Faktor Penyebab Sukar Meningkatkan Berat Badan

Bagi anda yang ingin meningkatkan berat badan, pasti tertanya tanya kenapa makan banyak tapi badan tak naik naik pon..makan dah macam orang bela saka, mulut tak berenti mengunyah.
 .
Meh sini saya ceritakan teori kenapa makan banyak pun badan masih kurus melidi
.
Memiliki berat badan ideal adalah idaman setiap orang. Selain enak dipandang, juga kelihatan sihat. Berat badan ideal harus disesuaikan dengan tinggi badan tiap orang atau BMI yang ideal.
.
Jadi tidak boleh terlalu kurus atau terlalu gemuk. Banyak dari kita yang memiliki masalah dalam menaikkan berat badan ideal. Berat badan ideal boleh bertambah dengan meningkatkan massa otot, bukan lemak tubuh.

Faktor Penyebab Susah Meningkatkan Berat Badan

1. Faktor Keturunan

Cuba  lihat orang sekeliling terutamanya keluarga anda, ada yang gemuk? Jika tidak ada, mungkin itu penyebabnya. Tapi bukan bererti anda tidak boleh naikkan berat badan suatu saat nanti.

READ :  Atasi Masalah Jerawat Belakang Badan dengan Berkesan

.

2. Gangguan Metabolisme Tubuh

Orang yg berbadan kurus memiliki kerja metabolisme yang terlalu cepat, jadi seberapa banyak dia makan akan cepat dibakar oleh tubuh menjadi tenaga.

.

3. Tidak Pernah Detoks (mengeluarkan racun dari dalam tubuh)

Salah satu perkara asas kenapa berat badan tidak meningkat adalah kerana adanya kotoran di dalam usus kita, kerana makanan yang kita makan setiap hari .Apalagi jika makanan yang kita biasanya makan adalah makanan segera atau yang diolah tanpa pengetahuan kita, maka makanan tersebut dapat menimbulkan kotoran di dalam usus sehingga penyerapan zat gizi, nutrisi dan vitamin dari makanan yang kita makan tidak dapat diserap sempurna oleh usus
 

Perkara Asas untuk Meningkatkan Berat Badan

Cara menambah berat badan pada asasnya adalah membuat kalori yang masuk ke tubuh Anda lebih besar dari yang dikeluarkan oleh tubuh Anda.
 .
Agar penambahan berat badan yang terjadi adalah berupa otot makan perlu dilakukan pula senaman, jika senaman  dilupakan maka hanya akan menambah lemak tubuh.
.

Tips menaikan berat badan di atas sebenarnya dapat diringkas dengan :

“kalori yang masuk lebih besar dari kalori yang keluar dari tubuh”

 

Ketika kalori yang masuk lebih besar dari yang keluar dari tubuh, maka cadangan kalori akan terbentuk. Lakukan pula olahraga agar upaya Anda menaikan berat badan menghasilkan otot daripada lemak.
 

Dah Cuba Bermacam Produk Tapi Masih Tak Berhasil?

Keistimewaan Vitamin Meningkatkan Berat Badan Shaklee :

Meningkatkan selera makan

Mengalakkan pertumbuhan otot
Mencapai fizikal yang ideal
Menambahkan berat badan tanpa lemak berlebihan
Meningkatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit
Memaksimumkan pengunaan nutrien dalam badan
Meningkatkan sistem pencernaan

Testimoni Set Weight Gain Shaklee

Saya lampirkan himpunan testimoni yang berjaya meningkatkan berat badan dengan Set Weight Gain Shaklee bersertakan pengambilan vitamin secara konsisten

 

READ :  Manfaat dan Khasiat Pengambilan Omega Guard Shaklee
Testimoni Set Weight Gain Shaklee, Naikkan Berat Badan , Set Weight Gain Shaklee
# Testimoni 1

 

Testimoni Set Weight Gain Shaklee, Naikkan Berat Badan , Set Weight Gain Shaklee
# Testimoni 2
 .
Testimoni weight gain , testimoni weight gain shaklee, weight gain shaklee
# Testimoni 3
 .
Testimoni weight gain , testimoni weight gain shaklee, weight gain shaklee
# Testimoni 4
 .
testimoni weight gain shaklee, naikkan berat badan, menambah berat badan
# Testimoni 5
 .
Teruja tak baca testimoni customer?? Ini baru sedikit.
.
Nak letak semua dalam entry ni memang tak habis. Jadi apa tungu lagi??
 
————————
Saya Nornadia Mansor , 
ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
 .
ATAU
 .
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
 .
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
Faktor Penyebab Sukar Meningkatkan Berat Badan was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.