Metabolisma Badan Rendah : Punca Sukar Menurunkan Berat Badan

Anda pernah jumpa seorang yang kurus, makan banyak setiap masa, tapi badan tetap kurus. Rasa cemburu kan?
.
Kenapa aku makan sikit, tapi badan makin membulat…
.
sedangkan ada kawan kita yang makan banyak, tapi badan tak naik naik atau maintain slim je , tambah pulak kawan tu dah beranak pinak . -__-

Ia disebabkan METABOLISMA BADANNYA YANG TINGGI !

Tapi jika anda masih tak tahu jenis dan cara nak mendapatkan berat badan ideal, boleh rujuk

 

Apa itu Metabolisme Rendah?

Sesiapa yang mempunyai metabolisma badan yang rendah, berat badan mudah naik . Ciri-ciri jenis metabolisme ini adalah ketika anda merasa berusaha sangat keras untuk menurunkan atau bahkan mempertahankan berat badan, sebab anda ‘bertempur’ lebih keras adalah kerana faktor fisiologi, metabolik dan genetik.
 

Apakah simptom jika seseorang itu mempunyai kadar metabolisme yang rendah?

1. Cepat naik berat badan
2. Perubahan otot dimana otot menjadi lemah, kaku dan sakit
3. Penat/ lesu
4. Tahap kesihatan rendah contohnya sering pucat, rambut rapuh dan muka sembap
5. Individu yang mempunyai kadar metabolisme rendah disebabkan hipotiroidisme biasanya sering mengalami menstruasi yang banyak.
 

Punca Kenapa Masih Berdiet Pun Berat Badan Masih Sama dan Menaik 

Tapi kenapa boleh sebabkan makan sikit tapi badan cepat naik? jom baca
Metabolisma Badan Rendah : Punca Sukar Menurunkan Berat Badan, makan banyak setiap masa tapi badan tetap kurus?,metabolisma rendah,cepat gemuk , makan sikit tapi gemuk


1. Tahukah anda, walaupun anda guna apa sahaja produk kurus (sapuan dan makanan), ia tidak akan berkesan atau lambat berkesan kerana metabolisma badan yang RENDAH.

READ :  KETAHUI SAIZ PERUT BAYI BARU LAHIR

2. Jika METABOLISMA BADAN TINGGI, maka KADAR PEMBAKARAN KALORI DAN LEMAK DI DALAM BADAN JUGA AKAN MENJADI TINGGI. Ia akan membuatkan lemak tidak sempat untuk bergumpal dan menjadikan anda gemuk.

3. Jadi, dengan MENINGKATKAN METABOLISMA badan dah cukup untuk menjadikan anda kurus. Lazimnya, untuk tingkatkan metabolisma ni, hanya satu cara sahaja, iaitu BERSENAM. Tapi anda ada masa ke?

Apakah yang mempengaruhi kadar metabolisme?

1. Usia (secara purata ia menurun sebanyak 5%  setiap 10 tahun, selepas berusia 40 tahun)

2. Jantina (lelaki membakar lebih kalori pada waktu rehat berbanding wanita)

3. Nisbah jisim otot tanpa lemak (lebih banyak jisim otot, lebih tinggi kadar metabolik tubuh)

4. Keturunan

5. Masalah kelenjar tiroid

Stabilkan Metabolisma Badan Dengan Set Inchloss Shaklee

Jom cuba Set Inchloss Shaklee ini.Most recommended dengan 2 item dibawah

Metabolisma Badan Rendah : Punca Sukar Menurunkan Berat Badan, makan banyak setiap masa tapi badan tetap kurus?,metabolisma rendah,cepat gemuk , makan sikit tapi gemuk,set inchloss shaklee, cinch shake mix, cinch energy tea mix, kuruskan badan , pecah lemak , bina badan


Cinch Shake  Mix :

Ianya low glicemic index dan diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa pembakaran lemak berlaku. Otot yang sihat dapat membakar lemak dengan baik. So tiada istilah perut/peha/lengan menggelebeh selepas turun berat. Best kan?

READ :  Meal Shakes Shaklee : Khasiat dan Keistimewaan

Ia merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Ia merupakan produk yang popular di kalangan mereka yang inginkan ‘shape my body’ =).

.

Cinch Energy Teamix :

1) MATCHA GREEN TEA – antioksida yang sangat tinggi, meningkatkan stamina ,menstabilkan metabolisme  , bakar kalori  4x lebih berkesan

2) TAURINA – menggalakkan metabolisme , lebih bertenaga , larutkan lemak , membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3) WHITE TEA – membakar lemak-lemak berlebihan , menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu , meningkatkan metabolisme

4) ROOIBOS RED TEA – melarutkan lemak , meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak , agen detox yang kuat

5) RED TEA – mengandungi  polifenol dan antioksidan – membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas merupakan antioksidan yang begitu kuat dan bagus untuk mencegah kanser

Testimoni Shaklee

#Testimoni 1 : Cinch Terbaik! 

#Testimoni 2 : Setelah beberapa hari mengamalkan, saya terkejut, jarum menimbang …saya turun 2 kg!

#Testimoni 3 : Jatuh cinta dengan Cinch Shaklee

#Testimoni 4 : Menstabilkan metabolisme dan tenaga berpanjangan

Produk kami berfungsi meningkatkan kadar metabolisme tubuh.Kadar metabolisme adalah kadar dimana badan kita membakar kalori supaya menjanakan tenaga kepada tubuh kita.

READ :  Cara Mudah Tingkatkan Peluang Kehamilan yang Jarang Diketahui Wanita

Kebanyakan mereka yang gemuk memiliki kadar metabolisme yang rendah. Walaupun sekumpulan orang buat aktiviti dan makan makanan yang sama, tak semestinya kadar pembakaran sama.

Sebab tu la kenapa kadang2 anda lihat ada orang yang hari hari  makan banyak gila, tapi badan tetap kurus. Ini disebabkan METABOLISMA badan.

————————————
Saya Nornadia Mansor ,  ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
.
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
.
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
✉️ Email : nornadiamansor@yahoo.com
.
ATAU
.
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
.
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
✅ Jadual pengambilan vitamin
✅  Tips ekslusif
✅ Konsultasi percuma berterusan
Metabolisma Badan Rendah : Punca Sukar Menurunkan Berat Badan was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

1 Ulasan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.