Pengambilan Vitamin C Berkesan Menghasilkan Kulit Cantik dan Berseri

Umum dah tahu kebaikan dan kelebihan Vitamin C yang sememangnya bagus untuk kulit cantik terutamanya bagi mereka yang mempunyai masalah kulit berjerawat, berjeragat, kulit kering dan sebagainya.
Pendek kata, Vitamin C adalah keperluan asas untuk kulit kita kerana  Vitamin C membantu dalam menghasilkan dan mengikat kolagen dalam badan
Perasan tak, semakin kita meningkat dewasa..semakin banyak masalah berkaitan kulit contohnya timbul jerawat, kulit kering , kulit berkedut ,kulit kusam dan  macam macam lagi. Salah satu  sebabnya adalah ikatan kolagen dalam badan semakin menipis.
.
Pelbagai jenama yang terdapat di pusat kecantikan dalam pelbagai jenis rupa . Ada Vitamin C berbentuk pil , cecair hinggalah suntikan dengan harga yang murah sehinggalah mencecah ribuan ringgit .
.
Pastinya membuatkan anda pening mencari apakah Vitamin C yang terbaik, Saya kongsikan dengan anda tips mencari Vitamin C terbaik di pasaran.
 

Benarkah Vitamin C berkesan untuk kecantikan kulit ?

Jawapannya YA , jika pengambilan Vitamin C dilakukan dengan konsisten  dan ianya mampu memberikan kesan positif kepada badan kita.

Menurut Presiden Persatuan Perubatan Estetik Malaysia, Dr. Chin Shih Choon, vitamin C atau asid Ascorbic sangat penting untuk tubuh badan.

“Vitamin c bersifar vitamin larut air, bukan sahaja berfungsi sebagai antioksidan utama tetapi juga satu anti virus kuat selain berfungsi sebagai anti bakteria dan anti kulat.”

Korang yang pernah ada jerawat mesti rasa nak picit jer jerawat tu kan? Korang tau tak bila picit jerawat , bakteria akan berjangkit ke kulit lain dan menyebabkan jerawat tadi meninggalkan parut.

Satu kajian 2007 yang disiarkan dalam American Journal of Clinical Nutrition mendapati bahawa

Wanita  mengambil lebih banyak vitamin C kelihatan mempunyai kurang kedutan dan kurang kekeringan kulit. Pakar mencadangkan bahawa vitamin C mungkin melambatkan tanda-tanda penuaan disebabkan oleh kerosakan radikal bebas.

Kebaikan Vitamin C untuk Kulit Wajah?

Semestinya Vitamin C Shaklee khusus untuk mereka yang mementingkan KECANTIKAN dan yang menginginkan :
  • Vitamin C mengurangkan kesan ‘sunburn disebabkan oleh radiasi ultra ungu dan seterusnya boleh menyebabkan barah kulit untuk jangka masa panjang.
  • Vitamin C melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari, pencemaran dan kesan merokok
  • Melindung kulit dari sinaran UV matahari yang boleh merosakkan kulit. Contohnya kulit kusam, sensitif, mudah jadi kemerahan, dan risiko jeragat
  • Vitamin C adalah keperluan asas untuk kulit kita kerana  Vitamin C menghasilkan dan mengikat kolagen dalam badan dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
  • Mencerahkan kulit secara sekata.
  • Mencegah / mengurangkan pigmentasi penyebab utama jeragat.
  • Vitamin c adalah vitamin antioksidan yang mengecutkan jerawat dengan cepat
  • Mengatasi masalah kulit berminyak dengan menyeimbangkan kelembapan kulit
  • Melambatkan proses penuaan dan mengurangkan kedutan pada wajah
  •  Kulit tanpa pori muka besar
READ :  25 Kebaikan Vitamin C Bagus Untuk Kecantikan Kulit dan Kesihatan Tubuh

Saya sendiri merasakan perbezaan selepas konsisten dengan pengambilan Vitamin C. Hampir seminggu mengamalkan Vitamin C Shaklee kulit nampak lebih berseri, sembab di lingkaran mata makin kurang.
.
Yang pentingnya ia selamat diamalkan oleh ibu mengandung dan menyusu. Inilah wajah saya setelah mengamalkan Vitamin C shaklee ! Hihihi
.
.
Produk Vitamin C terbaik di pasaran yang saya pernah cuba dari segi kesan ,tempoh penggunaan 1 botol tahan 6 bulan dan harga bawah rm100. Memang tak cari lain dah ! Semestinya SHAKLEE
 .
Jika anda ingin hasil kulit yang lebih cantik dan hasil yang lebih optimum. Disarankan anda mengambil 2 lagi makanan tambahan iaitu Vitamin E dan B Complex atau dikenali sebagai PERFECT THREE (SET KECANTIKAN ASAS SHAKLEE).

Testimoni Vitamin C Shaklee Untuk Kecantikan Kulit Wajah

Untuk meningkatkan lagi kepercayaan anda, saya akan kongsikan testimoni pengguna Vitamin C shaklee,  Sustained Released Vita C

Testimoni 1:

Testimoni 1
Gambar before tu nampak tak ada biji-biji ruam naik kat muka? Eye bag pun menebal. Walhal dah pakai foundation dah still dalam gambar nampak jugak. Nih time awal pregnancy, normal bagi some of pregnant ladies yang kulit jadi sensititive, tiba-tiba naik jerawat, ruam bagai.. Ada siap kulit makin gelap, naik bintik hitam etc.
 .
Alhamdulillah kulit dah ok balik lepas tu (refer gambar after), licin balik macam sebelum preggy. Selain tu, penggunaan skin care kena bersesuaian jugak. Kenal pasti masa preggy jenis  kulit awak . Then pilih skin care yang bersesuaian selain dari penjagaan dalaman
 .

Testimoni 2: Perbezaan mengamalkan supplement Shaklee. Kulit yang bermasalah sebelum ini beransur ansur baik dan kembali berseri selepas pengambilan Vitamin C yang konsisten

Testimoni 2
Testimoni 3
Baru je amalkan Vitamin C Shaklee selama 3 minggu, dah nampak kesan yang amat ketara pada bakal pengantin kita ni :
.
Oh ,sebelum Nadia terlupa. 
 .
Sebotol Vitamin C Shaklee mengandungi 120 biji dan perlu diambil sehari sebiji. Maknanya, sebotol mampu bertahan sehingga 6 bulan penggunaan ! hanya dengan harga dibawah rm100
 .
Jangan lepaskan peluang ini.
 
————————————
Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ jadual pengambilan vitamin
☑ tips ekslusif
☑ konsultasi percuma berterusan

——————————

Pengambilan Vitamin C Berkesan Menghasilkan Kulit Cantik dan Berseri was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.