Kenalpasti Tanda tanda atau Ciri Si Suami Subur

kesuburan lelaki,ujian kesuburan lelaki,rawatan kesuburan lelaki,keputusan ujian sperma,keputusan analisis sperma
Assalammualaikum dan salam sejahtera…kali ini saya ingin berkongsi ilmu dgn anda tentang kesuburan lelaki. Perihal tentang kesuburan wanita memang telah banyak di perkatakan tapi sebaliknya pula dengan kesuburan lelaki.
.
Jika suatu pasangan menghadapi kesukaran untuk mendapat anak, seringkali si isteri yang akan dituding jari terlebih dahulu tanpa diadakan sebarang pemeriksaan. Sebaliknya pihak lelaki sentiasa akan kekal dengan egonya. Mereka biasanya akan mengelak daripada melalui sebarang pemeriksaan kesuburan disebabkan sifat ego tersebut.
.
Apakah tanda-tanda atau ciri kesuburan kaum lelaki? Mungkin ramai yang berminat untuk mengetahuinya.
kesuburan lelaki,ujian kesuburan lelaki,rawatan kesuburan lelaki,keputusan ujian sperma,keputusan analisis sperma

Ciri menandakan seseorang lelaki itu subur

1. Mempunyai anggota reproduksi yang sempurna dan berfungsi sepenuhnya. (tiada kecacatan, mampu ereksi semasa bersama isteri)
.
2. Mempunyai alat kelamin atau zakar normal yang dapat menyalurkan sperma (air mani) ke dalam faraj wanita. (dibantu dengan hadirnya sperma yang pekat untuk membantu isteri cepat hamil)
.
3. Mempunyai dua belah zakar berukuran normal yang dapat memproses atau menghasilkan sperma yang cukup bilangannya dan aktif.  (antara ciri ciri sperma yang berkualiti )
.
4. Mempunyai sistem saluran sperma yang normal (tidak terkandas atau tergendala) dan dapat menyalurkan sperma dari buah zakar melalui pundi epidimis salur sperma dan salur uretra. (kenali apa itu azoospermia : sperma ada, tapi air mani tak ada ! )
.
5. Mempunyai anggota reproduksi lain seperti pundi prostat, pundi seminal, pundi cowper yang berfungsi secara normal. Ia berfungsi memberi cecair yang menampung sperma ke dalam faraj wanita.
 .
Selain mengenali ciri kesuburan lelaki, serba sedikit tentang perkara yang ada kaitan dengan peningkatan kesuburan lelaki perlu juga di ketahui. 

Lelaki yang normal dan sihat mampu menghasilkan lebih kurang 150 hingga 250 juta sperma setiap hari.

kesuburan lelaki,ujian kesuburan lelaki,rawatan kesuburan lelaki,keputusan ujian sperma,keputusan analisis sperma
Carta Kualiti Sperma yang Baik

Pantang larang untuk menjaga kualiti sperma

1. Sperma sensitif dengan bahan-bahan pelincir dan juga air, jadi wanita memang tidak di galakkan menggunakan apa juga jenis bahan pelincir sewaktu melakukan hubungan seks dengan suami.

Jadi, jika cubalah ransang isteri anda sebaiknya kerana isteri anda mampu mengeluarkan pelincir semulajadi ! Klik link untuk info : Gunakan Pelincir Semulajadi Isteri! 

.
2. Wanita yang menginginkan cahaya mata juga tidak di galakkan mencuci faraj atau kemaluan selepas bersama suami kerana ini akan melumpuhkan sperma dan merendahkan kemungkinan untuk hamil.
 

Pengaliran Sperma Yang Mantap

Ramai pasangan suami isteri yang inginkan anak berpendapat kehamilan akan boleh berlaku dalam jangka masa yang singkat jika melakukan hubungan seks setiap hari terutama pada waktu isteri itu subur.
.
Ini tidak benar. Walaupun lelaki mampu menghasilkan begitu banyak sperma pada setiap hari (150 – 250 juta sehari) namun ia memerlukan juga sistem pengaliran sperma yang mantap. Ada kalanya sistem pancutan kurang mantap dan kadangkala pancutan air mani langsung tidak berlaku walaupun lelaki tersebut mencapai orgasme.
.
Jika hubungan seks di lakukan selang sehari atau dua hari sekali, sistem pancutan atau pengaliran tidak tergendala atau lemah maka banyak sperma dapat di salurkan ke dalam faraj.
.
Jika hubungan seks terlalu kerap di lakukan, gangguan boleh berlaku pada kedua belah buah zakar (tekanan atau stres) dan akibatnya sperma yang di hasilkan kebanyakannya sperma yang kurang matang dan tidak berkualiti.
.
Seeloknya jika mahukan cahaya mata, lakukan hubungan seks selang sehari meskipun pada waktu isteri subur.  Atau anda juga disarankan mengadakan hubungan seks semasa waktu subur suami 
 

Air mani cair tidak bermakna tiada benih

Air mani yang banyak dan pekat bukan petanda seseorang lelaki itu subur. Begitu juga dengan air mani yang cair ia tidak bermakna tiada benih ataupun tidak subur. Air mani yang cair itu adalah sesuatu yang normal.
.
Air mani akan cair dalam masa 10 hingga 15 minit jika ia pekat waktu keluar. Sperma sebenarnya mudah ‘berenang’ atau berkeliaran jika air mani itu cair. Air mani yang pekat dan tidak mudah cair ialah satu petanda bahawa sistem anggota reproduksi lain iaitu pundi prostat tergendala dan perlu mendapat rawatan.
.
Selain itu kebanyakan lelaki berpendapat air mani perlu keluar secara pancutan, lebih jauh dipancut kononnya lebih baik lagi. Pendapat ini sememangnya tidak betul. Tidak kira sama ada air mani keluar secara meleleh atau memancut di dalam faraj, asalkan ia keluar dan dapat di salurkan serta di terima oleh faraj.
 

Vitamin Shaklee yang Membantu Meningkatkan Kualiti & Kuantiti Sperma 

kesuburan lelaki,waktu suami subur,set kesuburan lelaki shaklee,suplemen untuk kesuburan lelaki,vitamin untuk sperma

(i) VITAMIN E SHAKLEE + SELENIUM  (4 bulan penggunaan)

Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif – Kajian telah mendapati vitamin e mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Orang lelaki  yang mengambul 600IU – 800IU vitamin e sehari mampu meningkatkan jumlah sperma mereka.
 

Terdapat kajian yang melibatkan 690 lelaki tidak subur yang menerima tambahan selenium dan vitamin e untuk sekurang-kurangnya 100 hari.

vitamin e untuk kesuburan lelaki,vitamin e untuk lelaki,shaklee untuk kesuburan lelaki,vitamin e untuk lelaki shaklee
Hasil kajian mendapati  :
  • 52% – Meningkat mobiliti sperma dan morfologi
  • 37% – Kehamilan secara spontan -ini berlaku kepada isteri mereka
  • 11% – tiada keputusan – kemungkinan mereka mempunyai masalah lain.
READ :  Punca Gagal Mendapatkan Cahaya Mata
Kesimpulan – tambahan selenium dan vitamin e boleh meningkatkan kualiti air mani dan mempunyai kesan bermanfaat pada kesihatan khasnya pada keaktifan sperma
.

(ii) OMEGA GUARD

Dalam Shaklee, saya cadangkan pengambilan Omega Guard yang Lelaki membantu

READ :  Mata Kuning, Petanda Masalah Kesihatan Dalam Tubuh

♥ Meningkatkan kepekatan sperma

♥ Memainkan peranan utama dalam penghasilan sperma yang sihat

pekatkan sperma,omega 3 untuk kesuburan wanita,omega 3 untuk kesuburan,omega 3 untuk kesuburan lelaki

Kepentingan asid lemak nih memang antara yang terpenting kalau nak sperma tembus sel telur wanita. Rupanya kepala sperma ni ada DHA. DHA ni yang membentuk acrosome, satu lapisan yang ada kat kepala sperma nih.

READ :  Vitamin Shaklee untuk Ibu Mengandung

Acrosome ni yang lepaskan enzyme ni dan menyebabkan sperma boleh tembus sel telur wanita. DHA ni boleh menukarkan kepala sperma yang bulat kepada bentuk kon yang lebih power untuk kerja penembusan sel telur.

.

(iii) CoQ TROL PLUS

Sel mitochondria sperma dapatkan tenaga dengan adanya vitamin CoQ10 nih, barulah sperma gerak lebih power. Dalam Shaklee, saya sarankan pengambilan Coq Trol Plus Shaklee, lihat gambar dibawah bagaimana ianya berfungsi

 

kesuburan lelaki,fungsi coenzyme untuk kesuburan lelaki
Coenzyme membantu meningkatkan jumlah sperma
kesuburan lelaki,fungsi coenzyme untuk kesuburan lelaki
Coenzyme membantu meningkatkan pergerakan sperma

.

Kajian terhadap perubahan kualiti sperma pada lelaki yang mengamalkan Coenzyme
 

Testimoni Pengguna

# Testimoni 1 : Set Kesuburan lelaki membantu pekatkan sperma dan meningkatkan kesuburan. Isteri dah hamil 

tingkatkan kesuburan lelaki, testimoni kesuburan shaklee,set kesuburan shaklee lelaki
.
# Testimoni 2: Keintiman semakin meningkat ! Macam malam pertama
tingkatkan kesuburan lelaki, testimoni kesuburan shaklee,set kesuburan shaklee lelaki

# Testimoni 3: Pakar sahkan sperma mati akibat merokok dan kemudian suami ambil set kesuburan lelaki,dan tak sangka selepas itu isteri hamil

tingkatkan kesuburan lelaki, testimoni kesuburan shaklee,set kesuburan shaklee lelaki
Testimoni Pelanggan yang akhirnya berjaya hamil setelah ikhtiar dengan Set Kesuburan Shaklee dan suaminya pula mengambil Set Kesuburan Lelaki untuk memekatkan sperma
 
————————————

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(ii) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.

 

Kenalpasti Tanda tanda atau Ciri Si Suami Subur was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.