Hilangkan Parut Chicken Pox dengan Berkesan Pada Muka dan Badan

cara menghilangkan parut cacar air di muka, hilangkan parut chicken pox di muka
Semua takut bila dijangkiti Chicken Pox atau Cacar air ,terutamanya ibubapa yang mempunyai anak kecil . Dan bukan senang nak hilangkan parut chicken pox dengan berkesan pada muka dan badan, ada pantang larangnya

Kalau tak ikut pantang, bekas Cacar air ata Chicken Pox akan jadi berlubang macam kawah bulan tu ..Seram kan

Biasanya campak yang terkena pada golongan dewasa lebih menyakitkan dan meninggalkan parut yang hodoh!

cacar air atau chicken pox,tanda chicken pox,tanda cacar air

Mungkin mengambil masa yang lama sedikit untuk sembuh dan bebas dari parut. Ada setengah orang yang kena campak penuh satu badan termasuk muka dan kepala!

Chicken pox juga dikenali sebagai cacar air disebabkan oleh virus Varicella (kumpulan virus herpes) dan amat mudah berjangkit. Ia berlaku pada semua peringkat umur, biasanya pada kanak-kanak.

Chicken Pox berjangkit  dan menular  melalui sentuhan atau titisan cecair daripada orang dijangkiti. Ia juga boleh merebak berlaku melalui bahan tercemar dengan cairan cacar seperti pada pakaian atau tuala dari penghidap chicken pox.

Tanda-tanda Chicken pox atau Cacar Air

Antara tanda tanda atau simptom  jangkitan Chicken Pox ( Cacar air ) adalah;

  • Demam,sakit kepala, letih dan kurang nafsu makan.
  • Ruam bermula bintik merah yang kecil dan gatal (seperti jerawat) pada semua badan termasuk mulut. Biasanya ruam bermula di dada dan belakang, kemudian merebak ke muka, kepala, kedua-dua lengan dan kaki.
  • Dalam masa 24 jam, ruam-ruam akan kelihatan seperti lepuh air (blister), kemudian pecah, kering dan menjadi keruping .
  • Rasa gatal sederhana atau teruk menyebabkan pesakit akan menggaru dan akhirnya menyebabkan parut.
  • Bintik-bintik baru akan terus timbul untuk lima ke tujuh hari dan mengambil masa dua minggu untuk hilang
 

Petua Tradisional Mengurangkan Parut Chicken Pox atau Cacar Air

Chicken Pox atau Cacar air biasanya meninggalkan tanda hitam. Untuk menghilangkan parut chicken pox , cubalah petua tradisional di bawah ini:
  1. Gilingkan beberapa helai daun semambu hingga lumat. Sapukan di tempat berparut dan biarkan kering. Ulangi selama tiga hari atau sehingga parut hilang.
  2. Daun semambu juga boleh direbus untuk diminum airnya. Tujuannya untuk menghilangkan rasa gatal pada bekas chicken pox
  3. Parut sebiji jagung muda hingga lumat. Sapukan pada bekas chicken pox. Lakukan selama beberapa hari hingga parut hilang.

Pantang Larang Untuk Pesakit Chicken Pox atau Cacar Air

Ada beberapa pantang larang dari orang tuan untuk penyakit chicken pox dan campak , antaranya adalah
.
1.  Mengeluarkan semua virus dari badan = Minum air kelapa muda ,segar dari pokok kelapa. Selawat 3 kali dan doa minta cepat sembuh.
.
2. Mengelakkan gatal pada badan

  • Ambil beberapa helai daun semambu dan  letakkan daun dibawah cadar dan bantal sebagai alas tidur.
  • Selain itu, boleh tumbuk lumat dengan beras, kemudian sapukan pada bintik-bintik di badan.
  • Untuk mandian . Caranya ramas daun ni dalam sebaldi air dan mandikan seperti biasa.
READ :  Khasiat dan Kebaikan Nutriferon Shaklee

Daun semambu hendaklah di cuci sebersih-bersihnya terlebih dahulu untuk mengelakkan kegatalan.
.
3. Supaya bintik-bintik pada badan tidak pecah = Mandi sekerap yang boleh (untuk sejukkan badan) dan mandi dengan perlahan
.
4. Elakkan parut atau kudis berbekas hitam = Elakkan makan kicap atau makanan berkicap sebab makan berkicap
.
5. Mengurangkan gatal gatal badan = Elakkan makan makanan terlalu berminyak
.
6. Elakkan parut chicken pox kekal = Elakkan terkena air hujan
.
7. Elakkan menggaru badan. Jika bintik air pecah akan menyebabkan cepatnya tersebar pada bahagian badan yang lain.
.
8. Elakkan minum minuman berais (sejuk) dan elakkan makan telur.

Vitamin Shaklee untuk Menghilangkan Parut Campak

Antara vitamin cadangan yang membantu menghilangkan parut campak adalah  Vitamin E, ESP dan Herbal Blend Cream

.
Yang bestnya, hasilnya pengambilan Vitamin Shaklee bukan setakat menghilangkan parut Chicken Pox sahaja,tapi juga membawa kesihatan dalaman dan luaran ketahap optimum.
ubat terbaik untuk chicken pox, untuk parut chicken poxvitamin shaklee untuk chicken pox,
Vitamin Shaklee untuk parut chicken pox dan tingkatkan imun badan untuk melawan kuman dan virus

Vitamin Shaklee untuk Tingkatkan Imun Badan dan Melawan Virus Chicken Pox

.

Vitamin Shaklee untuk Hilangkan Parut Chicken Pox dengan Berkesan

  • ESP –  Memberi tenaga segera dan membina sel baru pada kulit yang diserang parut chicken pox.
  • Vitamin E – Membantu memudarkan parut chicken pox yang teruk pada tubuh dan wajah dan memperbaiki tekstur kulit.
  • Herbal Blend Cream – Memberi kelegaan kepada  kulit yang tidak selesa/gatal akibat chicken pox
READ :  Demam Campak : Cara Merawat dan Pantang Larang

Testimoni Pengguna Vitamin Shaklee Untuk Masalah Campak

Jom kita tengok testimoni dibawah :

# Testimoni 1 : Parut yang chicken pox ini mampu hilang semua parut masa 2-3 minggu, untuk luaran n dalaman sekali . Alhamdulillah, semua dengan izin Allah, kita hanya ikhtiar yang terbaik dengan vita C, vita E, ESP, colagen, VIVIX

shaklee untuk parut chicken pox,ubat hilangkan parut chicken pox,cara menghilangkan parut cacar air di muka,cream untuk hilangkan parut chicken pox,
.

# Testimoni 2: Dalam masa seminggu bengkak dimuka surut, kuping-kuping Chicken Pox tu pun makin kering. Syukur sangat, akhirnya parut Chicken pox pun makin nipis. 

Antara vitamin yang Saya ambil adalah Nutriferon, Vitamin C, Garlic, B Complex dan Esp. Saya juga gunakan krim Herbal blend sebagai sapuan dan basic H sebagai mandian.
.
Vitamin C, Nutriferon dan Garlic tu memang Saya ambik untuk tingkatkan imun badan Saya. Esp tu Saya bancuh sejuk-sejuk plain je sebab nak makan takde selera. Tu yang ambik Esp untuk lapik perut dan Esp ni pula protein jadi bagus untuk kulit berparut juga.

shaklee untuk parut chicken pox,ubat hilangkan parut chicken pox,cara menghilangkan parut cacar air di muka,cream untuk hilangkan parut chicken pox,
.

# Testimoni 3: Parut degil chicken pox hilang dengan supplemen Shaklee. berkat kesabaran dan kepercayaan terhadap vitamin-vitamin ni semua, akhirnya parut chicken pox yang penuh di muka dan seluruh badan saya makin pulih sepenuhnya.

shaklee untuk parut chicken pox,ubat hilangkan parut chicken pox,cara menghilangkan parut cacar air di muka,cream untuk hilangkan parut chicken pox,
 Pada 12 Oktober 2015 merupakan hari pertama saya dijangkiti virus chicken pox. Selepas 3 hari virus mula mengganas dan menjadi amat serius.
.
Bayangkan seluruh badan dan muka saya mengelembung kesan virus cacar diusia 43 tahun pula tu.

Doktor bagi saya antibiotik yang paling power untuk saya makan bagi membunuh virus dan bagi mengekang ianya dari mengganas.Tiada ubat untuk cacar ni, saya hanya bergantung kepada painkiller dan antibiotik yang diberi oleh doktor sahaja

Bayangkan kesakitan apabila gelembung-gelembung cacar ni mulai pecah, pedih yang amat. Nak ambil air sembahyang dan ke tandas, Allah saja yang tahu pedihnya.. boleh nangis ooo.. Sampai ke tekak pedih tak terkira..nak makan pun tak selera

READ :  12 Tanda Awal Penyakit Difteria & Risiko Jangkitan Yang Perlu Anda Tahu

Setiap hari makan Nutriferon dan Garlic Complex untuk tingkatkan imun badan dan melawan virus Chicken Pox 

Kesan cacar tu pula cepat kering. Alhamdulillah masalah kepedihan semakin berkurangan dan waktu malam tu boleh tidur lena.

ESP sebagai penambah tenaga . Magiknya ESP ni boleh buat saya rasa kenyang dan lebih bertenaga la pulak

Sedar tak sedar setelah hampir seminggu selepas gelembung-gelembung bisa pecah.

Kesan cacar pada muka dan badan saya telah mengering dengan kadar yang cepat.. happynya rasa masa tu tak tahu nak cakap..

.
Pada minggu ke empat ada gak kawan-kawan yang tanya.. “uihhh cepat kering cacar you boss” apa produk you guna..saya senyum je malas nak cerita..

Untuk mempercepatkan proses pemulihan kesan parut pada wajah, isteri saya juga telah menyarankan saya untuk mengambil ESP, VITA C dan VITA E Complex.

Dalam masa sebulan je, saya nampak perubahan pada parut di badan saya semakin pudar dan hampir pulih sepenuhnya.

Alhamdulillah.. berkat kesabaran dan kepercayaan terhadap vitamin-vitamin ni semua, akhirnya parut chicken pox yang penuh di muka dan seluruh badan saya makin pulih sepenuhnya.. Terima Kasih SHAKLEE kerana mengembalikan keyakinan hidupku.

.

#Testimoni 4 : cara hilangkan dan keringkan  parut chicken pox dengan cepat bersama Shakleecara hilangkan parut chicken pox, cepat keringkan chicken pox, sembuh chicken pox, parut chicken pox dengan cepat shaklee,

 

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(i) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.

 

Hilangkan Parut Chicken Pox dengan Berkesan Pada Muka dan Badan was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

1 Ulasan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.