Rahsia Penawar Hentikan Kanser dari Merebak Secara Semulajadi

Kanser,kemoterapi, pembedahan  dan radioterapi. Tiga perkataan yang tak asing dari pesakit kanser . Itulah antara kaedah popular untuk merawat masalah penyakit kanser dari terus menular ke anggota badan yang lain
 
Apabila disebut kemo atau radioterapi, terus terbayang kesan sampingan yang dialami pesakit seperti keguguran rambut, kulit terbakar, hilang selera makan, berat badan turun mendadak, bibir kering dan mudah pecah, loya, muntah-muntah dan jika ada luka mudah pula mendapat jangkitan.

Bagi wanita pula, kemoterapi bermakna mereka kehilangan kesuburan dan menopaus berlaku lebih awal. Untuk lebih lanjut mengenai Kesan Sampingan Selepas Menjalani Rawatan Kemoterapi (klik Sini)

tanda awal penyakit kanser, kanser ,penawar kanser,ubat kanser
Di peringkat awal, sebelum ketumbuhan kanser dapat merebak, rawatan yang tepat akan memberi hasil yang memuaskan, malah ia mungkin boleh pulih seperti sediakala. Tetapi, apabila kanser telah merebak jauh, kesan rawatan mungkin tidak begitu memuaskan dan pertumbuhan kanser mungkin sukar dikawal.
Kadang-kala kanser hanya perlu dibedah sahaja tanpa rawatan yang lain. Tetapi ada kalanya, kita melakukan pembedahan ke atas ketumbuhan kanser kemudian diikuti dengan rawatan secara kemoterapi atau radioterapi.

Ada sesetengah kanser pula boleh dirawat secara radioterapi sahaja seperti kanser pangkal rahim ataupun kanser tekak jika kanser tersebut masih di peringkat awal lagi.

Pembedahan bagi kanser adalah dianggap sebagai satu pembedahan yang besar dan kadang-kala melibatkan pembuangan anggota terpenting. Contohnya, jika kanser itu melibatkan pangkal rahim maka keseluruhan rahim akan dibuang.

Bagaimana Kanser Terjadi?

Setiap tubuh badan manusia mempunyai sel kanser. Sel kanser ini adalakanya hanya diam dan tidak merbahaya kepada tubuh seseorang. Tetapi kadang-kala sel kanser itu akan menjadi abnormal dan membiak menjadi satu ketumbuhan yang dipanggil tumor.
Sel-sel tadi perlu membiak berjuta-juta sel untuk menjadi satu tumor yang besar.
bagaimana kanser merebak, penawar kanser, hentikan sel dari merebak
Proses pembesaran tumor ini memakan masa lama, kadang-kala bertahun-tahun. Ramai di antara pesakit tidak tahu ada ketumbuhan dalam badan mereka sehinggalah ketumbuhan itu sudah menjadi kanser.

Kadang-kadang tumour itu hanya tumour benign iaitu tidak berbahaya dan tidak merebak ke anggota badan lain. Tumour yang merebak ke lokasi anggota lain dipanggil tumour malignan. Ia sangat berbahaya dan dipanggil kanser.

Bagaimana Menghapuskan Sel Kanser Secara Semulajadi?

(1) Sistem Pertahanan Badan Yang Kuat

Sekiranya tubuh seseorang itu sihat dan mempunyai sistem daya pertahanan diri yang kuat dengan sendirinya sel kanser yang abnormal dan membiak itu, akan dimatikan oleh antibodi sistem pertahanan dalam tubuh seseorang.

READ :  Rahsia Cepat Hamil dengan Doa & Sedekah

Ini akan berlaku tanpa kita sedari. Kanser akan terjadi apabila sistem pertahanan seseorang lemah dan gagal mengawal pembiakan sel kanser dalam tubuh.

Sistem imun melindungi tubuh daripada penyakit dan jangkitan yang disebabkan oleh bakteria, virus, kulat atau parasit. Ia adalah reaksi dan maklum balas badan terhadap sel-sel rosak atau jangkitan.

Sistem imun adalah penting untuk pesakit kanser  kerana

 • Kanser boleh melemahkan sistem imun
 • Rawatan kanser boleh melemahkan sistem imun
 • Sistem imun boleh membantu untuk melawan kanser

Sistem pertahanan diri akan menjadi lemah jika kita tidak menjaga kesihatan dengan baik. Untuk menjadikan tubuh badan sihat, kita mesti melakukan gaya hidup sihat seperti:

 • Makan makanan seimbang
 • Cukup rehat dan cukup tidur
 • Selalu melakukan aktiviti senaman
 • Hidup dalam persekitaran udara bersih dan segar
 • Tidak terdedah kepada bahan kimia yang mengakibatkan kanser
 • Tidak merokok
 • Tidak minum alkohol

 

Bagaimana Meningkatkan Sistem Pertahanan Badan?

Radikal bebas dan antioksidan adalah berkait rapat antara satu sama lain dalam konteks satu pihak jadi penyerang (radikal bebas) dan satu pihak lagi sebagai pelindung (antioksidan) untuk meneutralkan dan menyedut penyerang radikal bebas dari mendatangkan kemudaratan kepada sasaran yang diserang

 

 • Radikal bebas

Radikal bebas ialah sebarang molekul kimia yang mengandungi satu atau lebih elektron tanpa pasangan seperti superoksida (O2.-) dan hidroksil (.OH). Ia juga merupakan molekul paling reaktif yang boleh menyebabkan kerosakan dan kematian sel.

Salah satu penyebab penyakit kanser ialah kerosakan sel akibat serangan radikal bebas yang berlebihan yang memudaratkan DNA dan mengakibatkan terjadinya mutasi ke atas sebahagian sel yang menjurus ke arah pembentukan sel-sel kanser. Punca radikal bebas adalah
 1. Terdedah dengan bahan kimia dan toksin boleh menyebabkan kerosakan sel
 2. Makanan yang diproses berbanding makanan segar, dan mengandungi sedikit nutrient yang berperanan menjadi penyedut radikal bebas

 

 • Antioksidan

Pertahanan antioksidan dapat melindungi dari kerosakan akibat serangan radikal bebas. Kekurangan antioksidan berisiko tinggi mendapat penyakit kanser.Antioksidan seperti vitamin C, vitamin E, beta-karoten dan selenium adalah pelindung dari kesan sasaran serangan radikal bebas ke arah sel dan organ dalam tubuh manusia yang boleh menyebabkan pelbagai penyakit seperti: jantung, kardiovaskular, kencing manis dan kanser .

Antioksidan berperanan untuk menguatkan pertahanan sistem imun dalam mencegah pembentukan sel kanser

(2) Jangan Stress ! Jangan banyak fikir 🙂

Tekanan  dan kemurungan adalah salah satu penyebab kanser. Stress adalah tekanan emosi apabila kita di dalam keadaan tertekan dari segi emosi, mental atau fizikal. Dalam hidup, kita tidak boleh lari daripada Tekanan. Kita dikelilingi pelbagai jenis tekanan seperti kerja, keluarga, persekitaran, kesesakan jalan-raya, anak-anak akan mengambil peperiksaan, suami curang dan sebagainya.
Kemurungan pula ialah perasaan bimbang, runsing, risau, takut dan memikirkan perkara-perkara negatif. Jadi stress dan kemurungan yang berterusan boleh mendorong kepada seseorang itu untuk senang untuk mendapat penyakit kanser.
Bila kita stress atau mempunyai anxiety yang tinggi, metabolisma kita akan dengan sendirinya meningkat dan degupan jantung akan menjadi lebih laju daripada biasa. Bila ini berlaku, dengan sendirinya tubuh akan mengeluarkan lebih banyak karbon dioksida dalam darah. Karbon dioksida adalah berasid dan ini akan membuat tubuh kita lebih berasid. Sel kanser akan cepat membiak dalam persekitaran tubuh berasid.
Perasaan dan emosi kita boleh mengubah peredaran keseluruhan keadaan tubuh. Emosi dan jasmani perlu seiring. Jangan biarkan diri kita stress kerana kalau kita stress, kita mudah menghidap kanser. Menjaga kesihatan tubuh semata-mata tidak memungkinkan kita tidak diserang kanser. Jadi kita perlu jaga emosi juga supaya keadaan lebih selamat di samping menjaga pemakanan dan senaman.
Apa yang mustahak ialah kita mesti tahu bagaimana untuk mengawal dan mengurus stres. Banyak kaedah moden yang kita tahu untuk mengawal stres tapi kaedah dalam Islam sungguh mudah. Lakukan solat, berzikir, baca al-Quran dan berdoa pada Allah. Insya-Allah ini adalah terapi mengawal stres paling berkesan.

Surah untuk mengawal stres dan mententeramkan jiwa

 • Surah Muhammad dari ayat 21 hingga 32
 • Surah Toha dari ayat 120 hingga 135
 • Surah permulaan untuk menangani masalah kanser:
 • Surah Al Mukminun dari ayat 91 hingga 100
 • Surah Al Hajj dari ayat 31 hingga 55
 • Surah Hud dari ayat 60 hingga 80
 • Surah An Nahli dari ayat 90 hingga 110
READ :  10 Punca Kenapa Takde Perubahan Selepas Amalkan Vitamin Shaklee

Yang paling penting kita sebagai umat Islam melakukan apa yang Allah suruh dan meninggalkan apa yang Allah pinta. Perbanyakkan solat dan selalu berzikir mengingati Allah. Semua ini ada ditulis di dalam al-Quran dan hadis. Jika kita lakukan apa yang Allah suruh, Insya-Allah tubuh badan kita akan sihat dan stres boleh dikawal dan sistem imun kita jadi kuat. Insya-Allah kita boleh mencegah diri kita daripada kanser.

Vitamin Shaklee Untuk Masalah Penyakit Kanser

Hadis Nabi yang bermaksud, “bahawa setiap penyakit ada ubatnya”. Walaupun demikian, kita sebagai pesakit perlulah berusaha mencari di mana sahaja kita ketahui ada kaedah rawatan yang berkesan, khususnya rawatan yang berasaskan sains perubatan moden.

Di samping itu, kita juga berdoa pada Allah S.W.T dengan insaf atas musibah yang menimpa diri kita. Kita patut banyak bersabar dan banyak bertasbih

READ :  Teknik dan Cara Merawat Masalah Susu Badan Tersumbat atau Clogged Duct
Dalam Shaklee, memang ada suplemen untuk cegah kanser. Antaranya:
#Carotomax – memberikan perlindungan antioksida, mengandungi 6 carotine terhebat seperti lycopene, astaxanthin, alpha, beta carotene, dan lutein. Ia juga membina semula sel rosak di samping membina pertahanan badan
#Vita C SR Plus – Membentuk kolagen, bersifat anti oksida merangsang mengeluaran t-sel untuk melawan sel kanser, membuang bahan kimia daripada tubuh, mencantikkan kulit.
#Vitamin E Complex – anti oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan pertahanan badan, menghalang / melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan sel badan disebabkan radikal bebas.
#Vivix – kuasa antioksidan 40x lebih tinggi daripada anggur biasa, mengandungi asid elagik membantu mengurangkan kesan oksidatif stress dan elak kanser, lebih berkesan melawan radikal bebas, mengandungi polifenol dan resveratrol yang merupakan antioksida yang sangat kuat.

Testimoni Pesakit Kanser Yang Berjaya dengan Suppelement Shaklee

# Testimoni 1
 
kanser paru paru,lung cancer,kanser
# Testimoni 2
sel kanser,kanser,resveratrol,kanser kolon,kanser usus,vivix shaklee,
 
 
# Testimoni 3
testimoni vivix,kanser rahim,barah pangkal rahim,vivix shaklee
# Testimoni 4
testimoni vivix,kanser payudara
# Testimoni 5
testimoni vivix,kanser payudara,kanser
# Testimoni 6
testimoni vivix,kanser payudara,vivix,kanser
# Testimoni 7
# Testimoni 8

Kanser mungkin adalah bidang paling dinamik (pelbagai sudut) penyelidikan mengenai resveratrol. Resveratrol merupakan perubatan semulajadi pertama yang mempunyai bukti kukuh menunjukkan ia menghalang atau menghentikan pelbagai peringkat kanser. Resveratrol bukan sahaja menghindar kanser, malahan ia dicadangkan sebagai rawatan tambahan.

————————————
Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com
ATAUPUN♥ Walk in ke mana cawangan Shaklee seluruh Malaysia yang
berdekatan dengan anda, Sila gunakan ID 866457 
untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
Rahsia Penawar Hentikan Kanser dari Merebak Secara Semulajadi was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.