Pengalaman Saya Melawan dan Bebas Dari Endometriosis

pengalaman endometriosis malaysia,petua hilangkan endometriosis,vitamin untuk pesakit endometriosis,cara mengecutkan endometriosis,rawatan alternatif endometriosis

Salam semua, Syukur kalini saya diberi kesempatan untuk berkongsi dengan anda semua kisah dan pengalaman melawan dan bebas dari endometriosis –  TAHAP 2 iaitu Puan Nor Fahana. bagaimana beliau sendiri melawan penyakit endometriosis dan kemudiannya disahkan hamil!

Bagi anda yang disahkan menghidap endometriosis, jangan berputus asa. Semua penyakit ada ubatnya!

Yang penting ikhtiar dan doa berterusan

BAGAIMANA SAYA MELAWAN ENDOMETRIOSIS?

Selepas saya disahkan ada endometriosis oleh pakar, honestly saya sangat sedih dan risau sebab penyakit ni ada potensi untuk merebak menjadi kanser jika tidak dirawat dari awal

Mula-mula tu saya sendiri tak tau apa tu endometriosiss sebab tak pernah dengar. Ganjil

Tapi saya sangat beruntung sebab di bawah D’Alfatih empire, downlines saya ramai doktor perubatan

Saya banyak merujuk Doktor O&G doktor Asma’ Mohd Haslan dan Master Doktor Hasifah Ryg

Boleh dikatakan setiap hari saya kacau diorang mintak info pasal endo dan belajar memahami penyakit ni hihi

Diorang rujuk jurnal perubatan dan explain kat saya satu persatu. Apa bahayanya penyakit ni dan apa yang saya perlu buat untuk cegah dari terus parah

Diorang nasihatkan saya soal pemakanan supplement Shaklee dengan merujuk jurnal. Rupanya memang terbukti berdasarkan kajian saintifik ada kaitan yang kuat di antara Vivix dan Endometriosis

READ :  Testimoni ACE : Cyst dan Fibroid Tidak Berulang

Kandungan resveratrol yang tinggi di dalam vivix mampu merencat & melumpuhkan sel-sel endo dari terus merebak

Diorang menasihatkan saya supaya istiqomah consume beberapa jenis vitamin dengan kuantiti yang khas

vivix
Gla complex
b complex
omega guard
vita c plus
ESP
serta DETOX

Sebulan saya ikut aturan makan yang betul, alhamdulillah sengugut saya 100% hilang.

Ajaib ! Walhal sebelum tu berguling-guling saya sakit macam nak mati. Selepas detox dan istiqomah set di atas, totally sengugut hilang 

Tapi kitaran period saya masih tingtong

Bulan kedua haid pulak dah normal dan lancar-selancarnya

Sebelum tu haid saya sangat panjang selama 14 hari dan tersekat-sekat. Bulan kedua dah jadi normal 7-8 hari sahaja dan smooth

Ya Allah bahagia sungguh rasa. Setiap kali check up bulanan dengan pakar, saya share improvement penyakit saya dan pakar pun turut hepi

Pakar kata saya dah tak perlu lagi suntikan lucrin. Dia nasihatkan saya terus istiqomah dengan vitamin yang saya amalkan cuma kalau bulan ketiga masih tak hamil jugak. Saya perlu jalani beberapa rawatan kesuburan khas

Allah tu maha mendengar.. bulan ketiga saya delay period 5 hari. Memang sangat mendebarkan haha. Check UPT positif 

Terus saya inform pakar dan beliau mintak saya tunggu 2 minggu delay dan buat check up dengannya

READ :  Bagaimana Vivix Dan GLA Complex Membantu Masalah Dalaman Wanita

Inilah kisah perjalanan saya seorang endometriosis fighter 

Nak kata semudah ABC saya lawan penyakit ni takla jugak. Banyak berendam air mata tapi saya sentiasa positif dan berdoa pada allah moga diberi kekuatan

Saya sangat beruntung sebab dikurniakan downlines yang sangat ramai dari kalangan doktor-doktor perubatan. Diorangla yang menjadi tempat rujukan saya 

Apa Tips Saya Sembuh dan Bebas Dari Endometriosis?

Endometriosis ni akan menyebabkan berlakunya keradangan di rahim & jugak berlaku adhesion (melekat-lekat) pada organ peranakan. Bila organ peranakan ni melekat-lekat, dia akan menganggu proses persenyawaan antara ovum dan sperma

Kalau wanita normal, ovum yg keluar dari ovary setiap bulan mesti ditangkap oleh tiub faloppian
Sperma jugak perlu bergerak menuju ovum untuk bersenyawa dan jadi bayi .

Tapi bila organ peranakan melekat-lekat, organ akan jadi keras & membantutkan pergerakan ovum & sperma dan akhir sekali membantutkan kesuburan si isteri

Sebab tu wanita yang ada Endometriosis gagal untuk hamil dan mempunyai potensi besar untuk mandul selamanya jika tidak dirawat

Apa tips saya bebas endometriosis dan berjaya hamil?

Ok pagi ni saya dedahkan dengan korang ok

1st sekali saya DETOX

READ :  Pendarahan Faraj Luar Biasa : Bagaimana Hentikan Pendarahan ?

Saya detox ekstrem selama 3 bulan dengan DTX. mmg powerful la DTX ni bukan main-main

  • Berat saya susut hampir 10kg
  • Sengugut saya totally hilang
  • Haid saya kembali lancar
  • Kulit saya semakin bersih dan cantik
  • Badan saya kembali cergas dan sihat

Kemudian, selepas saya jalani pembedahan laparoskopi dan betulkan rahim terbalik. Saya istiqomah SET SUBUR SHAKLEE

 GLA Complex (WAJIB!)
 B-Complex
 ESP
 Vita c Plus
 Vitalea
 Omega Guard (WAJIB!)
 Vivix is WAJIB DITERUSKAN sebab anti oksidan yang paling tinggi

3 bulan saya consume alhamduliah berjaya hamil 

 
———————————–
Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
 .
ATAUPUN
.
♥ Walk in ke mana cawangan Shaklee seluruh Malaysia yang
berdekatan dengan anda, Sila gunakan ID 866457 
untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
Pengalaman Saya Melawan dan Bebas Dari Endometriosis was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.