Pantang Larang Makanan Yang WAJIB Dielakkan Pesakit Gout

pantang larang gout,makanan penyebab gout,senarai makanan untuk penyakit gout
Sangatlah penting untuk mengetahui pantang larang makanan yang WAJIB dielakkan pesakit gout untuk elakkan serangan gout, asid urik dalam badan semakin meningkat dan mengelakkan bengkak kaki
.
Sotong goreng kunyit bila makan dengan nasi panas , masyaallah nikmatnya. Tapi pada pesakit gout, bukan kata segigit ,SUKU gigit pun dah boleh IMPAK MAKSIMA kepada sendi

GOUT terjadi disebabkan asid urik yang tinggi dalam tubuh. Pengumpulan asid urik berlebihan boleh terjadinya BATU KARANG dan GOUT

Sebelum ni saya ada berkongsi dengan anda 9 tahap pekembangan sakit gout yang menyeksakan.

pantang larang gout, makanan gout,makanan penyebab gout,makanan untuk pesakit gout
Pantang Larang Makanan Yang WAJIB Dielakkan Pesakit Gout

Ramai pesakit gout cuba sedaya upaya untuk mengawal cara pemakanan harian mereka untuk mengelakkan serangan gout yang Sungguh Menyakitkan! Ini tak boleh makan, itu tak boleh makan.

Bagi pengidap Gout, asid urik berlebihan akan berkumpul di bahagian sendi & tisu lembut terutama di bahagian kaki dan mengakibatkan kesakitan sehinggakan tergesar dgn selimut pun begitu menyeksakan

Apabila gout menyerang, kaki akan menjadi bengkak, panas dan amat sakit hingga ada sesetengah pesakit tidak boleh berjalan.
.
Malah, kesakitan ini boleh berlanjutan beberapa hari dan hanya hilang dengan pengambilan ubat.
 

Makanan Yang Perlu Dielakkan Pesakit Gout !

Ketahui pantang larang makanan penyebab gout yang WAJIB dielakkan pesakit gout untuk mengelakkan gout menyerang lagi dan ketahui senarai makanan untuk penyakit gout

Bagi mereka yang mengidap gout, cuba ELAKKAN atau kurangkan makan makanan yang TINGGI KANDUNGAN PURIN seperti:

Selain menggunakan rawatan sakit gout yang bersesuaian, perkara lain yang penting untuk penghidap sakit gout ialah untuk mengelakkan atau mengurangkan makanan yang biasa dikaitkan dengan penyakit gout

Pesanan kasih sayang untuk penghidap GOUT.

makanan penyebab gout,senarai makanan untuk penyakit gout,pantang larang gout
Senarai makanan yang perlu dielakkan dan penyebab penyakit gout

(1) Makanan Laut Yang Bercengkerang

Perlu mengurangkan pengambilan makanan laut sewaktu mengalami serangan. Cukup sekadar pengambilan setakat 4-6 auns sehari.
.
Ini adalah kerana sumber makanan ini kaya dengan purin, yang mana akan diuraikan menjadi asid urik. Makanan laut dan bercengkerang seperti ketam, udang, sotong dan kerang
.

(2) Daging Merah

Tidak semua daging mengandungi kandungan purin yang sama. Sebagaimana diketahui daging putih lebih baik berbanding daging merah.
.
Seperti mana yang kita semua tahu, daging putih lebih baik daripada merah. Akan tetapi, sesekali menikmati daging merah tidak mengapa.
.
Jika anda ingin makan, pilihlah daging lembu berbanding ayam belanda dan kambing. Daging termasuklah aging cincang , ekstrak daging , ragi (seperti Marmite) , poultry (daging ayam yang telah diproses) dan kiub rebusan daging
.

(3) Ayam Belanda

Ia kandungan purin yang lebih tinggi berbanding lain-lain jenis makanan. Jadi, ELAKKANNYA!
.
Ayam (selain ayam Belanda) dan itik merupakan pilihan paling selamat. Daging di bahagian kaki adalah lebih baik berbanding dada dan kulit.
.

(4) Air Berperisa

Elakkan meminum minuman manis dengan sirap jagung yang kaya dengan fruktosa seperti soda atau minuman buah-buahan. Ini kerana pemanis merangsang tubuh menghasilkan lebih banyak asid urik.
.

(5) Jenis Ikan

ELAKKAN sama sekali herring, begitu juga dengan tuna dan ikan bilis. Sebaliknya udang, udang kara, belut dan ketam agak selamat untuk dimakan oleh anda.
.
Elakkan juga ikan masin, ikan kembung dan ikan yang berbisa atau bersengat.
.

(6) Jenis Sayuran

Asparagus, bunga kubis, brokoli, bayam dan cendawan kaya dengan purin jika dibandingkan dengan lain-lain jenis sayuran. Namun, anda masih boleh mengambilnya dengan kadar sepatutnya.
.

(7) Organ Dalaman

Organ dalaman seperti hati, buah pinggang paru, jantung dan limpa PATUT DIELAKKAN sama sekali.

Penawar Penyakit Gout 

Pelbagai rawatan yang dah dicuba untuk menyembuhkan dan penawar gout,tapi kebanyakannya tak berjaya . Sehinggalah saya bertekad cuba SET GOUT SHAKLEE.

READ :  Kelebihan dan Kebaikan Herb-Lax Shaklee

.

Perubahan Positif Selepas Pengambilan Set Gout Shaklee,

Ya insyaAllah. dengan pengambilan konsisten Set Gout Shaklee akan dapat

  • membantu mengeluarkan asid urik yang berlebihan dalam saluran darah
  • selaraskan sistem saraf tak terkawal yang mana ia akan membantu buah pinggang
  • memproses lalu mempercepatkan proses pembuangan asid urik dari badan melalui perkumuhan
  • kadar metabolisme yg tinggi dapat membantu sistem percernaan kita mencernakan purin dengan baik
set gout shaklee, penawar gout,ubat gout
Anda masih tercari-cari supplement shaklee atau penawar yang sesuai untuk pesakit gout ???
.
Inilah antara supplement yang saya konsisten berikan pada suami saya untuk atasi masalah goutnya. Syukur, sekarang nampak perkembangan yang positif .
.

Vitamin Cadangan Shaklee Untuk Pesakit Gout

  • ALFALFA COMPLEX – untuk fungsi detoks semulajadi, menyingkirkan toksin dalam badan secara lembut. Tapi kena banyak minum air, barulah efektif proses detoks tu. Air at least 3 liter sehari, bergantung kepada berat badan seseorang.
  • OMEGA GUARD – unuk mengurangkan keradangan dan melicinkan sendi. Mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan, mencegah arthritis, memelihara fungsi sendi dan melegakan gout. Banyak lagi kelebihan Omega Guard ni sebenarnya.
  • PERFORMANCE DRINK – untuk memelihara kandungan bendalir dalam badan untuk mengelakkan dehidrasi. Bagi melancarkan proses detos sebab nak buang asid urik berlebihan dalam badan.
READ :  Sakit Lulut dan Sendi Boleh Diatasi Tanpa Ubat dan Suntikan
Sakit dikakinya di bahagian sendiri juga sudah berkurang. Yelahkan , umur baru 27 dah kena gout memang kena jaga betul betul kesihatannya.  Sekarang, nak jalan lama sikit pun dah takde hal ^___^
.
Ramai yang dah tidak merana gout lagi kerananya..
.
Ada yang kata,
✿ kini dah boleh solat sempurna seperti orang lain
✿ Dah boleh genggam tangan
✿ Dah boleh tidur lena
✿ Dah boleh berjalan turun naik tangga dengan laju
✿Dah boleh buat aktiviti kerja macam biasa
.
Namun semuanya dengan kuasa Allah.
Anda tidak perlu percaya…Jangan sesekali percaya..anda harus cuba sendiri…
Inilah serba sedikit perkongsian saya mengenai penyakit gout yang sering dialami dan semestinya ia bagaikan mimpi ngeri.
.
Jika anda,ada sebarang kemusykilan boleh berhubung terus dengan saya

Testimoni Pesakit Gout Yang Berjaya Sembuh dari Gout

Testimoni pesakit gout yang berjaya sembuh dari gout selepas mengamalkan Set Gout Shaklee sebagai penawar. Dalam masa yang sama dapat mengurangkan asid urik yang tinggi dalam badan, serangan gout berkurangan dan dapat menjalani kehidupan seperti biasa

READ :  Singkirkan Asid Urik Berlebihan Dalam Badan , Punca Utama Gout

# Testimoni 1: Tiada lagi bengkak kaki, dah boleh berjalan seperti biasa selepas mengamalkan set Gout shaklee

Testimoni Pesakit Gout ,set gout shaklee,kurangkan asid urik,pengalaman sakit gout
penyakit gout boleh sembuh dengan penjagaan pantang larang makanan dan pengambilan SET GOUT SHAKLEE
.

# Testimoni 2 

Harini saya akan kongsikan dengan anda testimoni yang mengidap gout selama 20 tahun dengan mencuba Omega Guard dan Alfalfa Complex . Jom kita baca ,kisah beliau disini
 .
pengalaman sakit gout. Testimoni Pesakit Gout ,set gout shaklee,kurangkan asid urik,penyakit gout boleh sembuh

# Testimoni 3 : Gout dah berkurang, batu karang keluar sendiri!

penawar gout, atasi gout,ubat gout, hilangkan gout

# Testimoni 4: selepas amalkan set gout shaklee,mak dah boleh solat berdiri, sendi kaki dah tak sakit dan bengkak kaki berkurang , asid urik dalam badan menurun

Testimoni Pesakit Gout ,set gout shaklee,kurangkan asid urik

# Testimoni 5: Berkesan,serangan gout berkurang  menggunakan set gout shaklee

.
Jangan tunggu sehingga waktu Serangan Gout. Masa sakit tu nak jalan ke tandas pun tak larat dah! Apa lagi nak bawa kereta dan jalan ke bank?
.
Jujur. Ikhlas. Demi Kesihatan Bersama.
.
Jangan Tangguhkan Sehingga Buah Pinggang Anda Rosak!
 

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(i) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
Pantang Larang Makanan Yang WAJIB Dielakkan Pesakit Gout was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

6 Ulasan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.