Cyst Kembali Berulang Walaupun Telah Dibuang Melalui Pembedahan

cyst berulang

Ramai yang menyangkakan anda dah selamat selepas dah buang cyst melalui pembedahan atau cyst dah mengecut

Sebenarnya, TIDAK !

Cyst Kembali Berulang Walaupun Telah Dibuang Melalui Pembedahan . Tidak ada jaminan apabila Cyst di buang tidak wujud semula. Kebarangkalian  ia wujud ada adalah tinggi.

Kenapa ia digelar CYST?

Cyst adalah sejenis ketumbuhan dalam kilang ovari kita. Ketumbuhan ini ada bermacam jenis antaranya  mengandungi cecair, sama ada air cecair bercampur protien, darah beku, darah haid, minyak dan lemak, lendir. Ianya boleh juga disertai dengan tumbuhan daging yang mungkin kanser, rambut, cartilage, tulang dan lain lain.

 

Cyst Boleh Berulang Walaupun dah Mengecut dan Dibedah?

cyst kembali tumbuh, cyst , fibroid, cyst dalam ovari, cyst tumbuh balik

BOLEH! dan cyst akan kembali tumbuh  berlaku jika anda tidak menjaga kesihatan, pemakanan ,kendalikan stress dengan sebaiknya walaupun ada pernah menjalani pembedahan atau kecutkan cyst sebelum ini.

Ia boleh tumbuh semula jika radikal bebas tidak dikawal baik oleh antioksidanKejadian Cyst berulang dikenali sebagai Twisted Cyst.

Cyst  ialah adalah salah satu ketumbuhan abnormal sel dalam badan yang disebabkan oleh faktor radikal bebas. Sama juga dengan fibroid.

Jom baca kisah benar dari testimoni yang sebelum ini pernah mengidap cyst dan kembali berulang walaupun telah dibedah dan mengecut :

#Kisah  1: Doktor bagitahu, kemungkinan cyst berulang adalah tinggi

 .

#Kisah  2 : dah 3 kali pembedahan buang cyst . Sekarang ikhtiar dengan vitamin shaklee , cyst dah takde dan haid teratur

.

#Kisah 3 : Elak buat pembedahan buang cyst,iktiar dengan set kecutkan cyst shaklee

Ramai yang beranggapan selepas cyst yang kecut atau dibuang pasti dirinya akan terhindar dari penyakit ini selama-lamanya. Tidak! Ada yang kembali mengidap cyst selepas 6 bulan membuang cyst melalui pembedahan.

Ada juga terpaksa menjalani pembedahan membuang cyst berkali-kali. Ada juga yang sampai terpaksa dibuang rahim @ sebelah tiub fallopio atau keduanya. Sebenarnya tiada jaminan cyst yang dibuang tidak akan wujud semula.

Cyst yang terbentuk boleh dibuang dengan melakukan pembedahan tanpa mencederakan ovari. Teknik ini dinamakan cystectomy, yang bermakna mengeluarkan cyst sahaja daripada ovari dan ovari dikekalkan untuk kesuburan wanita.

READ :  Punca Set Penyusuan Shaklee Menjadi Pilihan Ibu

Namun begitu, cyst yang baru boleh muncul lagi walaupun yang lama telah dibuang. Ianya boleh tumbuh di tempat yang sama ataupun di ovari sebelah satu lagi walaupun pembedahan cystectomy telah dilakukan.

 

 Radikal Bebas Punca Cyst Kembali Berulang.

Radikal bebas adalah molekul yang kekurangan satu elektron, dan membuat molekul tersebut menjadi tidak stabil dan selalu berusaha mengambil elektron dari molekul atau sel lain.

Radikal bebas yang mana boleh menyebabkan pelbagai penyakit termasuklah cyst dan fibroid yang mana berkemungkinan boleh menjadi kanser.

Pengambilan antioksidan dapat menyekat aktiviti radikal bebas ini kerana ntuk mencegah radikal bebas menyerang sel kita adalah sukar.

radikal bebas

Radikal bebas bertugas melindungi tubuh terhadap ‘serangan’ dari luar, seperti virus penyakit.Namun, radikal bebas menjadi berbahaya jika jumlahnya berlebihan.

Radikal bebas yang berlebihan akan mengganggu produksi hormon. Padahal, hormon adalah ‘generator’ dalam tubuh kita. Jika produksi hormon tidak baik atau kurang, organ-organ tubuh secara automatiknya terganggu

.

Antara punca lain terjadinya cyst,

Saya juga ingin menasihatkan anda supaya menjaga aspek pemakanan. Sebaiknya elakkan dari memakan makanan segera, dan makanan yg disuntik atau bahasa canggihnya Genetic Modified seperti kebanyakan ayam , buah buahan di pasaran hari ini disuntik untuk mempercepatkan tumbesaran makanan tersebut.
.
Anda juga boleh rujuk pada entri saya sebelum ini mengenai 10 Jenis Pemakanan  Untuk Kecutkan Fibroid Tanpa Pembedahan
.
Ianya boleh dikawal melalui pengambilan antioksidan yang boleh didapati dalam makanan harian kita. Antara makanan yang kaya dengan antioksidan ialah anggur hitam, vitamin C, buah beri, strawberi dan banyak lagi. Namun kandungan antioksidan dalam setiap buah adalah berbeza .

Vitamin Shaklee Yang Mengelakkan Cyst dan Fibroid Berulang

Di Shaklee, kami ada vitamin A iaitu Carotamax, Vitamin C dan Vitamin E yang mana kesemua vitamin ini adalah merupakan antioksidan yang sangat berkesan , membantu menumpas radikal bebas  dari sel-sel tubuh yang menimbulkan bermacam-macam gangguan kesihatan serta penyakit degeneratif.
.
Kombinasi antioksidan yang ideal kerana antioksidan akan lebih maksimal dibandingkan satu jenis antioksidan saja.
set ace, vitamin antioksida, kecutkan cyst

Nota : Set ACE bukan hanya untuk pesakit cyst dan fibroid, ia juga bagus untuk mengelakkan penyakit lain seperti kanser, ketumbuhan ,meningkatkan imun badan, kesihatan mata,stabilkan hormon dalam badan dan banyak lagi fungsi dan kegunaannya

READ :  7 Bahan Utama Kandungan Collagen Powder Shaklee

(i) Set ACE (Vitamin A,Vitamin C, dan Vitamin E)

  • agen yang sangat efektif dalam menstimulasi sistem kekebalan untuk melindungi tubuh.
  •  mempercepatkan proses penyembuhan
  • vitamin antioksidan yang berupaya membunuh hormon xenoestrogen dan radikal bebas di dalam tubuh yang menjadi punca cyst
  • elakkan cyst dari membesar
  • elakkan cyst dari   berulang.sebab ada kes cyst telah kecut setelah ambil Gla Complex sahaja, selepas pesakit berhenti pengambilan vitamin,cyst semakin membesar kembali disebabkan hormon xenoestrogen tak dihapuskan sepenuhnya
  • kecutkan cyst
READ :  10 Tips Penjagaan Rahim Dari Dr Hamid Arshat Yang Wanita Perlu Tahu

.

(ii) Gla Complex

  • stabilkan hormon dalam badan – cyst dan fibroid dirangsang oleh hormon estrogen. Kandungan hormon estrogen yang berlebihan menggalakkan pertumbuhan
  • kecutkan cyst
  • atasi haid tak teratur – hormon estrogen sentiasa dikeluarkan oleh kilang ovari, manakala progesteron dikeluarkan jika berlaku ovulation atau penetasan telur yg berlaku pada hari 13-14-15-16 dalam pusingan haid.
Vitamin Shaklee ini dicadangakan dalam membantu menstabilkan hormon dalam badan anda sekali gus mencegah cyst, fibroid & kanser.
 .
Perlu ke ambil semua supplement ni? TAK. Bergantung pada budget dan masalah kesihatan saya. Insyaallah saya akan cadangkan vitamin yang terbaik untuk anda

————————————

Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 

adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,  sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp  (klik link terus ke Whatsapp ,dibawah) : 

013 4211 610 [Nadia]

013 4211 610 [Nadia]

✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com

ATAUPUN


 Walk in ke mana cawangan Shaklee seluruh Malaysia yang 

berdekatan dengan anda, Sila gunakan ID 866457 

untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan 

Cyst Kembali Berulang Walaupun Telah Dibuang Melalui Pembedahan was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

1 Ulasan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.