Kurangkan Keradangan Kulit Eczema dan Psoriasis dengan Minyak Ikan Secara Berkesan

No! No! No! Ramai yg ingat ekzema nie ialah penyakit gatal pada kulit. Jadi sibuk cari krim ekzema yg kononnya boleh sembuhkan anak ekzema.
.
No such thing as krim ekzema aje dah boleh sembuhkan ekzema, ok. Salah pilih krim atau pemakaian krim steroid akan menyebabkan komplikasi jangka panjang. Kebanyakan krim dan sabun di pasaran ada STEROID untuk merawat ekzema.
.
Salah satu punya ekzema terjadi adalah disebabkan berkait dengan sistem imun atau sistem pertahanan badan. Omputih cakap low immune system atau imun badan rendah. Bahasa mudahnya,askr balam badan kita yang sepatutnya perang musuh dari luar dah lemah…tak kuat.

.
Jadi untuk kurangkan radang ekzema, bukan takat boleh pakai sapu sapu aje. Nak kena rawat dari dalaman jugak.
.
Kegatalan pada kulit hanyalah tanda akhir ekzema. Yang meradang teruknya ialah kat dalam badan  sendiri.
.
Antara nutrisi baik yg kita boleh amalkan ialah, ambil at least 5g minyak ikan sehari. 5g ok, jangan nak bajet2 makan 5mg sehari. Kesan ekzemanya pun bajet aje nanti.

Apa itu Ekzema ?

Ekzema merupakan keadan kulit di mana menjadi merah, kering, gatal dan merekah. Perkataan Ekzema (eczema) berasal dari Greek iaitu ekzein yang bermaksud “mendidih” dan perkataan Ek bermaksud “keluar”. Manakala dalam bahasa Yunani pula, zema bermaksud “mendidih”.

Menurut kajian, penyakit eczema mempunyai pertalian genetik di mana sekiranya salah seorang sama ada ibu atau bapa merupakan penghidap eczema maka ia memberi kesan genetic itu kepada anak-anak.

Jenis Masalah Ekzema

Ia terbahagi kepada 2 jenis ekzema iaitu:

1)ACUTE ECZEMA Erythema:

kulit berasa panas, bergelojak dan gatal, keradangan Papules : pembentukan tompok-tompok merah

READ :  TESTIMONI : BACAAN GULA TURUN DARI 22.3 HINGGA 7.7 SELEPAS 18 HARI DENGAN VIVIX!

.

2)ECZEMA KRONIK

Kulit menjadi kering, berair dan bersisik Kulit menebal kasar dan berkedut.

Adakah Ekzema Boleh Pulih dan  Sembuh?

Penyakit eczema boleh dihadapi oleh pelbagai peringkat umur termasuk bayi dan kanak-kanak. Menurut pakar kulit, penyakit eczema tidak dapat sembuh sepenuhnya.
 .
Namun begitu rawatan dan perhatian yang intensif dapat mengurangkan kesan penyakit itu dari terus menular dan menjadi kronik.
 .
 Selain itu, pesakit juga perlu mendisiplinkan diri dengan penjagaan makanan, pakaian, selalu bersenam dan mengamalkan cara hidup yang sihat.
 

Bagaimana minyak ikan kurangkan radang ekzema?

“Sis, Omega ni memang boleh buat kulit lembut ke? Sebab rasa macam kulit kasar kat siku tu dah takde sejak makan Omega.”
.
Betul tu, dik. Kandungan minyak ikan dalam Omega Guard dapat membantu masalah kulit dan eczema. Sebab apabila peredaran darah kita berjalan dengan lancar, proses detox lebih mudah dan darah dalam badan kita pon lebih bersih.
 .
Bila dalaman dah bersih, secara tak langsung luaran kita lebih menyerlah dan berseri.
 .

Selama ini apabila dengar tentang minyak ikan, kita mesti terbayangkan khasiat Omega-3, EPA & DHA untuk otak sahaja kan.

Omega-3 perlu diperolehi dari diet pemakanan atau suplemen sebab ia tidak dihasilkan oleh badan kita. Kajian menunjukkan bahawa 2 jenis keluarga Omega-3 yang sangat bermanfaat adalah:

Fakta Nutrisi Omega Guard
  • EPA (asid eicosapentaenoic) – berfungsi menyokong jantung, sistem imun, dan tindak balas keradangan
  • DHA (asid docosahexaenoic) – menyokong otak, mata, dan sistem saraf pusat.

Jadi penting untuk wanita hamil dan menyusu.

Sebenarnya, minyak ikan bukan untuk otak cerdas aje taw. Boleh bantu kurangkan radang ekzema (bengkak dan gatal-gatal kulit akibat sakit ekzema) juga..
.
Kenapa? Sebab ia kaya dengan Omega-3 yang bersifat anti radang (inflamasi). Inflamasi ni ringkasnya adalah tindak balas imuniti badan terhadap infeksi/serangan virus. Orang yang ada asma memang imuniti rendah.

Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

(1) Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee dieksktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

READ :  Cyst dalam Buah Pinggang : Ketahui Komplikasi dan Rawatan

.
(2) Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

.


(3) Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.


(4) Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

(5) 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

(6) Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini

(7) Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.
Ibu ayah yang ada anak Ekzema, wajib cuba berikan minyak ikan kepada anak anda secepat mungkin. Kasihan anak tergaru-garu tue..
 

Apakah Gabungan Vitamin Yang Dapat Merawat Masalah Keradangan Kulit dan Ekzema?

Vitamin lain  yang juga membantu merawat ekzema dan sakit kulit dengan Shaklee :
  • Energizing Soy Protein (ESP) sangat bagus untuk membantu penghasilan sel kulit baru yang rosak akibat eczema. Ia akan menjadikan kulit lebih anjal,sihat dan gebu.
READ :  Anovulasi sebagai Punca Ketidaksuburan dan Haid Tak Teratur

 

  • Omega Guard berfungsi mengekalkan kelembapan kulit sekaligus mmencegah keradangan kulit dan mengurangkan kegatalan. Hal ini kerana penghidap eczema mempunyai kulit yang sensitif. Gabungan Omega Guard dan ESP memastikan eczema tidak terus merebak dan memelihara kulit dari dalam.
  • Gabungan Vitamin E dan GLA Complex berkhasiat untuk merawat kulit yang rosak serta membantu memudarkan parut dengan berkesan. Ia juga mampu meningkatkan daya tahan (sistem imunisasi) bagi melawan eczema sekaligus mempercepatkan proses pemulihan kulit.
  • Krim Herbal Blend semestinya krim herba semulajadi yang bagus untuk melegakan kegatalan dan pedih akibat luka eczema.
  • Pengambilan Alfalfa Complex yang bertindak sebagai penyahtoksin adalah digalakkan bagi mempertingkatkan lagi kekuatas sistem dalam tubuh badan.
 

Testimoni Pesakit Ekzema yang Mengamalkan Omega Guard

#Testimoni 1

 #Testimoni 2

#Testimoni 3

#Testimoni 4

————————————
Saya Nornadia Mansor ,  ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
 .
ATAU
 .
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
 .
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
Kurangkan Keradangan Kulit Eczema dan Psoriasis dengan Minyak Ikan Secara Berkesan was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.