Penyakit Alzheimer atau Nyanyuk : Elak Dan Rawat

elak nyanyuk, Kurangkan Risiko Nyanyuk ,nyanyuk orang tua,

Pernah tak dengan penyakit Alzheimer atau panggilan popularnya nyanyuk? Mesti dah terbiasa kan. Kebiasaannya penyakit ini sering terjadi pada golongan  lanjut usia, kebanyakannya wanita.

Di Malaysia, dianggarkan  pada masa ini kira-kira 50,000 orang menghidapi masalah Alzheimer atau Nyanyuk ini. Walau bagaimanapun, kebanyakan daripada mereka tidak di diagnosis.

Disebabkan keluarga berfikir bahawa gejala yang dipaparkan adalah masalah biasa bagi mereka yang meningkat dewasa dan tak memerlukan khidmat nasihat perubatan

Apa itu Alzheimer atau Nyanyuk?

Alzheimer atau Nyanyuk, menunjukkan penurunan fungsi dan daya ingatan otak yang disebabkan hilang ingatan (lupa), permulaan kepada nyanyuk dan perubahan mood yang ketara.

Dimulai dengan hilangnya sedikit demi sedikit daya ingatan dan kebingungan, yang akhirnya menyebabkan kelemahan mental sehingga tidak dapat mengingat, berfikir, belajar, berimaginasi dan membuat keputusan yang betul

Menggambarkan gejala yang mempengaruhi kebolehan pemikiran dan sosial yang cukup teruk sehingga mengganggu kerja harian. Gejala ini boleh menyebabkan perubahan personaliti, mood dan tingkah laku.

Alzheimer menyebabkan kematian sel saraf dan kehilangan tisu di seluruh otak. Sebagai penyakit menjadi lebih teruk, tisu otak mengecut dan kawasan-kawasan yang mengandungi cecair serebrospina menjadi lebih besar.
.
Kerosakan yang membahayakan ingatan, pertuturan, dan kefahaman.
 

Tanda tanda atau Simptom Alzheimer atau Nyanyuk

Antara tanda tanda awal yang sering berlaku kepada pengidap Alzheimer atau nyanyuk adalah ;

  1. Hilang keupayaan untuk menilai
  2. Hilang upaya untuk bekerja
  3. Perubahan perwatakan
  4. Perubahan Emosi
  5. Masalah dalam perjalanan
  6. Masalah menguruskan duit
  7. Masalah dalam orientasi
  8. Masalah dalam pemikiran abstrak
  9. Hilang Daya Ingatan
  10. Kerap Tertinggal barang
  11. Sukar mencari perkataan yang mudah
  12. Kerap mengulangi percakapan
 

Siapa yang Berpotensi Mengalami Alzheimers atau Nyanyuk?

  • Menghidap hipertensi apabila mencecah usia 40 tahun ke atas
  • Penghidap penyakit kencing manis atau diabetes
  • Kurang melakukan senaman
  • Paras kolesterol yang tinggi
  • Faktor keturunan – mempunyai ahli keluarga yang menghidap penyakit ini pada usia lingkungan 50-an.

Cara berkomunikasi dengan pesakit mempunyai masalah Alzheimer

Cara berkomunikasi dan menjaga orang yang mempunyai penyakit Alzheimer memerlukan kesabaran yang tinggi. Apa yang boleh cadangkan kaedah berkomunikasi untuk anda yang ada ahli keluarga mempunyai masalah Alzheimer adalah ;
  1. Jangan menjerit.
  2. Jangan memberikan pesakit itu terlalu banyak pilihan.
  3. Tanya soalan secara berhati-hati.
  4. Jikalau anda ingin mengulangi sesuatu, gunakan ayat atau perkataan yang sama.
  5. Tunggu pesakit memberikan jawapan dengan sabar, jangan tergesa-gesa untuk mendapat jawapan.
  6.  Jangan gunakan bahasa bayi atau kanak-kanak.
  7. Sebutkan nama pesakit dengan kerap.
  8. Sentuhan yang lembut pada tangan atau lengan boleh menenangkan emosi pesakit.

Bagaimana mengawal diri agar jauh dari Alzheimer?

Menurut orang-orang tua, cara untuk mengelakksn dari terkena penyakit Alzheimer atau nyanyuk  ialah dengan memperbanyakkan membaca & mengkali al-Quran, zikrullah serta banyak membaca buku.
.
Nabi SAW juga ada memberi petua bahawa untuk menjauhi nyanyuk ialah dengan melazimkan istighfar 70 kali sehari. Bersertakan doa seperti dibawah
 
surah elak nyanyuk,doa nyanyuk,petua elak nyanyuk,nyanyuk dalam islam,doa elak nyanyuk ,doa alzheimer,Elak Penyakit Alzheimer
Dengan membaca ayat suci al-Quran akan menghasilkan frekuensi yang menggetarkan sel rosak untuk mengembalikan keseimbangan. Perubahan pada getaran ini dapat menghalang atau melambatkan proses penuaan ke atas hormon sel badan.
.
Ini akan dapat mengurangkan bahaya radangan dalam badan, menseimbangkan hormon dalam badan dan meningkatkan proses metabolisme badan secara keseluruhan.
 

Apakah Vitamin Shaklee yang dicadangkan untuk Pesakit Alzheimer atau Nyanyuk?

Seperti yang anda ketahui pesakit Alzheimer berlaku disebabkan kemerosotan sel neuron pada otak. Sel neuron adalah asas bagi sistem saraf. Apabila sel saraf neuron rosak, ia tidak mampu untuk menghantar pesanan dari otak ke seluruh bahagian badan.Ini menyebabkan pesakit Alzheimer lambat untuk bertindak balas bila ditanyakan soalan atau perlu mengingati sesuatu yang telah berlaku.

READ :  7 Langkah Yang Anda Perlu Lakukan untuk Cepat Hamil

Di dalam setiap sel di seluruh badan kita terdapat DNA. Berkemungkinan besar DNA sel saraf neuron bagi pesakit Alzheimer rosak, cacat atau tidak bertenaga disebabkan oleh radikal bebas yang telah merosakkan DNA sel tersebut. DNA sel yang tidak mendapat perlindungan akan menjadi lemah dan seterusnya sel tersebut akan mati.

READ :  Jenis Ubat-ubatan Yang Menjejaskan Penyerapan Kalsium,Risiko Tinggi Tulang Reput atau Osteoporosis

Sel-sel setiap orang bertindak balas secara berbeza. Beri VIVIX peluang untuk membaiki sel-sel anda dengan menggunakan ia untuk sekurang-kurangnya tiga hingga enam bulan untuk melihat bagaimana badan anda bertambah baik.

..

Vivix Shaklee adalah produk yang dipanggil High End Anti Oksidan. Ia membantu DNA itu berubah menjadi muda semula.
.
Ia merupakan suplemen anti penuaan tahap sellular yang terbaik di dunia dan juga membantu membaiki sellular DNA kita, melambatkan penuaan tahap sellular, menggalakkan pembentukan mitochondria (pusat yang menghasilkan tenaga untuk sel) serta melambatkan pembentukan protin AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan menganggu keutuhan sel sedia ada.
Vivix ™ Cellular Anti-Penuaan Tonik merupakan pergaduhan kompaun revolusioner menentang penuaan selular. Bahan-bahan dalam Vivix ™ telah terbukti dalam makmal memberi kesan kepada empat faktor utama dalam penuaan selular.  Semua produk Shaklee adalah 100% dijamin.
Selain itu pesakit Alzheimer juga digalakkan untuk mengambil Lecithin dan Omega Guard bagi meningkatkan kandungan DHA. Kandungan DHA yang tinggi membantu meningkatkan keupayaan ingatan, memelihara penglihatan dan pendengaran.
 .
Seterusnya , cadangkan pengambilan B Complex dan Ostematrix. Kerana apa? Pesakit Alzheimer tidak boleh stress. Bila mereka stress, emosi jadi tidak terkawal. Pengambilan B Complex bersama Ostematrix membantu menenangkan dan merehatkan saraf.
.
Seterusnya kita ada ESP. Energizing Soy Protein (ESP) adalah protein soya Non GMO yang dihasilkan berasaskan kacang soya.Kenapa perlu ESP? Bahan utama pembinaan sel badan kita adalah protein. ESP membantu membina sel baru yang lebih sihat serta memperbaiki memori, meningkatkan kualiti memori dan rangsangan pada saraf otak.

Testimoni Pengguna Vivix untuk Alzehimer atau Nyanyuk

# Testimoni 1: Selepas beberapa hari mengamalkan Vivix, ibunya mula mengingati cucu dan ahli keluarga yang lain, tak perlu memakai lampin pakai buang, mampu membasuh pinggan dan menyapu serta bermain dengan cucunya.

rawatan penyakit alzheimer,rawatan penyakit demensia,sembuh nyanyuk,vivix untuk elak nyanyuk,vivix untul alzheimer
Anak beliau menceritakan ibunya yang berusia 89 tahun menghidapi masalah Alzheimer yang dahulunya hanya terbaring, memakai lampin pakai buang dan sering terlupa ahli keluarga serta rakan rakan. Kemudian Bill disyorkan oleh rakannya , Namenda untuk mencuba produk Shaklee.
 .
Setelah diperkenalkan dengan vitamin Shaklee, Bill hentikan pengambilan ubat ubatan hospital kepada ibunya dan hanya mengambil vitamin Shaklee iaitu Vivix.
 .

# Testimoni 2 :*** Perkembangan terkini : memorinya boleh bertahan lebih lama untuk setiap perkara baru, kebiasaanya dia tak ingat langsung sbb dia nyanyuk. Baru baru  nie dia minta kami belikan dia kuih apam kelapa,kami tak beli kat bazar ramadhan…sebab kuih tu takde orang jual, bila kami balik dia tanya pasal kuih apam kelapa dia..Biasaannya dia mesti lupe dah tak ingat apa yg dia cakap

rawatan penyakit alzheimer,rawatan penyakit demensia,sembuh nyanyuk,vivix untuk elak nyanyuk,vivix untul alzheimer

# Testimoni 3

Aida ni memang tinggal sekali dengan MakAyah. Bertahun dah MakAyah ada masalah kesihatan tu yang cuba dengan Vivix suplemen pertama. Selepas tu cuba beberapa vitamin lain omega guard, garlic, ginger, alfalfa, carotomax, nutriferon semuanya demi kesihatan Mak dan Ayah. 

Semoga Mak Ayah beliau terus sihat inShaAllah Ameen.

rawatan penyakit alzheimer,rawatan penyakit demensia,sembuh nyanyuk,vivix untuk elak nyanyuk,vivix untul alzheimer

Sekiranya anda mendapati ahli keluarga mengalami masalah seperti mudah lupa, cepat moody, short-tem memory loss, bingung, dan sebagainya – segeralah berjumpa doktor. Pesakit yang melibatkan perkara sebegini perlu mendapat pengesahan doktor kerana dikhuatiri simptom2 tersebut bukan sekadar nyanyuk, tapi ada masalah otak yang lain.

READ :  BERSALIN NORMAL ATAU C-SECT, BUKAN HANYA KERANA SAIZ BAYI

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(i) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
Penyakit Alzheimer atau Nyanyuk : Elak Dan Rawat was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.