Inilah Punca Kenapa Anda Diet, Tapi Tak Kurus Kurus

“Saya dah diet tapi tak kurus-kurus”
.
“Masa diet memang kurus, tapi lepas tu kalau tak jaga betul2, terus mencanak-canak berat naik”
.
Situasi ini pula, sudah berbotol-botol suplemen produk untuk kuruskan badan anda cuba, bukan setakat itu, sudah beratus-ratus dihabiskan, slimming centre, gymnasium, namun masih tiada perubahan pada berat badan anda. Yang kurus cuma poket anda kerana pelaburan tersebut.
.
Kenapa boleh jadi macam tu? Bila diet, badan kurus, tapi dah makan macam biasa, alamak aihhh terus naik tak agak2. Inilah dikatakan “KESAN YO-YO” berat boleh turun dan naik sesedap rasa.

Inilah puncanya (rujuk pada gambar) :


Diet Tapi Tak Kurus,kenapa berat lambat turun,diet tapi berat tidak turun

Tips Maintain Kurus 

Kesan yo-yo ni adalah dari hasil diet yang tak betul. Bila kita diet untuk kurus dengan cara kurangkan makan, atau tak makan, ia memberi badan kita 2 kesan besar:-

1) Kandungan toksin makin pekat. Badan kita akan terus membina lemak utk menjadikan organ2 kita ‘kebal toksin’. Hasilnya, kita akan naik berat badan dalam masa yang cepat.

.

2) Diet tanpa makan boleh merosakkan otot. Bila otot rosak, lemak akan mudah terkumpul dalam badan kerana otot dan boleh dah nak bakar lemak dengan berkesan.

Cara terbaik untuk kurus ialah dengan DETOKS. Kenapa? Kerana detoks ni bukannya diet berlapar, tapi dengan membekalkan nutrien yang SEPATUTNYA dan SECUKUPNYA kepada tubuh kita. Pada masa yang sama, ia MEMBUANG TOKSIN dari tubuh kita.

Hasilnya? Berat badan yang maintain dan tabiat makan pun jadi semakin sihat! Nak makan benda2 merepek pun rasa tak lalu dah.

READ :  Cara Terbaik Turunkan Protein Dalam Air Kencing atau Proteinuria

Tembam itu comel, alang-alang comel, biarlah sihat mantop sekali kan

Detok Singkirkan Toksin Berbahaya Dalam Badan

Detoks bertujuan menyingkirkan toksin,lemak dan juga lendir yang terkumpul dalam badan.Toksin yang banyak boleh menyebabkan sel dan juga organ dalam badan terpaksa bekerja keras.Secara asasnya organ seperti hati,buah pinggang, paru-paru dan juga kulit bertindak bertindak secara semulajadi dalam menyingkirkan bahan buangan tersebut dalam badan.

 

‪Namun‬ akibat dari makanan yang mengandungi asid,pewarna dan pemanis tiruan,penggunaan racun perosak dan pengawet telah menyebabkan ia tercemar..Seterusnya makanan tersebut akan bercampur dengan bahan yang lain dalam badan kita.Ini menyebabkan organ percernaan kita tidak mampu untuk menyahtoksik dan menyebabkan ia berada dalam badan.
Tubuh kita dah tak larat nak handle toksin contohnya radikal bebas kerana banyaknya punca2 dan faktor yang menyebabkan terjadinya radikal bebas dalam tubuh kita ni.

 Apatah lagi toksin2 ‘cari pasal’ seperti asap rokok dan sebagainya.

 ‘‘Masalah sistem penghadaman adalah antara 10 penyakit kronik utama dalam negara ini yang menyebabkan kematian- no ke-6!’’

Malah corak kehidupan yang stressful memberi impak yg besar terhadap kitaran toksin dalam tubuh kita.
‪Lama‬-kelamaan toksin tersebut akan menghalang zat nutrisi makanan yang kita ambil dari diserap oleh badan kita.Patutlah ketika anda mengambil ubat kurus tidak juga menjadi kurus malahan semakin menggemukkan pula.
Yang UTAMA sekarang, ANDA PERLU DETOX dulu TOKSIN dlm BADAN!!!!
 

Kebaikan Set Detox Shaklee

 
Jom detox dengan Shaklee  :

VIVIX

Vivix terkenal sebagai tonik antipenuaan & antioksida. Vivix bantu mengeluarkan kotoran termasuk toksin & bahan beracun daripada badan. Vivix juga membantu memperbaiki aliran darah ke organ-organ dalam badan. Buat badan anda bertenaga & rasa sihat sepanjang hari

PEPPERMINT GINGER PLUS 

Badan berangin, kembong, lenguh-lenguh juga antara badan anda penuh toksin. Peppermint Ginger membantu perut anda berasa selesa dan nyaman. Peppermint Ginger Plus bagus diambil oleh mereka yang mempunyai masalah penghadaman, perut tidak selesa, badan berangin dan lain-lain.

HERB-LAX 

Korang ada masalah jerawat , ruam ,gatal gatal? Ruam@jerawat antara tanda-tanda badan anda penuh toksin. Herblax membantu melawaskan pembuangan sekaligus menyingkirkan kotorang yang tersumbat dan toksin dari badan. Herblax juga bantu anda yang mengalami sembelit.

DTX Complex 

Semua bahan toksik dibawa ke hati dan hati akan menguraikannya sebelum ia boleh disingkir keluar dari tubuh .Apabia enzim dan hormon rosak maka lemak tidak dapat terurai dan sebaliknya melekat pada hati. Dtx Complex berfungsi mengenerasikan sel hati dan pulihkan kem”Najis keluar hitam sangat” itu menandakan yang badan kita telah didetox dengan baik oleh DTX. DTX Complex melindungi fungsi hati,peparu dan organ-organ sekaligus menjadi agen detoxifikasi yang bantu membersihkan hati yang kotor.

READ :  Tips Elakkan dan Hilang Masalah Jerawat untuk Si Pemicit Jerawat

ALFALFA COMPLEX 

Alfalfa Complex membantu menyingkirkan lemak yang berlebihan setelah dibakar atau diapungkan oleh Lecithin @ Omega. Bantu untuk mereka yang mempunyai masalah lebihan berat badan. Kandungan kalsium yang tinggi dalam alfalfa bantu meredakan lenguh-lenguh badan dan sakit-sakit otot.
 

Antara Kebaikan Detoks dengan Set Detox Shaklee

 

Testimoni Set Detox Shaklee

#Testimoni 1 : Hilang masalah mengidam nak makan itu ini, walaupon makan nasi..tapi berat tak naik 

 

#Testimoni 2 : Tiada lagi dagu berlapis, dalam masa 7 hari ,hilang 3kg 

 
 

#Testimoni 3 : Hilang 1.2kg dalam masa 5 hari berdetox 

 

#Testimoni 4 : lepas 4 hari detoks , berat turun 2kg !

 

#Testimoni 5 : Badan rasa ringan ,segar dan bertenaga. Berat turun 1kg++ selepas 5 hari berdetoks

#Testimoni 6 : Dulu XXXXXXXXL , sekarang hanya L
 
————————————
Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com
ATAUPUN
berdekatan dengan anda, Sila gunakan ID 866457 
untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
—-

smile emoticon

Inilah Punca Kenapa Anda Diet, Tapi Tak Kurus Kurus was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.