Produk Shaklee,Bukan Vitamin Cap Ayam Tapi Ada Landmark Study dari Saintis Nutrisi

Ramai yang 1st time jumpa Shaklee tanya soalan ni. Ada jg yang cakap, jangan makan macam2, nanti buah pinggang rosak. Ada pula yang cakap, makan suplemen ni silap2 boleh kena cancer nanti. Sebab sy pada awalnya pun SANGAT RAGU-RAGU mau telan vitamin2 ni. Terfikir ntah bahan2 apa yang diguna.
 .
Apa la kesan ke atas badan. Mmg takutttt buah pinggang rosak. TAPI… Bila rasa vitamin ni BERKESAN sy mula menggali. Dan yang paling mengejutkan sebab produk Shaklee ni ada LANDMARK STUDY dan Landmark Study ni boleh menjawab persoalan selamat ka tidak buah pinggang anda
 .
Apabila kita meneliti atau mencari supplemen yang terbaik untuk diamalkan, semestinya kita melihat testimoni orang-orang yang telah mengamalkan sesuatu produk kan? Tapi sebenarnya testimoni sahaja tidak cukup untuk membuktikan sesuatu supplemen atau vitamin itu baik.
 .
 Jadi buatlah research mengenai latar belakang supplemen dan juga pengeluarnya.
 

Antara 3 kemusykilan bila nak beli vitamin adalah

1. Banyak hype kajian canangkan makan supplement boleh menjamin kesihatan. Semua media hype pasal makan supplement. Majalah,tabloid, semuanya, cakap pasal makan vitamin nih bagus.

2. Masalah kedua pulak ialah makan vitamin ni tak jamin untuk jangka masa panjang. Banyak, sangat pulak kajian yang menidakkan supplement long term supplement nih.

3. Boleh percaya ke makan vitamin nih sihat, kalau dah senaman baik punya, hidup makan benda sihat. Penyakit pulak bukan je sehari makan, esok sakit jantung. Lagi lagi macam kanser, sakit jantung dan macam macam lagi.

Sama ada nak nak continue niat nak beli supplement, mungkin dia kena baca pasal Landmark Study Shaklee.

Apakah itu Landmark Study?

Landmark study adalah kajian yang dilakukan untuk mengenalpasti risiko dan manfaat ke atas seseorang yang menggunakan suplimen secara menyeluruh dalam jangka masa yang panjang.

“Landmark Study” penting kerana dalam keterbatasan kajian saintifik, tidak semuanya boleh dibuktikan dengan segera.

Suplimen bukannya seperti ubat yang terhasil dari dadah yang diproses di makmal, bukan juga “peluru ajaib” yang boleh tunjukkan kesan segera dan terus dalam masa beberapa minit atau jam sahaja kerana ia merawat simptom tertentu dan melibatkan enzim-enzim tertentu sahaja dalam mengatasi satu-satu masalah kesihatan.

Kebanyakan kajian saintifik yang dibuat adalah untuk jangka masa yang pendek, dan biasanya penyakit mengambil masa selama 10 ke 30 tahun untuk bermula dan menunjukkan kesan kepada tubuh kita. Jadi, “Landmark Study” ini sangat sesuailah kerana kajian dibuat untuk jangka masa yang panjang iaitu lebih dari 20 tahun.
 .
Lagipun kita selalu disaji dengan testimoni atau kajian yg berbentuk short term kan.. contohnya setelah menggunakan xxxx selama 3 bulan, dia dah sembuh dan sebagainya.
 .
Kalau nak tahu sesetengah penyakit mengambil masa hampir 30 tahun untuk membentuk dalam tubuh.
 .
So macam mana kita nak pastikan yang supplement yang kita makan selama ni mampu mengelakkan penyakit tu terbentuk dalam badan kita kan???
 

Nak tahu tak?

Shaklee satu-satunya company yang berani meminta pihak ketiga membuat kajian terhadap produknya sebab nak pastikan produk produk  dia terbaik berbanding brand lain.
 .
Sebabnya kan Mr Roger Barnett iaitu CEO Shaklee mahu pastikan sendiri yang dia ni tak salah memilih untuk membeli syarikat shaklee. Kajian ini dibuat sebelum beliau membeli atau mengambil alih syarikat shaklee. Bila dia dah puashati dengan landmark study barulah dia mengambil alih syarikat Shaklee ni haa.
.
.

Shaklee tidak sewenang-wenangnya mengeluarkan produk dan menggembar gemburkan kebaikan produk dengan begitu sahaja. Shaklee mengadakan pelbagai kajian klinikal terhadap setiap produk untuk memastikan keselamatannya terjamin untuk diamalkan (masuk dalam badan kita ok). Selain itu, dijalankan juga Landmark Study untuk memastikan vitamin yang dihasilkan tidak berbahaya.

Haaa sebab tu la landmark study ni penting taw.
 

Siapakah yang Melaksanakan Landmark Study Bagi  Produk Shaklee

“Landmark Study” ini telah dijalankan oleh salah seorang daripada saintis yang top di dunia dalam bidang nutrisi di UC Berkeley, iaitu Dr Gladys Block. Dr. Block miliki beratus-ratus kajian dalam bidang ini. Seluruh dunia menggunakan borang kajiannya dalam membuat kajian dalam bidang nutrisi.
 .
Dr. Block telah meminta dari Shaklee untuk beliau menjalankan kajian bagi menguji keberkesanan dan keselamatan pengambilan suplemen secara menyeluruh bagi tempoh waktu yang panjang.

Bagaimana Landmark Study Dilakukan?

3 kumpulan diasingkan mengikut kategori:

  • Pengguna shaklee dalam kajian ni pulak adalah pengguna yang memang pengguna tegar Shaklee, average dah ambil lebih dari 20 tahun.
  • Pengguna multivitamin produk lain (MV)
  • Pengguna yang tidak menggunakan apa-apa suplimen.
READ :  Testimoni : Kanser Payudara Tahap 4 Kecut dengan Vivix Shaklee

Kajian ini adalah yang PERTAMA seumpamanya dan bertujuan untuk melihat keselamatan dan keberkesanan pengambilan suplemen untuk jangka masa panjang – Tiada siapa yang pernah melakukan kajian seperti ini melainkan Shaklee.

READ :  Review : Garlic Shaklee Atasi Masalah Tekanan Darah Tinggi

 

.

 HASIL KAJIAN MENUNJUKKAN

★ Pengguna produk Shaklee mempunyai level nutrisi dalam darah yang lebih baik–Terbukti produk Shaklee adalah bioavailable di mana ia mampu diserap dan digunakan oleh tubuh dengan baik

.

★ Pengguna Shaklee mempunyai biomarkers of disease risk yang lebih baik –Terbukti menggunakan Shaklee, anda boleh mengurangkan risiko dari penyakit.

.

★ Pengguna Shaklee mempunyai kadar penyakit yang lebih rendah–Terbukti menggunakan Shaklee anda boleh meningkatkan taraf kesihatan anda.

.

★ Pengguna Shaklee memberi nilai kesihatan mereka lebih baik dan terbaik –Terbukti anda mampu hidup lebih sihat.

★ Tiada risiko yang dikaitkan dengan pengambilan suplimen Shaklee –Terbukti produk Shaklee adalah selamat untuk penggunaan jangka masa panjang!

Jadi fikirlah dulu sebelum mengambil keputusan untuk mengamalkan sesuatu. Kenali lebih mendalam tentang keselamatan,risiko dan keberkesanan sesuatu produk/supplement.

Jangan beli tampal buat sedikit research… pilih suppliment yang berkualiti ok…

Apa Kata Pengguna Tegar Produk Shaklee

# Testimoni 1

Orang paling bijak & susah nak diyakinkan dalam dunia ni pun terpaksa akur dengan kehebatan shaklee (sbb xleh argue dah bila ada landmark study tu). jadi, sesiapa yg lebih kurang sama bijak pun sepatutnya pilih benda yg sama. kan? juga menggambarkan kualiti & standard shaklee ni very the high lah!

# Testimoni 2

.
Apa yang menarik hati saya tentang Shaklee ada syarikatnya sendiri tidak sewenang-wenangnya mengeluarkan produk dan menggembar gemburkan kebaikan produk dengan begitu sahaja.
 .
Shaklee mengadakan pelbagai kajian klinikal terhadap setiap produk untuk memastikan keselamatannya terjamin untuk diamalkan (masuk dalam badan kita ok). Selain itu, dijalankan juga Landmark Study untuk memastikan vitamin yang dihasilkan tidak berbahaya.
.
Sebab tu sampai sekarang sy setia dengan satu jenama ni saja. Sebelum ni pernah juga cuba macam macam jenama lain tp on off sebab tak tau pokok pangkal asal usul jenama tu. Biasala kunu mo ikut2 trend. 
.
Tapi skrg lepas kenal mendalam jenama Shaklee, Shaklee jak ai yakin sepenuhnya
.
Entry ini lebih kepada mendidik bakal prospek kita supaya jangan dah lah guna produk produk yg takde kelulusan KKM. Bukan ape. majoriti produk produk tu kebanyakkannya mengandungi racun berbahaya.

adoyai. bayangkan kalau kawan kita kena kanser  akibat guna ubat ubatan tertentu yang tak kelulusan kementerian kesihatan malaysia tu. Jadi, marilah bantu didik org sekeliling kita sama sama

————————————
————————————
Saya Nornadia Mansor , 
ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
 .
ATAU
 .
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
 .
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
Produk Shaklee,Bukan Vitamin Cap Ayam Tapi Ada Landmark Study dari Saintis Nutrisi was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.