Ketahui Rahsia Cara Menurunkan Berat Badan yang Betul

Masih ramai lagi yang suka mengambil produk “cepat kurus” untuk menurunkan berat badan. Kebanyakan mereka hanya ingin kurus dengan cepat, dan tidak cuba memahami konsep atau cara yang betul untuk turunkan berat badan.
 .
Ini antara komen-komen yang biasa kita dengar …
.
“Saya pun ambil produk XYZ tapi tak kurus-kurus pun?”
.
“Kenapa  saya nak amik produk ni, produk XYZ boleh kurus 10kg dalam 1 minggu la…
.
“Kalau saya boleh kurus dengan diet (tidak makan) sendiri, buat apa saya nak ambil produk ini?”
 

Cara menurunkan berat badan dengan betul

Mula-mula kita perlu faham apakah sebenarnya yang menyebabkan badan kita naik atau kurus dengan cepat.
 .
Tahukah anda?

Pengambilan makanan berlemak sebenarnya bukan faktor utama yang menyumbang kepada kegemukan. Kegemukan adalah disebabkan faktor ketidakseimbangan penggunaan kalori dengan pengambilan makanan

 

Apa maksud keseimbangan pengambilan kalori ?

Maknanya, jumlah kalori yang diambil harus seimbang dengan kalori yang digunakan. Berat badan akan kekal bila kalori masuk sama dengan kalori keluar (Weight Maintain if Calories In = Calories Out)   .
 .
Sekiranya kita mengambil makanan atau kalori lebih daripada yang digunakan, ia akan disimpan di dalam badan sebagai lemak simpanan. Lemak simpanan lah yang menjadikan berat kita naik. Di sebaliknya bila kita kurangkan pengambilan kalori atau menambahkan aktiviti fizikal, berat badan kita akan berkurangan.
 .
Secara ringkasnya, jika anda membakar (burn) lebih banyak daripada yang anda makan, anda akan kehilangan berat badan.Jika anda makan lebih daripada membakar (burn), berat badan anda akan naik.
 .
Oleh itu, jangan sesekali anggap sesuatu program diet atau produk pelangsingan itu magik sebab Ia hanyalah sesuatu cara untuk kita kuruskan badan.
 

Kenapa ada yang gagal berdiet?  

 

Punca gagal turunkan berat badan walaupun mengambil produk kurus?

  • Tidak dapat mengikuti cara khusus yang ditetapkan
  • Tidak sabar menunggu hasilnya
  • Kandungan produk yang tidak selamat
 .
Berat badan mungkin akan menurun sekejap bila kita kehilangan jisim otot.
Jisim otot ‘mengecut’ akan menyebabkan berat badan seolah-olah cepat turun kerana otot lebih berat dan padat daripada lemak.
 .
Kehilangan jisim otot akan menyebabkan pembakaran lemak lebih lambat, dan merendahkan metabolisma. Kesannya, bila kita dah berhenti mengikuti program diet tersebut, kita mungkin akan mula makan seperti biasa tetapi badan kita sudah tidak membakar kalori seperti dulu. Akhirnya, kita akan lebih gemuk dari sebelumnya!
 .
Justeru itu, cara betul yang akan menurunkan berat badan dengan cepat adalah:
Stabilkan  : CALORIE IN = CALORIE OUT.
Kurangkan makanan kalori tinggi, makanlan makanan yang sihat dan bernutrisi dan perbanyakkan bersenam atau aktifkan diri.
 

Vitamin Shaklee Yang Membantu Menurunkan Berat Badan

Oleh itu, kita perlu mengambil Set Shape Up Programme Shaklee (yang mengandungi  Lecithin,  Herblax,  Cinch Energy Tea Mix dan Cinch Shake Mix) untuk menambahkan kualiti nutrisi pemakanan kita, meningkatkan tenaga badan dan membakar lemak dengan efisien.

READ :  PARUT JERAWAT HILANG DENGAN SHAKLEE VITAMIN E
Produk kurus yang bagus tidak akan menjadikan kita kurus secara ajaib tetapi kurus secara sihat dan mencecah berat yang optimum.

Kelebihan produk Shaklee berbanding dengan produk kurus badan yang lain:

☑ Mengandungi nutrien yang mencukupi.
☑ Membantu mengawal kelaparan dengan baik
☑ Melindungi, membina otot dengan meningkatkan jisim otot tanpa lemak
☑ Indeks glisemik yang rendah.
☑ Membakar lemak dan meningkatkan tenaga
☑ Menyokong metabolisma optimum
☑ Penggunaan bahan-bahan asli bebas GMO.
☑ Mengandungi makro & mikro nutrien penting.
☑ Diuji secara klinikal

 .

# Testimoni 1

# Testimoni 2

Selepas sebulan penggunaan – Turun 6 kg

# Testimoni 3

Dari 96kg ke 72 kg

# Testimoni 4

# Testimoni 5

# Testimoni 6

# Testimoni 7

 
————————————
Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.
ATAUPUN
.
♥ Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
Ketahui Rahsia Cara Menurunkan Berat Badan yang Betul was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.