Kecutkan Bengkak Tiroid Tanpa Pembedahan

Anda pernah melihat munculnya benjolan tepat di leher di bawah dagu serta mengalami kesulitan ketika bercakap , pembengkakan pada kelenjar tiroid , sukar untuk bernafas , menelan makanan dan leher yang kesakitan , anda harus waspada mungkin ini salah satu tanda gejala penyakit tumor kelenjar tiroid!
.
Penyakit tiroid bagi yang tidak mengetahui kesannya mungkin akan menganggap penyakit ini sebagai penyakit remeh. Namun hakikat sebenar, penyakit tiroid ini merbahaya hingga boleh membawa maut pada si pengidap jika tidak dirawat dengan segera.

.

 

 Kelenjar tiroid ialah organ endokrin yang terletak di leher manusia. Fungsinya ialah mengeluarkan hormon tiroid. Antara hormon yang terpenting ialah Thyroxine (T4) dan Triiodothyronine (T3). Hormon-hormon ini mengawal metabolisma (pengeluaran tenaga)

Pembesaran tiroid boleh menyebabkan perubahan pada kualiti suara, menghalang saluran penafasan, dan boleh menyebabkan tersedak makanan atau cecair tertentu dan yang paling berbahaya ialah menyebabkan masalah kesihatan yang lebih serius, contohnya gangguan tiroid, masalah jantung, masalah tulang, penyakit kanser.

 

Punca Berlakunya Pembengkakan Tiroid

Pembengkakan pada kelenjar tiroid biasa disebabkan masalah Hipertiroid. Hipertiroid ialah kelenjar tiroid yang mengeluarkan  hormon tiroid secara berlebihan. Di dalam tubuh badan kita ada terdapat beberapa kelenjar dan kelenjar tiroid ini terletak dibahagian hadapan leher.
.
Tiroid ini berfungsi untuk mengawal metabolisme, memberi keupayaan kepada tubuh untuk memproses makanan kepada tenaga. Kelenjar ini juga memberikan kesan kepada jantung, otot, tulang dan kolestrol.
.
Selalunya ia berpunca daripada Grave’s Disease. Ia terjadi apabila sistem pertahanan senulajadi tubuh menyerang kelenjar tiroid dan kelenjar ini melawan semula dengan menghasilkan terlalu banyak hormon thyroid. Faktor keturunan juga adalah salah satu punca berlakunya hipertiroid.
.
Selain dari tu, hipertiroid juga boleh disebabkan oleh pembengkakan tiroid atau ketumbuhan kecil  yang dikenali sebagai nodul tiroid.

Tanda tanda dan Simptom Masalah Kelenjar Tiroid 

Gejala timbulnya penyakit kelenjar tiroid diantaranya adalah sebagai berikut:

 • Pembengkakan kelenjar
 • Denyut jantung tidak teratur
 • Mata bengkak atau gatal
 • Kesukaran bernafas
 • Tangan menggigil
 • Mengalami peningkatan berat badan yang tidak dijelaskan
 • Suara garau
 • Peluh yang berlebihan
 • kedinginan
 • Ketumbuhan
 • Kegugupan
 • Mudah merasa letih
 

Bagaimana cara untuk merawat penyakit kelenjar Tiroid?

Bagi yang mengalami sakit HIPERTIROIDISME pula, iodin beradioaktif diberikan untuk memusnahkan sebahagian kelenjar tiroid. Biasanya doktor menyarankan pesakit untuk melakukan pembedahan. Kebanyakan orang lebih pasrah kerana kos pembedahan yang sangat mahal.
.
Selain itu, pembedahan biasanya memberi kesan sampingan, secara langsung ataupun tidak langsung.

Kecutkan dan Sembuhkan Penyakit Tiroid Tanpa Pembedahan

Apabila kata doktor anda mendapati anda menderita penyakit ketumbuhan kelenjar tiroid ,tidak usah takut dan bingung kerana semua penyakit itu boleh di sembuhkan dan juga tentunya pasti ada ubatnya . Alhamdulillah , kami mempunyai penyelesaian untuk mengubati penyakit tumor kelenjar tiroid anda iaitu Vivix Shaklee
.
Dengan pengambilan Vivix, ianya dapat membantu memulihkan sel yang telah rosak. Vivix juga melindungi dan membaiki DNA . Keistimewaan Vivix adalah ia merawati sehingga ke peringkat DNA. Dalam badan kita ada:
.
Sistem –> Organ –> Tisu –> Sel –> DNA
.
Semua sel dalam badan kita mengandunngi DNA kecuali sel darah merah. DNA adalah bahan genetik asas yang terkandung dalam badan bagi setiap individu dimana separuh dari ciri DNA diwarisi daripada ibu kandung dan separuh daripada bapa kandung.
.
Biasanya kalau DNA dah rosak, ada 2 keadaan akan berlaku iaitu sel akan repair itself atau sel tersebut akan mati dengan sendirinya. Penyakit terjadi kalau DNA yang rosak tersebut tidak dibaiki dan tidak juga mati.. tapi sebaliknya sel yang mengandungi DNA rosak ni menjadi sel baru yang tidak diperlukan badan. Sel baru tu pula sama cirinya dengan DNA yang rosak.
.
Bagaimana Vivix bertindak untuk baiki DNA yang rosak dan seterusnya menghalang dari membiak menjadi sel tidak sihat?
Ada 4 mekanisme tindakan VIVIX.
Bahan utama yang bertindak ke atas DNA adalah RESVERATROL. Resveratrol salah satu manfaat dalam Vivix.
 

Testimoni Pesakit Tiroid dan Vivix Shaklee

# Testimoni 1

# Testimoni 2

# Testimoni 3

# Testimoni 4

 
————————————
Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
📞SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.
ATAUPUN
.
♥ Walk in ke mana cawangan Shaklee seluruh Malaysia yang
berdekatan dengan anda, Sila gunakan ID 866457 
untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
Kecutkan Bengkak Tiroid Tanpa Pembedahan was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

READ :  Tips Elakkan Jaundis Pada Bayi Tanpa Perlu Ditahan Di Wad

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.