Anxiety Disorder : Review Pesakit Yang Tidak Lagi Diserang Penyakit Kemurungan

atasi anxiety disorder,cara mengatasi anxiety disorder malaysia

Anxiety disorder adalah masalah gangguan mental yang juga memberi kesan kepada saraf dan emosi .Ada antara pesakit yang terpaksa berhenti bekerja , tak mampu menguruskan anak anak, tak keluar rumah, tak boleh memandu kenderaan kerana anxiety akan menyerang.

Banyak memberi kesan negatif pada kehidupan seharian. Pesakit anxiety disorder perlu berlawan dengan emosi sendiri, tak sama macam penyakit lain yang nampak cedera dan lukanya di luar

Kisah Hidup Tuan Sofian Mohammad Yang Mengalami Anxiety Disorder & Cara Merawatnya

 

Kisah Penghidap Pesakit Anxiety Disorder

Kisah pengalaman pesakit anxiety disorder  Tuan Sofian Mohammad, sehingga tak mampu menjalani kehidupan seperti biasa dan merubah kehidupannya 360 darjah. Dan bagaimana beliau bangkit untuk keluar sembuh dari anxiety disorder

sembuh dari anxiety,pengalaman pesakit anxiety disorder,kisah anxiety disorder,testimoni pesakit anxiety disorder,cara mengatasi anxiety disorder
Kisah pengalaman pesakit anxiety disorder

Bermula Kisahnya Anxiety Disorder

Di awal 20an aku dah dapat kerja yang baik (swasta) coz takde rezeki ngan gomen. Setiap tahun aku dapat kenaikan pangkat dan berpindah ke Company lain untuk meluaskan pengalaman aku. Bebanan kerja semakin berat. Yes…aku masih amalkan supplemen tapi dalam masa yang sama aku dah create new bad habits dalam kamus hidup aku.

Aku menjadi perokok tegar dan selalu skip makan. Masa aku banyak terluang dalam kapal terbang traveling dan jumpa clients…aku always skip my meals. Hidup aku hanya bergantung kepada air putih.

Nescafe jadi makanan harian aku. Dalam 1 hari aku boleh minum 12 gelas nescafe 3 in 1 just to keep me awake sebab masa kerja aku tak sama dgn org kat ofis. Org kat ofis cuma kerja jam 8 hingga 5. Aku kerja 24 jam dan tidur 2 jam sehari sebab aku terpaksa respond to colleagues and clients mengikut time zone mereka.

I love and enjoy my works to the limits tapi dalam masa yg sama aku rosakkan sistem kekebalan tubuh badan aku secara perlahan2.

Rezeki aku dalam pekerjaan memang baik tapi bebanan semakin bertambah sehingga sampai satu tahap tu, aku rasa terlalu stress dan amik keputusan untuk kerja di kampung halaman.

Alhamdulillah aku dapat kerja di tempat sendiri. Masih travelling to oversea tapi tak sekerap dulu. Sebulan sekali macam tu. Kesihatan aku masa ni tengah merosot. Supplemen aku makan on and off tak konsisten macam dulu. Sehingga lah aku jatuh sakit pada Dec 2014.
.

READ :  SEMBELIT PUNCA TERHASILNYA JERAWAT !

Pertama Kali Diserang Anxiety Disorder

1st time kena attack tu jantung aku sakit bebenar, nafas tersekat, berpeluh, tangan kaki sejuk, muka pucat, masa tu ingat masa dah tiba. Rasa menyesal tak luangkan banyak masa bersama keluarga.

Menangis dlm hati minta Allah panjangkan umur agar dapat menebus kekurangan yg aku buat untuk diri aku dan keluarga.Terus masuk wad kecemasa. Lepas masuk drip, baru badan kembali normal. Masa tu doktor syak kena gastrik tapi, ujian darah dan ecg normal.

Sejak kejadian tu hidup aku berubah 360 darjah. Hampir setiap hari aku di serang benda yg sama. ER gomen dan swasta dah jadi rumah kedua aku. Nak bawa kereta pun aku tak mampu. Pergi tempat crowded atau solat jumaat memang aku kena serang.

Doktor dah habis idea apa penyebab sakit ni. 1 hospital swasta ni terang-terang tolak aku and refer my case pergi gomen hospital. Mereka cuma cakap kena GERD. Tapi nape sampai nak pengsan atau rasa nak mati setiap kali kena serang? Org lain pun ada GERD tapi tak lah sampai pengsan2 gitu.
.

Rawatan Alternatif Yang Diusahakan

Aku ketandusan petunjuk. Dalam masa yg sama ada juga yg cakap aku kena santau atau gangguan jin.

Then, aku pun pergi rawatan alternatif. Bab mandi dan minum air tu jgn sebut, naik kembung perut minum air. Jangan pikir aku tak percaya benda ghaib atau sihir sebab Allah dah bagitau kita ni tak bersendirian. Tapi takde perubahan.

Aku memang syak yang aku ada penyakit GERD coz cara hidup aku di masa lampau memang berkaitan. PENGSAN DAN TAKUT 24 JAM. Ini yg aku ingin cari jawabannya. Kenapa???

Aku masih kerja tapi ambil cuti tapi since aku punya masa kerja fleksible dan boleh kerja kat rumah, aku mula menjadi pengikut Mr. GOOGLE secara berjemaah. Aku spent berjam-jam setiap hari utk cari petunjuk tentang penyakit aku.

READ :  Idiopathic Thrombocytopenic Purpura (ITP) : Kenali Simptom dan Penawarnya

Aku mula lebihkan masa utk berzikir utk ketenangan dan memperbaiki solat aku untuk diberi petunjuk. Hehehe…mesti ada yg cakap selama ni tak solat ke??? Solat memang buat tapi kita sebagai manusia memang khilaf. Kadang-kadang solat tu hanya untuk cukupkan fardu kita sebagai Islam tetapi rukunnya, tertibnya, bacaannya semua kena perbaiki. Itulah yg aku tengah usahakan.
.

Bagaimana Boleh Terjebak dengan SET ANXIETY DISORDER SHAKLEE

Alhamdulillah Allah Maha Penyayang lagi Maha Mengasihani. Masa Google info awal Januari 2016 (masa ni aku dah setahun sakit dan berat badan turun dibawah paras underweight sebanyak 16 kg), aku menemui 1 blog member Shaklee pasal Anxiety Disorders.

Punyalah syok aku baca mengalah kan ambik exam kat U dulu. Semua tanda-tanda anxiety tu ada pada aku. Setelah baca blog tu aku buat review semua blog kat website pasal anxiety termasuk dari doktor professional seperti Dr. Zubaidi.

Majority mengesyorkan ambik Vit B-Complex, minyak ikan Omega 3, magnesium untuk rawatan Anxiety Disorders.

Selepas aku buat percaturan sendiri, aku ambil keputusan mencuba supplemen ni tetapi which brand?

Dalam masa setahun aku sakit memang aku dah cuba apa saja produk yg disyorkan termasuk cap ayam, kilang belakang rumah atau yg branded. You name it. Memang aku dah cuba. Setahun sakit tu aku dah spent almost 50K utk bil hospital dan beli produk2 alternatif.

Perubahan Setelah Mengamalkan Set Anxiety Disorder Shaklee.

Aku amik Set Anxiety dan lepas 3 bulan pertama amalkan set ni

Aku dah tak makan ubat hospital lagi dan Alhamdulillah tahap kesihatan aku bertambah baik. Aku teruskan pengambilan produk Shaklee ni. Sekarang ni dah masuk setahun lebih penyakit takde menyerang selepas amalkan set ni.

Anxiety Disorders aku tetap ada coz penyakit ni ambik masa juga nak kasi sembuh tapi sekurang-kurangnya aku bersyukur aku dah boleh nikmati balik kehidupan aku yang lalu dan sujud syukur Allah beri aku peluang untuk jaga kedua puteri aku dan ibu bapa aku.

Bagaimana Produk Shaklee dapat Membantu Masalah Anxiety Disorder

3 langkah mengawal anxiety disorder dari terus membelenggu diri anda dengan Set Anxiety Disorder Shaklee! Produk yang berkesan untuk mengurangkan simptom keresahan & tekanan ni adalah:

sembuh dari anxiety,sembuh dari anxiety,testimoni pesakit anxiety disorder,set anxiety disorder shaklee,ubat anxiety disorder
Jom saya terangkan fungsi setiap vitamin yang membantu masalah anxiety disorder

B-COMPLEX (Stabilkan Hormon Stress)

  • Vitamin B1 berkesan mengawal gula dalam darah kerana lebihan gula memberi impak yang besar pada anxiety
  • Vitamin B3 terbabit dalam proses enzim badan kita dan memainkan peranan penting dalam sintesis serotonin yang akan mengurangkan anxiety
  • Vitamin B5 adalah sangat penting untuk adrenal kita lantas membantu mengurangkan stress
  • Vitamin B12 adalah sangat-sangat penting untuk atasi kemurungan (depression). Oleh kerana ada kaitan antara anxiety & depression, maka scara tak langsung ia juga membantu mengurangkan anxiety.
.

OSTEMATRIX  (Meredakan Saraf)

  • Magnesium adalah mineral yang berupaya memberi ketenangan pada sistem saraf kita lantas menghalang keresahan, ketakutan (fear), restlessness & irritability
  • Jika magnesium bergabung dengan vitamin B6 ia akan meringankan simptom pra-haid.
  • Mengambil Ostematrix (kalsium & magnesium) sebelum tidur akan memudahkan kita tidur nyenyak
READ :  Cairkan Kahak : Anak Saya Bebas dari Batuk Berkahak dengan Pengambilan Omega
.

OMEGA GUARD (Kesihatan Otak)

  • Omega-3 dari ikan dikenali sebagai lemak yang berupaya mengurangkan kemurungan (depression), keresahan (anxiety) & kemarahan (anger).
  • Omega-3 diperlukan kerana kandungan DHAnya adalah makanan utama otak kita supaya kekal sihat & dapat berfungsi dengan baik.
Nah, itulah 3 produk yang amat-amat penting buat saya supaya saya tidak lagi alami anxiety. Serik la! Pulak tu setiap produk ada fungsi lain juga. Berbaloi untuk kesihatan saya secara keseluruhan.
————————————
Saya Nornadia Mansor ,  ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
 .
ATAU
 .
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
Anxiety Disorder : Review Pesakit Yang Tidak Lagi Diserang Penyakit Kemurungan was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

1 Ulasan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.