tingkatkan imun badan bagi melawan jangkitam dan mengatasi masalah bronchitis.

READ :  10 Sebab Kenapa Mealshake Penting Untuk Tumbesaran Si Manja

Sekarang masih dalam pemantauan doktor, tapi keadaannya semakin positif saban hari.

Vitamin Shaklee Yang Membantu Atasi Masalah Bronkitis / Bronchitis

set bronkitis,set asma,set pneumonia

(1) Omega Guard

Omega Guard ini adalah sejenis minyak ikan omega yang merupakan sejenis asid lemak penting yang mengandungi DHA dan EPA yang sangat penting dalam merangsang perkembangan memori dan penajaman minda. Namun begitu kedua-dua DHA dan EPA ni tidak mampu dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh badan kita.

Ianya hanya boleh di dapati dari sumber lain dan sumber terbaik bagi DHA dan EPA ini adalah dari haiwan seperti ikan berbanding sumber makanan lain seperti sayuran. Ini kerana tumbuh-tumbuhan tidak boleh menukarkan enzim di dalam tubuh.

Antara manfaat utamanya ialah meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru. Omega Guard dapat mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah/asma, hepatitis, SLE dan penyakit buah pinggang

(2) Nutriferon

Mengamalkan Nutriferon Shaklee jga satu saranan utk mereka yg mengalami masalah bronchitis. Antaranya, dengan pengambilan herba yang diyakini lebih selamat dan semulajadi. Di dalam Nutriferon, ia adalah estrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun, dan biji Plantigo. Hasilnya, ia berupaya untuk mendorong pengeluaran interferon semulajadi dalam tubuh.

(3) Garlic Complex

Biasanua pesakit bronkitis akan dibekalkan antibiotik untuk membunuh kuman dan virus dalam badan. Garlic Shaklee merupakan antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk meningkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selsema,kulat, kuman, virus dan yis candida

READ :  Anda Keliru Mencari Vitamin C Terbaik? Kami ada Jawapannya

Sekarang, memang saya bagi Adam amalkan vitamin shaklee untuk tingkatkan imun badan dan elak penyakit berjangkit + saya memang dah serik nak masuk hospital (sebab tengok je nurse datang dekat Adam dah melalak macam trauma…Kesian dia ). Mencegah lebih baik dari merawat dan kos mencegah dari murah dari kos merawat !

————————————
Saya Nornadia Mansor , 
ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com
 
 
ATAU
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan

 

 

Review Pulih dari Bronkitis (5 Testimoni) was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.