Kembali Hangatkan Nafsu Hubungan Intim Walaupun Telah Menopause

Ketika wanita memasuki usia menopause secara automatik wanita akan mengalami penurunan jumlah kadar hormon estrogen dalam darah. Menopause turut membuatkan perjalanan haid atau period wanita tersebut terhenti buat selama-lamanya.
Ketika menghampiri saat menopause, ramai wanita yang berasa bingung dengan khabar-khabar angin yang berkaitan dengan  keinginan seksual mereka. Sebelum ianya terus menganggu dan menjadi igauan ngeri, ada baiknya anda mengetahui beberapa perkara yang berkaitan dengan ghairah asmara wanita yang menopause ini.
.
Ia bukannya mitos, sebaliknya benar-benar bakal ditempuhi oleh wanita setelah menopause.

 

Fakta tentang keinginan seksual wanita setelah menopause :

 1. Cara Anda Menilai Diri Sendiri Mula Berubah

Banyak perubahan yang akan terjadi sepanjang anda menopause. Ianya bukan sekadar bersifat fizikal, tetapi juga mental. Menopause boleh membuatkan anda mengubah cara anda menilai diri sendiri, termasuklah tentang bentuk tubuh, ghairah asmara anda dan suami serta harga diri anda.
.
 1. Vagina Mula Berubah

Salah satu masalah yang menganggu ghairah asmara setelah menopause iaitu, penurunan kadar estrogen yang boleh menyebabkan penipisan dinding vagina. Menipisnya dinding vagina ditambah lagi dengan kekurangan cecair pelincir boleh menjadi perkara yang menyakitkan.
.
 1. Kekeringan Vagina

Salah satu realiti ghairah asmara yang terpaksa anda lalui setelah menopause adalah kekeringan vagina.Keadaan ini sering terjadi pada hampir semua wanita. Untuk kehidupan seks atau ghairah asmara yang sihat dan selesa setelah menopause, pengambilan krim pelincir adalah kuncinya.Jika anda belum pernah menggunakannya, jangan segan-segan untuk menggunakannya ok!
.
 1. Ghairah Asmara Anda Boleh Jadi Naik Atau Turun!

Menopause akan memberi efek berbeza bagi setiap wanita. Ada di antara wanita yang merasakan ghairah asmaranya menurun, tetapi anda juga wanita yang merasakan ghairah asmaranya cukup hebat, bahkan semakin meningkat!
.
Setelah menopause, kebanyakan wanita masih ingin melakukan hubungan seks, tetapi mereka mahukan yang jauh lebih intim lagi.
.
Untuk mendapat ghairah asmara yang lebih intim, foreplay si suami harus dimulakan pada pagi hari dengan ciuman, tepukan lembut di belakang, menyentuh tangan, atau membisikkan sesuatu yang menyenangkan ketika hari hampir siang.
.
Tindakan ini akan memperbesar lagi keinginan isteri untuk melakukan hubungan seks serta mendorong gairah asmaranya. Anda dan suami boleh menghabiskan lebih banyak waktu untuk mencurahkan perhatian dan menikmati pengalaman seksual tersebut sepenuhnya.

Vitamin untuk Masalah Keinginan Seksual Selepas Menopause

 .
Alhamdulilah… GLA COMPLEX sangat membantu WANITA yang MENOPAUSE untuk kekal bertenaga dan sihat walaupun di Usia yang Tua. Khasiat GLA Complex Shaklee adalah pilihan terbaik Wanita yang bakal menghadapi Menopause dan sudah Menopause.

Fungsi Gla Complex untuk wanita yang menghampiri menopause :

 • mengawal selia hormon estrogen dan testosteron. Semasa menopause, hormon estrogen turun secara mendadak. Pengambilan GLA complex membantu dalam penghasilan semula hormon estrogen. Selain itu hormon estrogen yang meningkat akan membantu pemulihan mood swing yang biasa berlaku dikalangan wanita menopos.
 • membantu melambatkan menopos dengan cara memperbaiki keadaan semasa seperti rasa panas (hot flushes), insomnia, ketidakhadaman dan depresi.
 • Pengambilan jangka panjang juga mampu melambatkan penuaan, mengetatkan kembali uterus, memberi tona kepada uterus dan kulit menjadi lebih lembap dan muda.
 • Wanita menopause yang kerap mengalami kepanasan dan timbul bintik ruam, ia boleh dikurangkan dengan GLA. GLA membantu memperbaiki inflamasi kulit seperti kulit kering, eczema, kegatalan, dan mengurangkan rasa sakit seperti bengkak sendi.
 • Pertambahan berat wanita selepas menopause juga agak membimbangkan. Ini juga boleh ditangani dengan mengambil GLA complex.
 .
dan juga vitamin untuk menghangatkan lagi hubungan intim suami isteri :
testimoni shaklee, shaklee, kekeringan faraj,kekeringan vagina, hubungan intim , set kewanitaan shaklee, nafsu seks, sakit semasa bersama suami
Gabungan ALFALFA dan VITAMIN E atau dikenali sebagai Set Kewanitaan Shaklee sangat bagus untuk menjadikan anda seorang ibu dan isteri yang hebat!

Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa dikenali sebagai HERBA cinta kerana ia boleh membantu dalam kehidupan SEX anda. Tadi saya ada diskusikan iaitu kekeringan faraj terjadi disebabkan pengaruh hormon estrogen dan progestogen .

READ :  Cara Menentukan Tarikh atau Waktu Bersalin dengan Mudah Dan Tepat

Kemaluan wanita kering terjadi di mana keadaan dinding vagina menipis, kering dan kurang elastik akibat kekurangan hormon estrogen. Salah satu cara mengatasi kemaluan wanita kering adalah dengan mempertahankan gerak kerja hormon estrogen tetap stabil dalam tubuh. Hormon ini bertanggungjawab terhadap kesihatan kemaluan wanita.

READ :  Metabolisma Badan Rendah : Punca Sukar Menurunkan Berat Badan

Alfalfa juga turut mengandungi estrogen tumbuhan yang dipanggil isoflavin yang mana pengambilan alfalfa boleh menghasilkan serta meningkatkan hormon estrogen dalam tubuh.

 

Alfalfa Complex
(330 Tablet)
 • Menghasilkan hormon estrogen yang mencukupi dalam tubuh
 • Memberikan anda kesan kewanitaan yang ketara
 • Tiada lagi masalah vagina berbau
 • Bahagiaan intim makin rapat
 • Hubungan seks makin hangat membara
 • Buah dada makin tegang
 • Membantu masalah KEDINGINAN .
 • Membantu meningkatkan pelincir semulajadi wanita

.

Vitamin E Shaklee

Bagaimana Vitamin E membantu mengatasi masalah kekeringan faraj atau vagina ? Vitamin E sangat membantu pasangan suami isteri dalam . Mungkin vitamin E boleh diberi jolokan ‘vitamin malam Jumaat’

Vita E Complex
(120 Tablet)
 • Lebih tenaga (seksual)
 • Ereksi yang lebih lama
 • Lebih mudah terangsang
 • Libido yang lebih kuat
 • Orgasma yang lebih kerap dan bersemangat
 • Membantu seorang isteri menstabilkan hormon
 • Meningkatkan citarasa seksual
Jom lihat apa kata pengguna yang berjaya !

# Testimoni 1

testimoni shaklee, shaklee, kekeringan faraj,kekeringan vagina, hubungan intim , set kewanitaan shaklee, nafsu seks, sakit semasa bersama suami

 

READ :  Persedian Bagi Ibu Hamil Dan Menyusukan Anak di Bulan Ramadhan

# Testimoni 2

# Testimoni 3

 
Kesimpulan
Penilaian kehidupan seks setelah menopause, sama ada baik atau tidak sebenarnya boleh dilihat melalui kehidupan seks atau ghairah asmara sebelum menopause. Wanita yang bahagia dengan kehidupan seks pra-menopause, biasanya akan lebih mempertahankan kepuasan hubungan seksnya setelah mereka menopause.
.
Semakin hari semakin sayang . Jangan was was dengan Vitamin Shaklee kerana ia bukanlah steriod atau pil viagra yang memberi kesan yang buruk pada badan anda. Nutrisi keperluan lengkap dalam yang dapat membantu anda SEMAKIN HARI SEMAKIN SAYANG !!
.
Semua lelaki mahu kemaluan wanita atau vagina pasangannya sentiasa ketat, rapat dan menggigit
 
————————————
Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
.
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
 .
ATAU
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
Kembali Hangatkan Nafsu Hubungan Intim Walaupun Telah Menopause was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.