Kombinasi Vitamin Untuk Masalah Kecantikan Kulit Wajah Yang Berkesan

Setiap wanita mengimpikan kulit yang kelihatan anjal,cantik dan gebu. Apatah lagi, sekiranya sering dipuji oleh rakan-rakan ataupun suami
.
Vitamin kecantikan adalah antara salah satu cara untuk mencantikkan kulit anda, bermula dari dalam sehingga luaran selain mengamalkan gaya hidup yang sihat dan amalan pemakanan seimbang.
.
Jom ketahui rahsia kombinasi vitamin untuk mendapatkan kulit gebu walaupun tanpa make-up. Bak kata orang ‘natural beauty’.
.
Siapa yang tak nak kulitnya cantik berseri-seri kan? Saya yakin, semua orang nak kulit yang cantik, lembut, gebu, tiada jerawat…Dan kalau ada rupa paras yang cantik pun tapi kulit muka tak bersih, Nampak kusan, berjerawat, dah tentu seseorang tu Nampak lebih tua daripada usia sebenar kan….Okay..jom kita tengok fungsi bagi setiap vitamin bagi mendapatkan KULIT YANG CANTIK!

Kombinasi Vitamin Untuk Kulit Cantik

(i) Vitamin C

Vitamin C memang diketahui umum mempunyai kebaikan untuk kulit kerana ia dapat membentuk meransang kolagen dalam kulit. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu,jika kolegen dalam kulit anda berkurangan,ia akan menimbulkan kedutan pada kulit.
.
Vitamin C juga merupakan antioksidan yang hebat dalam melawan penuaan sel kulit. Pengambilan Vitamin C setiap hari dapat melambatkan penuaan,menjadikan kulit anda lebih cerah dan menyekat pembentukan pigmentasi pada kulit. Pigmentasi merupakan punca tercetusnya jeragat.
.
Kebaikan vitamin C yang lain ialah :
  • Melancarkan peredaran darah sehingga kulit kelihatan lebih segar
  • Merawat jerawat di wajah & badan
  • Kulit yang sekata, cerah dan lembab.
Sustained Released Vita – C Plus diformulasikan khas agar ia dapat dilepaskan secara perlahan-lahan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Atau dalam erti kata lain ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu
 .

(ii) Vitamin E

Bagi mereka yang mengamalkan Vitamin E, kulit mereka akan tampak awet muda berbanding usia sebenar. Vitamin E juga termasuk dalam kombinasi vitamin untuk kulit cantik kerana sebiji kapsul Vitamin E sehari membantu :
  • melambatkan penuaan
  • mengurangkan kedutan
  • garis halus
  • menjaga kesegaran
  • keremajaan kulit
  • melindungi kulit dari sinaran ultra-ungu
  • menjaga kelembapan kulit
  • menghapuskan radikal bebas yang merosakkan.
Selain itu juga,Vitamin E dapat memulihkan tekstur kulit dan menghilangkan kesan parut pada kulit.
Vita E Complex Shaklee adalah vitamin semulajadi dan mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E.
 .
Setiap kapsul gel lembut memberikan:
  • 400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.

  • Membantu dalam memelihara kesihatan baik.

.

(iii) B-Complex

Mungkin ramai yang tidak mengetahui Vitamin B-Complex sebagai vitamin untuk kulit cantik. Tapi bagi mereka yang mengamalkan diet tinggi B-Complex atau amalkan vitamin B-Complex, kesan paling ketara yang dapat dilihat adalah kulit yang ‘glowing’.
 .
Vitamin B9, Vitamin B6 dan Niacin dalam Vitamin B3 akan membantu sel kulit menerima oksigen secukupnya sekaligus mengelakkan pembentukan jerawat dan menggalakkan pembentukan semula sel-sel kulit. Hasilnya kulit akan sentiasa tampak bersih, sihat dan muda.
.
Vitamin B5 juga akan mengecilkan liang pori menjadikan kulit lebih halus dan meratakan tona kulit supaya kulit kelihatan lebih cantik dan berseri. Jika anda mempunyai kulit kering, kasar dan ada whiteheads atau blackheads, ambillah vitamin B-Complex.
.
B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
.

(iv) Protein 

Tahukah anda bahawa kulit wajah kita boleh bertukar dalam masa 3 minggu? Ini kerana sel kulit wajah hidup selama 3 minggu dan kemudian akan bertukar kepada sel baru.
Jadi, sekiranya kita memberikan tubuh kita ‘makanan asas’ yang sihat, maka sel yang terhasil itu pastilah sihat juga. (Sebab tu dalam bidang kecantikan, kerap ditekankan proses scrubbing untuk menghasilkan kulit yang cantik.Sebenarnya, apa yang dilakukan ialah membuang sel2 lama yang telah rosak dan mati, dan membenarkan sel2 baru untuk hidup dan bernafas menggantikan sel2 lama tadi).

READ :  Persedian Bagi Ibu Hamil Dan Menyusukan Anak di Bulan Ramadhan

Parut jerawat di muka lambat hilang adalah salah satu tanda anda mempunyai sel yang ‘kurang sihat’ di mana memerlukan masa yang lama untuk menggantikan ‘sel mati’ dengan sel sihat yang baru.

Energizing Soy Protein  adalah sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian yang erasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol.

Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif.

Set Kecantikan Shaklee :Untuk Kulit Bebas Cela dan Berseri!

Set Kecantikan Shaklee
Sememangnya gabungan 4 vitamin ini terkenal dalam menghasilkan kulit yang gebu, halus dan licin dan bagus untuk kesihatan tubuh badan . Tetapi anda perlulah sabar untuk melihat hasilnya. Jangan mudah berputus asa untuk mendapatkan kulit yang cantik.

Merangkumi  4 vitamin iaitu :

 .
Elakkan juga daripada mendapatkan kecantikan ekspress dengan menggunakan suntikan. Anda juga harus ingat,sebaik-baik kecantikan adalah ‘beauty come from within’ iaitu kecantikan yang lahir dari dalaman.

.

Kesan Kombinasi Set Kecantikan Shaklee

  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri dan gebu
READ :  Testimoni Berjaya Hamil dengan Set Kesuburan Shaklee
 

Testimoni Pengguna Vitamin Kecantikan Shaklee

# Testimoni 1 : Parut jerawat hilang, kulit makin cerah selepas penggunaan Set Kecantikan Shaklee

# Testimoni 2 : Tak menyesal beli Set Kecantikan Shaklee !Terus repeat order

# Testimoni 3 : Tiada lagi parut jerawat, kulit lebih berseri.Nampak muda uols!

# Testimoni 4 : Setelah 2 bulan penggunaan Set Asas Kecantikan Shaklee, perubahan sangat memberansangkan!

# Testimoni 5 : Suami puji kulit wajah makin gebu.cerah dan sekata

 
————————————

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(ii) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.

Kombinasi Vitamin Untuk Masalah Kecantikan Kulit Wajah Yang Berkesan was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.