Adakah Mealshake Berkesan Meningkatkan Selera Makan atau Hanya Auta?

Ramai yang tertanya tanya betul ke Mealshak berkesan dan membantu meningkatkan selera makan si anak ?

Meal Shakes bukanlah pengganti kepada makanan seimbang, apa lagi untuk menggantikan makanan. Dan ia juga bukanlah ubat pemcetus selera makan yang memberi anak anda selera gajah bila menikmatinya.

Ramai ibu yang keliru tentang MealShake Shaklee.


Bagi ibu2 yang menghadapi masalah ini, pertama sekali, cuba tarik minat anak untuk makan, dengan pelbagai cara. Namun, untuk anak2 di bawah usia setahun, tidak perlu risau sekiranya mereka enggan makan. Ini kerana mereka dalam peralihan fasa…jadi ibu perlu kretif mendorong anak supaya minat pada makanan. Samada dengan menyediakan makanan kegemaran mereka, atau membuat dekorasi makanan, atau apa saja cara
Harus ingat, MAKANAN SEIMBANG ADALAH PENTING! Pastikan diet anak2 mengikuti piramid makanan yang disarankan:

pirai=mid makanan

Namun, bagi anak2 yang masih enggan makan, sekiranya ia berlarutan, ia menjadi lebih kronik kerana kekurangan nutrisi menjadikan mereka makin kurang selera.

Antara vitamin2 yang menyebabkan selera semakin kurang bila diambil dengan kadar tidak mencukupi:-

☑ Vitamin B termasuk asid folik, tiamin, etc
☑ Fosforus
☑ Zat Besi
☑ Zinc
Akibat Kekurangan vitamin dan mineral di atas menjadikan

READ :  Teknik Lekapan dan Posisi Yang Tepat Untuk Menyusukan Bayi

☑ anak makin hilang selera.

☑ kekurangan nutrien dalam badan
☑ sistem pertahanan badan lemah

Jadi, pengambilan Meal Shakes, insya-Allah membantu untuk mengatasi masalah hilang selera makan akibat kekurangan nutrisi tadi. Mealshakes mengandungi vitamin dan mineral serta protein yang membekalkan keperluan nutrisi anak-anak.
Lebih-lebih lagilah anak2 yang nak makan sejenis makanan saja, yang memilih dan yang enggan makan ni.

MEALSHAKE BUKAN PENGGANTI MAKANAN SEIMBANG

Sebagai ibu, kita mahukan yang terbaik untuk anak-anak kita. Kekurangan nutrien bukan saja boleh memberi kesan kepada selera anak, malah juga emosi dan prestasi secara amnya.
Menurut hukum quantum fizik, setiap benda hidup menghasilkan getaran, dan ini termasuklah nutrien2 dalam makanan/supplement yang kita makan. Nutrient2 ini bukan saja mempengaruhi perkara fizikal malah juga emosi dan perasaan.

Kekurangan sesetengah vitamin mineral memberi impak kepada emosi. Malah pesakit yang mengalami masalah mental, schizophrenia dikatakan bermula dari kekurangan nutrisi semasa dalam kandungan lagi.
Sekiranya anda ibu yang sibuk, tak sempat sediakan sarapan, selalu makan di luar, cubalah sesekali masak di rumah dan sediakan makanan yang mengandungi spektrum nutrient yang mencukupi untuk anak yang sedang membesar. Yang penting, jangan perkenalkan anak dengan junk food kerana empty calorie didapati penyebab kepada masalah strok dan serangan jantung yang semakin menjadi2.
Sekiranya anda memerlukan MealShake atau sebarang bantuan untuk menjadikan anak anda minat kepada makanan, pastikan mereka bukan bayi2 terutama di bawah usia setahun. Ini kerana terdapat mineral2 dan nutrien yang menyebabkan buah pinggang mereka terbeban, seperti protein, garam, fosforus dan kalium berlebihan.

READ :  Ketahui Bagaimana GLA Complex Membantu Anda Cepat Hamil

Apakah Meal Shakes?

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Adakah anak saya perlukan Meal Shakes? Kenapa tidak? Daripada beri mereka minuman yang tinggi kandungan gula, empty calorie dan sebagainya, lebih baik beri yang terbukti bagus untuk kesihatan (Ujian Klinikal yang dibuat ke atasnya).
Namun awas, dapatkan nasihat yang betul dalam pengambilan Meal Shakes. Dan juga jangan beri pada baby dan bukan diminum macam minum susu ya!


————————————
Saya Nornadia Mansor , ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
✉ Email : nornadiamansor@yahoo.com


Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :

☑ jadual pengambilan vitamin
☑ tips ekslusif
☑ konsultasi percuma berterusan 
☑ layak dijemput ke ekslusif group di FB.


————————————
Adakah Mealshake Berkesan Meningkatkan Selera Makan atau Hanya Auta? was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.