18 Kelebihan,Kebaikan dan Khasiat Vivix Shaklee

Ramai yang order Vivix,Salah satu Produk Shaklee yg TERBAIK . Ramai orang dah tau Kelebihan, Kebaikan dan Khasiat Vivix Shaklee ni.Alhamdulillah rezeki bertalu talu.

VIVIX mahal ke?Kena faham isi kandungan VIVIX, fungsi dan manfaatnya untuk kesihatan kita.

Bila kita dah faham, boleh lah beli, minum dan amalkan dengan senang hati 😊

Produk yang nak diperkenalkan ni salah satu teknologi dari revolusi Polifenol & Resveratrol.

Secara ringkasnya, Polifenol & Resveratrol ini sejenis bahan semulajadi yang ada dalam tumbuhan dan tinggi dalam antioksida.

Vivix dari Shaklee kaya dengan Resveratrol dan 3 lagi bahan iaitu polyphenol dan dibuktikan mengandungi 10x ganda antioksida dari Resveratrol sendiri.

Di kala usia meningkat ini, pengambilan pelbagai jenis ubat atau vitamin menjadi sangat sukar.TETAPI, anda hanya perlukan 1 SUDU TEH  VIVIX  sahaja sehari. Mudah sahaja kan.

kandungan dalam vivix shaklee,bahan vivix shaklee,harga vivix shaklee,vivix shaklee untuk apa,kelebihan vivix shaklee,fungsi vivix shaklee

Kandungan VIVIX adalah 10 kali ganda lebih kuat daripada resveratrol dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE.

Kandungan Vivix terdiri daripada campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi

apa itu vivix shaklee,kandungan dalam vivix shaklee ,bahan dalam vivix shaklee,

Kelebihan,Kebaikan dan Khasiat Vivix Shaklee

Saya senaraikan Kebaikan dan Khasiat  Vivix Shaklee.Antaranya adalah ;

(1) Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan.

Kajian klinikal terkini menunjukkan polifenol mungkin mempunyai potensi untuk menggalakkan penghasilan kulit sihat dan berseri dengan:

  • Melindungi kulit dari kerosakan UV.
  • Mengurangkan penuaan pramatang dan pembentukan kedut.
  • Menyokong pengeluaran kolagen yang sihat.
  • Menggalakkan kulit yang lebih tegang dan kelihatan lebih muda.

vivix untuk kecantikan ,vivix awet muda,vivix anti penuaan,kebaikan vivix untuk wanita,kebaikan vivix shaklee untuk kulit

(2) Membantu mengelakan dan merencatkan sel kanser

Ternyata Vivix Shaklee sangat membantu pesakit kanser  dan mengelakkan sel kanser membiak dengan lebih teruk kerana Vivix Shaklee mengandungi kuasa 10 kali resveratrol yang menentang sel kanser.

Resveratrol bukan sahaja menghindar kanser, malahan ia dicadangkan sebagai rawatan tambahan.

vivix untuk kanser,set kanser shaklee,cegah kanser dengan shaklee,suplemen untuk kanser,penawar kanser

(3) Menggalakkan Fungsi Jantung Yang Sihat dan Mengurangkan risiko penyakit jantung

Kebaikan Vivix bagus untuk kesihatan jantung .Penyelidik Klinik Mayo melaporkan bahawa resveratrol boleh membantu mencegah kerosakan saluran darah, mengurangkan kolestrol “jahat” dan mengelakkan pembekuan darah.

Resveratrol juga menawarkan perlindungan untuk jantung dan otak anda daripada kerosakan yang disebabkan oleh serangan jantung atau angin ahmar

vivix untuk pesakit jantung,produk shaklee untuk jantung,ubat sakit jantung shaklee,set shaklee untuk sakit jantung
vivix untuk kesihatan jantung

(4) Kekalkan Tahap Glukosa Darah Yang Sihat

Vivix terbaik untuk mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis. Kajian klinikal terkini menunjukkan polifenol mungkin mempunyai potensi untuk mengekalkan tahap glukosa yang sihat

Polifenol dalam Vivix mencegah degenerasi sel pankreas mengurangkan risiko penyakit kencing manis

vivix untuk diabetes,kelebihan vivix untuk kencing manis,vivix ubat diabetes,vivix turunkan paras gula

(5) Meningkatkan kesihatan sendi – melindungi saraf

(6) Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk – merawat Alzheimer dan demensia

Amiloid beta plak otak telah dikaitkan dengan Alzheimer dan demensia,atau lebih dikenali sebagai penyakit nyanyuk .

READ :  Adakah Ovarian Cyst Menganggu Kesuburan?

Resveratrol telah ditunjukkan untuk menghapuskan plak ini dan juga telah ditunjukkan dalam kajian untuk meningkatkan keupayaan mental tikus makmal.

vivix untuk nyanyuk,vivix untuk alzheimer,

(7) Membantu merawat penyakit parkinson

(8) Membantu memulihkan penyakit strok – angin ahmar

(9) Imuniti yang Kuat

Vivix mengandungi antioksidan yang kuat ,menghalang lebih daripada 1,000,000 hits radikal bebas kepada setiap sel dalam badan anda setiap hari untuk meningkatkan kesihatan secara menyeluruh

Resveratrol dalam Vivix juga bersifat anti kulat, anti radang, anti bakteria, anti viral, antibiotik  di dalam badan manusia dan aktif terhadap Candida albicans

Polifenol dalam Vivix telah terbukti berkesan terhadap virus termasuk virus herpes, virus influenza, dan virus HIV.

vivix anti keradangan , vivix untuk kesihatan,

(10) Meningkatkan Paras Tenaga

Vivix merupakan perangsang tenaga di dalam sel dan meningkatkan kesihatan yang hebat. Sebabkan Vivix menpunyai sifat untuk jaga prestasi sel, ia  akan pastikan sel dalam badan bekerja dengan baik. Sebab tu siapa makan vivix sepatutnya rasa bertenaga. Walaupun dia dah letih. Tapi still boleh buat kerja lain

(11) Ketajaman Minda

Vivix juga bagus untuk menajamkan minda dan kesihatan otak .Dengan sokongan untuk otak anda, anda boleh merealisasikan fokus yang lebih besar, lebih cepat tindak balasdan keupayaan untuk bekerja dengan lebih produktif.

(12) Peningkatan Kesihatan Reproduktif dan Kesuburan

Vivix juga membantu meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita dengan meningkatkan lagi kualiti benih telur, memanjangkan jangka hayat telur dan sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyawakan.

Fungsi Resveratrol juga adalah melindungi telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada oxidate damage. Apabila telur yang ‘dilindungi’ ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk survive, membesar dan disenyawakan.

Vivix Shaklee mempunyai salah satu mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal.

  • Vivix memperbaiki sel yang tidak sihat disebabkan oleh pendedahan kepada pencemaran setiap hari.
  • Memperkuatkan organ pembiakan wanita iaitu rahim.
  • Membantu meningkatkan kualiti sperma lelaki dan pergerakan lebih pantas
  • Vivix membantu untuk detox badan bagi mereka yang obes dan secara tidak langsung menurunkan berat badan kepada normal.
  • Membantu mengurangkan tabiat merokok bagi lelaki. Toksik daripada bahan rokok sememangnya membantutkan kualiti sperma.
  • Meningkatkan kualiti benih teluar wanita, memanjangkan hayat telur
  • Melindungi telur daripada tekanan oksidan.

(13) Menyokong ketahanan Sel Dan baiki  DNA.

Vivix membantu mempromosikan kuat, sel-sel yang sihat di dalam setiap organ atau badan anda .

DNA perlindunganVivix membantu menghalang 1000000 serangan radikal bebas bahawa setiap sel dalam badan anda mendapat tiap-tiap hari. Percuma serangan radikal boleh merosakkan pangkalan data genetik sel, mewujudkan “typo” yang boleh menjejaskan fungsi sel dan panjang umur.

DNA pembaikan. Kandungan polifenol dalam Vivix telah terbukti berkesan membantu memperbaiki dan membina semula sel-sel DNA yang rosak.

(14) Menstabilkan tekanan darah

Vivix ni dapat kurangkan kepekatan atau kelikatan darah kita. Jadi, tubuh tak perlu menekan darah dengan  kuat untuk mengalir. Jadi jantung tak perlu bekerja dengan lebih kuat.

READ :  10 Jenis Pemakanan Untuk Kecutkan Fibroid Tanpa Pembedahan

Dan Vivix dapat bantu proses kembang kecut saluran darah berlaku dengan rilek. Tak menyempit.  Sekaligus dapat elakkan stroke and bantu pesakit strok.

Polyphenols Sains Biologi seperti resveratrol dalam Vivix boleh membantu dengan tekanan darah yang boleh membantu mencegah strok.

(15) Anti Keradangan

Vivix adalah suplemen anti radang yang sangat baik untuk mengurangkan keradangan yang disebabkan oleh radikal bebas.Berfungsi untuk menenangkan keradangan ,dan mempercepatkan penyembuhan

Anti-keradangan ini sangat penting untuk badan kita. Sebab badan kita ini sangat mudah menghasilkan keradangan ataupun inflamisasi. Jika ada keradangan terutamanya pada bahagian salur darah, ia boleh merosakkan salur darah dan boleh meninggikan lagi risiko untuk plak terhasil ataupun berada pada bahagian salur darah yang rosak tadi.

Resveratrol telah ditunjukkan untuk mengurangkan dan menyekat pelbagai jenis keradangan, yang telah dikaitkan dengan artritis, psoriasis, dan penyakit Crohn. Keradangan adalah juga dipercayai menyumbang kepada penyakit kardiovaskular dan kanser.

vivix anti keradangan , vivix untuk kesihatan,

(16) Kesihatan Hati

Vivix juga berfungsi untuk perlindungan hati . Lebih daripada 30% rakyat Amerika mengalami keadaan yang dikenali sebagai hati berlemak. Hati berlemak adalah paling ketara dalam orang-orang yang minum arak yang berlebihan . Kandungan Asid Ellagic dalam Vivix melindungi hati anda daripada hepatitis dan sirosis

vivix untuk kesihatan hati,vitamin shaklee untuk hati berlemak,vitamin shaklee untuk hepatitis,tonik hati

(17) Kesihatan Mata

Bagi pesakit yang mempunyai masalah mata atau ingin menjaga kesihatan mata, pengambilan Vivix sebagai supplemen harian amat disyorkan.

Kandungan resveratrol  dan polifenol yang tinggi di dalam Vivix terutamanya Anthocyanins mampu

  • mengurangkan risiko kerosakan mata
  • memperbaiki daya penglihatan
  • membantu mencegah katara dan glaukoma
  • degenerasi makular (AMD) berkaitan dengan usia
  • membantu merawat saraf saraf mata yang bermasalah.

(18) Pengurusan Berat Badan.

Vivix terbaik juga untuk anda yang ingin menurunkan berat badan & kurus dengan berkesan. Resveratrol merupakan antara komponen utama di dalam Vivix yang dapat memberi kesan dalam pengurangan lemak dalam badan.

Resveratrol membantu dalam mengurangkan pengumpulan dan menjadi penghalang kepada sintesis lemak, seterusnya meningkatkan pengoksidaan asid lemak kerana resveratrol membantu meningkatkan pengaliran darah yang membawa oksigen ke seluruh badan.

Sebab itulah ia dapat membantu dalam pembakaran lemak.

Resveratrol akan membantu memberi rasa kenyang yang sekaligus dapat mengurangkan keghairahan kita untuk makan. Maknanya, takdelah terasa nak makan mende yang bukan-bukan

vivix untuk kurus badan dengan cepat,vivix boleh kuruskan badan,shaklee untuk kurus badan

Bagaimana VIVIX bertindak untuk memerangi masalah kesihatan anda?

Bagaimana Vivix boleh jadi sampai power sangat? Ada 4 cara bagaimana Vivix bertindak.

bagaimana vivix shaklee bertindak,keistimewaan vivix shaklee,fungsi vivix shaklee,kelebihan vivix shaklee

1. Membaiki dan melindungi sel

Fungsi vivix ialah membaiki dan melindungi sel kerosakan akibat kehadiran radikal bebas. Vivix mengandungi resveratrol dan 15 polifenol yang lain.

Polifenol boleh bertindak sebagai agen antioksida. Ia akan menghapuskan radikal bebas yang buat havoc dalam badan kita.

READ :  Kandungan Utama Vivix Yang Menyebabkan Ia Menjadi Vitamin Terlajak Laris

Bukan bermakna sel kita tak rosak terus jika kita ambil vivix, tetapi kadar kerosakan itu diperlahankan dan dapat dilindungi oleh resvertrol dan polyphenol yg tinggi dalam vivix. Percaya atau tidak, tapi inilah fungsi vivix yang tidak didapati dalam supplemen lain.

2. Mempertahankan dan mengawal genetik

Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur sel. Dalam satu penemuan utama dalam ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap selular.

3. Memberi tenaga kepada sel (mitokondria)

Mitokondria mempengaruhi prestasi sel. Jika kecekapan mitokondria menurun, prestasi sel juga akan memendekkan usia sel. Ramuan vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria untuk meningkatkan tenaga dalam sel.

Result study tentang vivix menambah penjana tenaga (mitokontria) kepada sel

4. Meningkat prestasi sel dan melambatkan penghasilan protien AGE

AGE (Advance Glycation End products) adalah bahan akhir hasil daripada diproses oleh sel badan. Ia sgt mebahaya dan merosakkan pada tahap selular. AGE ini boleh menyebabkan kerosakan pada sel-sel dan juga sistem tubuh badan manusia. Ia boleh menyebabkan banyak punca kepada penyakit kronik jika dibiarkan tanpa pencegahan.

Berbaloi Ke  Beli Vivix?

Kalau nak bandingkan Vivix dengan nasik ayam, memang Vivix ni lebih mahal. Tapi, kalau betul-betul dibandingkan dengan kos perubatan kalau tak makan, Vivix murah sangat sebenarnya.

lebih-lebih lagi sekarang banyak syarikat yang cover medical pun mula letakkan HAD berapa je yang kita boleh claim sepanjang perkhidmatan atau setiap tahun.

Kalau company cover medical sampai RM1,000,000 pun tapi hadkan claim medical kepada RM30,000 setahun, agak takde guna. sebab apa? sebab,

– kita tak tahu bila ditakdirkan sakit
– kita pun tak tahu penyakit kronik level berapa
– dan belum tentu tahun pertama sakit kos perubatan cuma RM30,000 je. sbb kalau pertama kali diagnose kanser level kritikal, RM100,000 ribu pun belum tentu cukup tau (*termasuk kos wad, etc)

Kalau difikirkan betul2, konsisten makan Vivix jauh lebih. betul kan?

>> Beli VIVIX dengan HARGA PENJIMATAN BERGANDA? 

Klik SINI ☺<<

 

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(i) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
18 Kelebihan,Kebaikan dan Khasiat Vivix Shaklee was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

3 Ulasan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.