Kebaikan Set Mighty Gems untuk Ibu Menyusu [Persediaan Berpuasa]

Menyusukan anak di bulan puasa merupakan satu cabaran yang hebat bagi insan yang bergelar ibu. Terutamanya, buat ibu menyusu yang pertama kali merasai pengalaman menyusu anak di bulan puasa. Bagi ibu yang berpengalaman dan tahu tips yang tepat biasanya tiada masalah untuk memastikan susu tetap konsisten. Malah ada ibu yang berpuasa stok susu badan tetap main bertambah. Dalam konteks artikel ini, ada ibu yang mengalami masalah, penghasilan susu merudum atau susu badan semakin kurang dan adakalanya kelihatan seolah-olah telah kering.
Mommy & Baby
Pertamanya, bagi para ibu yang mengalami masalah ini, anda tidak perlu panik dan mudah berputus asa. Ada pelbagai teknik dan kaedah bagi mengatasi situasi ini. Pendek kata, setiap masalah ada jalan penyelesaiannya.

READ :  Manfaat dan Khasiat Pengambilan Omega Guard Shaklee
  • 1- Dalam Islam, para ibu yang menyusu anak dan bimbang memudaratkan anaknya bila kadar susu merudum, anda diberikan ‘rukhsah’ iaitu kelonggaran untuk berbuka puasa. Dalam kes ini melibatkan stok susu EBM pun tiada.
  • 2- Keduanya, anda boleh menambah sesi mengepam susu pada waktu malam dan siang.
  • 3- Mengamalkan petua dan diet yang tertentu seperti makan kurma, minum air zam-zam dan seumpamanya.
  • 4- Mengamalkan pengambilan supplemen semulajadi untuk membantu tubuh kekal cergas semasa menyusu anak.
Terpulang kepada pilihan para ibu masing-masing kerana perkara yang paling mustahak adalah anak yang tersayang mendapat susu ibu yang secukupnya dan berkhasiat di bulan ramadhan al-mubarak.
Semenjak sebelum bulan puasa menjelang tiba lagi, ramai para ibu yang mencari Shaklee Breastfeeding Set*. Set cadangan penyusuan susu ibu ini disarankan bagi memenuhi keperluan ibu menyusu. Alhamdulillah, ramai yang telah mendapat manfaatnya dan susu badan bertambah setelah pengambilan set ini.
Setiap kali bulan puasa ini dan juga pilihan popular ibu menyusu anak, ibu tidak menyusu anak dan ibu hamil disarankan juga untuk mengambil MIGHTY 3 GEMS.
Mighty 3 gems ini adalah HOT SELLING setiap kali puasa.
Andainya, para ibu berazam untuk berpuasa penuh dan dalam masa yang sama bimbang atau ingin mengambil langkah persediaan supaya ‘supply’ susu badan tidak berkurangan, apa salahnya untuk mencuba set mighty 3 gem  yang tersenarai di atas. 
Testimoni Ibu yang Berjaya Menyusu dengan Jayanya dengan Set Mighty 3 Gems :

Kebaikan Set Mighty Gems untuk Ibu Menyusu [Persediaan Berpuasa] was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.