Phytocol-St Shaklee Terbukti Menurunkan Kolestrol Secara Berkesan

turunkan kolesterol dalam badan,produk turunkan kolesterol
“Doktor sahkan saya mempunyai bacaan kolesterol dan trigliserida tinggi dalam badan “. Mempunyai tahap kolesterol yang tinggi bukanlah penyakit, tetapi ia berpotensi menyebabkan pelbagai jenis penyakit antaranya stroke, sakit jantung, diabetis, dan tekanan darah tinggi.
.
Kolestrol yang berlebihan dalam aliran darah kebiasaannya akan disimpan di arteri termasuklah salur darah di jantung, pembuluh darah ke otak, dan saluran darah ke kaki.
.
Berpunca daripada Tabiat pemakanan saya yang gemar memakan makanan yang mengandungi lemak dan ini merupakan perkara biasa dalam diet harian warga Malaysia.
Di Malaysia, seramai 6 juta orang mempunyai masalah yang serupa dengan saya; kandungan kolestrol yang tinggi di dalam tubuh badan.

punca kolesterol tinggi dalam badan

Jadi kadar kolestrol yg tinggi sangat bahaya jika kita tak kawal dari sekarang. Pastikan anda sentiasa memantau tahap kolestrol anda.

Turunkan bacaan kolesterol yang tinggi sangat penting untuk kesihatan anda dan mengelakkan serangan bahaya penyakit tersebut.
READ :  Petanda Anda Mempunyai Kolesterol Tinggi Dalam Badan Dan Cara Mencegahnya
 

Apakah Bacaan kolesterol yang normal?

Berikut adalah panduan untuk mengukur kadar bacaan kolestrol:
.
Bacaan Jumlah Kadar Kolesterol Yang Normal adalah :
Kadar kolesterol NORMAL:  bacaan kolesterol dibawah 5.2 mmol/L
Kadar kolesterol LDL : tidak  melebihi 2.6 mmol/L dalam darah
Kadar kolesterol HDL : lebih daripada 1.0 mmol/L

Jenis-jenis Kolesterol

Ada beberapa jenis kolesterol yang penting untuk diketahui.

1. Kolesterol LDL – Low Density Lipoprotein ( Pembawa Kolesterol Dari Hati Ke Dalam Salur Darah

Kolesterol LDL ini adalah kolesterol yang mengangkut paling banyak kolesterol di dalam darah. LDL sering disebut sebagai kolesterol jahat, kerana kadar LDL yang tinggi akan menyebabkan mengendapnya kolesterol dalam arteri. Kolesterol LDL merupakan faktor risiko utama penyakit jantung koronari dan merupakan sasaran utama dalam rawatan
 .

2. Kolesterol HDL – High Density Lipoprotein ( Pembawa Kolestesterol Dari Darah Balik Ke Hati

Kolesterol HDL mengangkut kolesterol lebih sedikit. HDL sering disebut kolesterol baik, kerana dapat membuang lebihan kolesterol jahat di pembuluh darah arteri kembali ke hati untuk diproses dan dibuang.
.
Jadi HDL mampu mencegah kolesterol mengendap di arteri dan melindungi (perlindungan) dari aterosklerosis (terbentuknya plak pada dinding pembuluh darah).
 .

3. Trigliserida

Tahap trigliserida yang tinggi digabungkan dengan kolesterol HDL yang rendah atau kolesterol LDL yang tinggi dikaitkan dengan aterosklerosis, penumpukan deposit lemak di dinding arteri yang meningkatkan risiko serangan jantung, PAD dan strok.
.
Sejumlah faktor boleh mempengaruhi kadar trigliserida dalam darah seperti kegemukan, minum arak, makan gula, makan lemak.
jenis kolesterol.turunkan kolesterol tinggi,
2 jenis kolesterol dalam darah , LDL adalah kolesterol jahat yg perlu disingkirkan

5 Kebaikan Phytocol-St Untuk Turunkan Kolesterol Tinggi

5 Kebaikan Phytocol-St Untuk Turunkan Kolesterol Tinggi antaranya adalah ;

 1. Membantu menghalang penyerapan kolestrol dalam darah dan menurunkan paras LDL. Disarankan 2000mg fitosterol setiap hari, 30min sebelum makan makanan berlemak. Jika diambil secara konsisten, paras LDL menurun sebanyak 10% dan risiko serangan jantung berkurang sehingga 20%.
 2. Memperbaiki imun sistem. – Fitosterol akan meningkatkan keaktifkan T1 dan kurangkan keaktifan T2. T1 yang kurang aktif menyebabkan mudah dijangkiti penyakit. T2 terlalu aktif menyebabkan alergi, kulit kering dan gatal, arthritis dan sebagainya.
 3. Meningkatkan keselesaan sendi.
 4. Membantu merangsang penghasilan insulin.
 5. Mengurangkan simptom prostate membengkak seperti kerap buang air, tidak boleh mengawal air kencing, air kencing berkurangan dan sebagainya.

phytocol-st shaklee,turunkan kolesterol

Ia nya bertujuan untuk menurunkan Paras Kolestrol Secara Semulajadi

Produk ini bakal menjadi pilihan bagi mereka yang menghidap paras kolestrol yang tinggi dan susah untuk diturunkan.

Keistimewaan Phytocol-st Shaklee berbanding produk lain untuk menurunkan kolesterol

Phytocol adalah pilihan semulajadi terbaik dengan 2000 mg fitosterol setiap hari dan disarankan 100% Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).

Manfaat utama Phytocol-ST adalah membantu untuk menghalang penyerapan kolestrol dan merendahkan paras kolestrol oleh ( Kolestrol Jahat )

  • Dibuat dengan campuran phytosterols, yang didapati semulajadi dari tumbuh-tumbuhan, buah-buahan ,sayur-sayuran dan bijirin
  • Menyediakan 2000mg phytosterols tumbuhan yang diperlukan setiap hari
  • Phytosterols tumbuhan yang telah terbukti secara klinikal lebih daripada 80 kajian untuk menurunkan kolestrol LDL
  • Menyediakan 100% keperluan harian phytosterol dicadangkan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH)

Fitosterol(dirujuk sebagai sterol dan stanol tumbuhan)ditemui dalam membran sel tumbuh-tumbuhan.Ia juga boleh ditemui dalam kuantiti yang kecil dalam pelbagai tumbuhan,buah-buahan,sayur-sayuran dan bijirin.Dianggarkan 200-400mg sterol tumbuhan dan lebih kurang 50 mg stanol tumbuhan kita makan setiap hari.

Siapa Yang Perlu Ambil Phytocol-st Shaklee?

Phytocol-st Shaklee sangat disarankan diambil oleh:

 1. Anda yang punya masalah kolesterol tinggi
 2. Anda yang suka makan makanan yang berkolesterol tinggi
 3. Anda yang punya nafsu makan membuak-buak

 

Testimoni Pengguna Phytocol-St Dalam Mengurangkan Kadar Kolestrol

 Testimoni 1 : Kolesterol jahat dalam badan menurun setelah 1 bulan penggunaan  Phytocol-St Shaklee. Kini menjadi pelanggan tetap saya 🙂

testimoni phytocol-st shaklee,turunkan kolesterol dalam badan

Testimoni 2 : Kolesterol dalam badan menurun dari 5.4 kepada 4.7, LDL Cholesterol menurun dari 3.4 kepada 2.6 setelah 1 bulan mengamalkan Phytocol-St Shaklee

Hari ni saya nak kongsikan satu testimoni dari seorang pengguna Phytocol-St Shaklee.. sebelum ini beliau mengamalkan Omega Guard Shaklee untuk mengawal kadar kolestrol tinggi beliau. Setelah shaklee mengeluarkan satu produk baru iaitu Phytocol-St, beliau berhenti sementara mengambil omega dan fokus kepada phytocol sahaja..
.

Testimoni 3 : Dalam masa 2 minggu ambil Phytocol-st ,sistem pelawasan semakin lancar, rasa sesak dada semakin berkurang dan angin dalam badan semakin berkurang

.

Testimoni 4: Selepas 2 bulan penggunaan, paras kolesterol LDL menurun sebanyak 22% dengan pengambilan Vitamin Shaklee

nampakkan perbezaannya.. insyaAllah hasil akan nampak lebih baik bila beliau mengamalkan phytocol-st Shaklee bersama-sama Omega yang telah diamalkan sebelum ini.
.
Kini kita boleh menikmati makanan kegemaran tanpa perlu bimbang dengan ancaman kolestrol asalkan kita mengamalkan Phytocol Shaklee setiap hari. Sebelum kolestrol melarat dan mengundang penyakit merbahaya adalah lebih baik kita amalkan Phytocol Shaklee untuk turunkan kolestrol secara semulajadi.
———————————-

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(ii) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
Phytocol-St Shaklee Terbukti Menurunkan Kolestrol Secara Berkesan was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

3 Ulasan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.