Cari duit poket untuk fresh graduate

pengalaman jadi ahli shaklee,keahlian shaklee ,jadi agen shaklee,kelebihan jadi ahli shaklee
Cabaran terbesar kepada seorang Fresh Graduate adalah MENCARI KERJA.. Tidak kira anda Fresh dr SPM saja ka atau Fresh keluaran U..
.
Banyak tekanan anak anak muda ni. Kita juga tahu sekarang ini sangat susah untuk dapatkan pekerjaan mengikut jurusan pengajian..
 .
🎓 Sukar mencari pekerjaan
🎓 Desakan keluarga
🎓 Desakan PTPTN (syukur yg SPM ja mcm saya bebas dari PTPTN)
🎓 Sukar memilih
🎓 atau terlalu memilih bidang?
 .
Antara cabaran anak muda ‘fresh graduate’ atau lepasan SPM adalah peluang pekerjaan yg terhad sama ada swasta apatah lagi kerajaan.
.
Kalau fresh graduate ditambah dgn bebanan PTPTN yg terpaksa dibayar. Makin lambat korang mula bayar PTPTN, makin tinggilah tunggakan nya -_-
 .
Tambahan pulak dengan keadaan ekonomi yang turun naik, banyak perniagaan yang gulung tikar,kilang kilang ditutup. Menyukarkan dan mengurangkan peluang pekerjaan .
 .
Eh, jangan lupa kos atau taraf hidup sekarang makin meningkat. Cer bawak RM50 ke pasar raya, cuma dapat beli Minyak masak 5kg + beras 10kg. Haaiih, sadisnya ☺
 .
Tapi wahai Fresh! Jangan stress², banyak peluang yang terbentang luas untuk dicuba.. Yg penting jangan memilih, berani mencuba dan cekal.

Tambah Pendapatan dengan Smartphone Anda

Zaman sekarang, boleh dikatakan 99% pakai handphone canggih canggih. Smartphone ribu riban
 .
Nasib baik ada gajet . Boleh cari duit hujung jari ja. Siapa yang ada smartphone tu rugi la kalau hampa duk scroll naik atas,turun bawah ja. Stalk org harihari. Baca org mengumpat haha (jangan dok buat selalu) . Baiklah,korang buat duit dgn smartphone . .
.
Untung sehari rm10-rm30 jadilah daripada tak boleh apa lansung. Buleh gak lepas beli topup, boh minyak, makan sedap sedap sikit. Tak gaduh pakai duit gaji.
Pendapat akak, sementara adik adik nak tunggu panggilan kerja atau interview, apa kata adik2 buat kerja lain dahulu.. Sekurang2nya dapat kumpul pengalaman dan juga mengurangkan bebanan hutang yang ada..
 .
Jika tidak tahu mahu kerja apa, adik2 boleh juga memulakan bisnes online.. Akak percaya, adik2 semua pasti ada smartphone dan juga media sosial seperti FB, TWITTER & INSTAGRAM kan? Apa kata adik2 ambil peluang untuk buat bisnes online..
Akak cadangkan adik2 buat bisnes Shaklee.. Dengan Shaklee banyak peluang untuk korang dapat dan bisnes yang mudah, hanya dihujung jari malah tak perlukan modal yang besar untuk memulakan bisnes.

Sekarang , nak order Vitamin Shaklee pon pakai online je dik oiii..Mudah ! Tak payah fikir nak packing barang,beratur kat pejabat pos lelama….TAKYAH ! Korang klik klik je, Shaklee buatkan segalanya .

Esok lusa , barang dah sampai ke depan pintu customer korang . Eh, Shaklee siap sediakan tracking number jugak selepas pengeposan ! 🙂

Shaklee the best!

Pengalaman Saya Menjadi Ahli Shaklee Yang Berjaya

Secara tak sengaja saya bertemu jodoh dengan Shaklee semasa semester akhir ijazah ,masih praktikal masa tu, Sebenarnya ,2-3 tahun sebelum ni pun saya memang dah mengamalkan vitamin Shaklee, cuma tak terbuka hati nak daftarkan diri. Masa tu umur 23 tahun.
 .
Saya hanya fokuskan pada jualan Vitamin C shaklee atau nama sebenarnya Sustained Released Vita C Plus, dengan benyakkan berkongsi di facebook dan pages facebook (100% online) . Saya tak pandai promote kat orang face to face .
.
Syukur, bonus pertama saya dan Shaklee pada bulan pertama adalah rm600++ tak termasuk untung runcit . Dan bulan kedua, saya naik pangkat menjadi supervisor Shaklee dengan anggaran pendapatan bulanan rm1200- rm3000 sebulan

Kenapa Saya Pilih Shaklee ?

🎓 Sistem MLM yang tidak Makan downline
🎓 Anda kuat kerja, anda dapat habuan
🎓 Tidak perlu pengalaman..
🎓 Untuk runcit dapat serta merta
🎓 Makin kuat kerja & capai target akan dapat Bonus bulanan, Car bonus & Melancong percuma
🎓 Personal coaching
🎓 Group Coaching
🎓 Anda jadi Bos kepada diri anda
🎓 Peluang pendapatan tanpa batasan
🎓 Tiada kongkongan masa
🎓 Anda kerja, anda dapat
 

Antara Kejayaaan Saya bersama Shaklee  :

pengalaman jadi ahli shaklee,keahlian shaklee ,jadi agen shaklee,kelebihan jadi ahli shaklee
Anugerah dari Shaklee
READ :  Pengedar Shaklee Pulau Pinang

 

pengalaman jadi ahli shaklee,keahlian shaklee ,jadi agen shaklee,kelebihan jadi ahli shaklee
Top 10 Income for New Business Leader

.

pengalaman jadi ahli shaklee,keahlian shaklee ,jadi agen shaklee,kelebihan jadi ahli shaklee
Spot my name as a CAR BONUS ACHIEVER!
 

Tiada  pengalaman langsung dalam Bisnes?

Zaman sekarang, boleh dikatakan 99% pakai handphone canggih canggih. Smartphone ribu riban
 .
Nasib baik ada gajet . Boleh cari duit hujung jari ja. Siapa yang ada smartphone tu rugi la kalau hampa duk scroll naik atas,turun bawah ja. Stalk org harihari. Baca org mengumpat haha (jangan dok buat selalu) .
.
Baiklah,korang buat duit dgn smartphone . . Untung sehari rm10-rm30 jadilah daripada tak boleh apa lansung. Buleh gak lepas beli topup, boh minyak, makan sedap sedap sikit. Tak gaduh pakai duit gaji.
 .
Jangan risau..saya akan ajar anda dari A-Z bagaimana cara cara nak promote, bagaimana cara nak buat pembelian dan bagaimana cara untuk mendapatkan customer. InsyaAllah. Asalkan anda serius, betul betul ada hati yang sado!
 .
Dan…apa yang spesialnya Shaklee ni, tak semestinya ahli utk buat  biz. makan sendiri bersama family n kawan2 pun boleh taw!!😊
 

Apa yang bagus tentang bisnes Shaklee?

  • Yuran pendaftaran untuk menjadi Ahli Shaklee hanya rm65.00
  • Perniagaan shaklee menjanjikan masa depan yang cerah
  • Shaklee adalah sebuah syarikat supliment yang kukuh dan sudah lebih 50tahun berada di Malaysia
  • Shaklee adalah supliment yang diasaskan daripada bahan semulajadi
READ :  KELEBIHAN AHLI SHAKLEE: BONUS?
  • Pelanggan shaklee datang dari semua peringkat umur dan bangsa
  • Shaklee menawarkan bonus yang berpatutan mengikut jualan kita dan ada 3 jenis bonus yang shaklee tawarkan (Cash, Car, Convention)
  • Ada group support / coaching yang membantu dalam membina empayar bisnes
  • Terdapat pengguna setia yang sentiasa mencari produk shaklee malah ramai lagi yang tidak tahu kewujudan Shaklee, kita berpotensi menjadi orang yang memperkenalkan shaklee kepada golongan tersebut
READ :  Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee dan Cara Mendaftar
Bagi akak, adik adik sangat berpotensi besar untuk berjaya jika ada Kemahuan & Yakin Diri untuk berubah dan berjaya dalam bisnes shaklee ini..
 .
Jika ada adik adik yang berminat untuk memulakan perniagaan Shaklee ini, boleh hubungi akak.. Insya allah, akak akak bantu sehingga berjaya..

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(i) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
Cari duit poket untuk fresh graduate was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.