Bukti Sebenar Kajian Vitamin Shaklee Yang Dijalankan

Alhamdulillah, syukur pada Allah. Walaupun pelbagai lambakan produk yang bercambah dipasaran seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Tapi, permintaan pada produk Shaklee tak pernah surut.Malah ,makin dikenali dengan keberkesanan dan ketulenannya. 
Saya juga adalah pengamal vitamin Shaklee sejak 6 tahun yang lalu. Waktu tu, produk Shaklee baru dikenali di Malaysia.Sebagai permulaan ,saya membeli Set Weight Gain dengan salah seorang ahli Shaklee disebabkan saya mengalami masalah sukar meningkatkan berat badan , padahal makan banyak je 🙁 Selepas mencuba vitamin Shaklee, saya dapat merasai kesihatan semakin baik dan dapat mencapai berat badan yang ideal
Tahun 2012,saya buat keputusan untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk mendapatkan manfaat yang lebih selain kesihatan .Shaklee juga merupakan pendapatan utama saya. Sehinggalah sekarang saya masih pengguna tegar produk Shaklee.Eh, bukan saya sahaja..malah suami, mak abah dan anak juga 🙂
Shaklee memfokuskan ke arah memperbaiki tahap kesihatan para pengguna produknya. Ia memberi peluang kepada kami untuk membantu ramai orang dari segi kesihatan dan kewangan.
1. Menjalani  Ujian Klinikal
Tahukah anda? MULTIVITAMIN PERTAMA DI DUNIA (VITALEA) sebenarnya telah dicipta oleh Dr Forrest C Shaklee!! Tahun2015, Vitalea bakal menyambut ulangtahun ke 100 tahun!! Hebat kan!! 
salah satu standard untuk mengetahui kebaikan sesuatu rawatan atau ubat biasanya setiap produk mestilah melalui ujian klinikal – iaitu ujian yang dijalankan ke atas manusia, dengan membandingkan kumpulan yang menggunakan rawatan ini berbanding kumpulan yang tidak menggunakan (placebo). 
Dan kajian seperti ini memerlukan biaya yang sangat besar. Menelan puluhan ribu sehingga ke jutaan ringgit bergantung kepada besar saiz kumpulan ujian. Kebanyakkan syarikat fokus pada mempromosikan produk.
2. Konsep perniagaan yang berdasarkan “berkongsi kebaikan”
Jika bayar artis sebagai duta sahaja dah banyak menelan belanja. Menjadi penaja program realiti dan berjuta biaya. Kualiti Produk? Ntah nombor berapa.
Berbeza dengan Shaklee yang menjalani kajian Landmark ini bertujuan untuk melihat tahap kesihatan pengguna-pengguna supplements Shaklee yang telah menggunakan rangkaian produk Shaklee lebih dari 20 tahun berbanding individu yang tidak mengambil supplement dan individu yang menggunakan jenama lain.
Ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru dan meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk. 
Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa
Sentiasa Selamat
Sentiasa Mesra Alam
Sentiasa Berkesan

Dr. Gladys Block, world class scientist bersama team saintis di School of Public Health, University of California, Berkeley menjalankan kajian ini. No hanky panky. Keputusan tidak boleh dibeli.
Jika keputusan pengguna Shaklee lebih teruk berbanding yang tak makan supplement, mahu bungkus company. Sebab tu saya kata memang kajian seperti ini berani mati. Hanya yang betul- betul confident dengan produk mereka sahaja berani keluar duit untuk kepastian ini.
Cuba anda tanya dengan pemilik-pemilik syarikat supplement yang menjual pelbagai produk kesihatan, berani tak mereka keluarkan jutaan untuk tujuan memastikan produk mereka selamat digunakan untuk jangkamasa panjang? Cer tanya.
So far, Shaklee satu-satunya syarikat supplements yang telah membuat kajian jangkamasa panjang seperti ini – Landmark study.
Nak tau keputusan kajian? Ok ke tidak?
Cuba anda perhatikan keputusan di atas.
Ada 3 kumpulan :
1. Pengguna Shaklee (lebih dari 20 tahun)
2. Pengguna Multivitamin (jenama lain)
3. Tidak mengambil supplements langsung.
Dan, jika anda perhatikan, di antara tiga kumpulan kajian golongan yang berisiko tinggi untuk penyakit kronik adalah bukan golongan yang tidak makan supplement tetapi golongan yang menggunakan multivitamin pelbagai jenama!
See? Menggunakan supplement meningkatkan risiko penyakit kronik. Lebih baik tak payah makan. Betul?
Tetapi surprisingly, kumpulan pengguna Shaklee menunjukkan perbezaan yang sangat ketara. Risiko penyakit kronik seperti jantung, diabetis, storke and sebagainya jauh lebih rendah berbanding dua golongan tadi. So, jelas menunjukkan bahawa Shaklee selamat digunakan untuk jangkamasa panjang.Proven by scientific data.
Pengguna Shaklee mempunyai tahap lemak Trigeliserida dan Hs-CRP yang paling rendah. Bacaan ni memang perlu rendah ye sbb kalu tinggi menunjukkan badan kita mempunyai radang yang tinggi dan meningkatkan risiko untuk semua penyakit kronik.

READ :  Banyakkan Susu Badan Dengan Teknik Power Pumping

Sebab itulah mereka yang menggunakan Shaklee lebih dari 20 tahun semakin sihat dan nampak awet muda sentiasa… hihi. Betul. Tak caya? Cuba tengok contoh-contoh mereka yang dah makan lama.

————————————
Saya adalah pengedar Shaklee ,
Nornadia Mansor 
ID Shaklee : 866457 

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :
SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
Email : nornadiamansor@yahoo.com


Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
jadual pengambilan vitamin
tips ekslusif
konsultasi percuma berterusan
layak dijemput ke ekslusif group di FB.
——————————————–
Bukti Sebenar Kajian Vitamin Shaklee Yang Dijalankan was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.