Doa dan Amalan Rohani agar Mudah Hamil

Bagi anda yang sedang berusaha mendapatkan zuriat, selain dari faktor kesihatan dan kesuburan yang perlu dititik beratkan, jangan kita lupa bahawa anak juga adalah rezeki dari Allah. Jadi sebagai muslim banyakkanlah kebergantungan dengan Allah selain dari usaha yang dilakukan.
.
Perasaan menantikan kehadiran cahaya mata , menanti ada tendangan kecil dari rahim seorang bakal ibu memang ditunggu tunggu.
.
Saya juga pernah berada didalam fasa itu , setelah saya keguguran bayi semasa minggu ke 5.  Tapi , Alhamdulillah, dengan rezeki dikurniakan Allah. Setelah 2 bulan keguguran, saya kembali hamil. Anda boleh ikuti kesahnya disini

Ini adalah sedikit perkongsian dari saya  amalan yang boleh dilakukan

Doa dan Amalan Rohani agar Mudah Hamil

Orang yang berdoa mempunyai banyak kelebihan seperti disabdakan Rasulullah (saw) yang diriwayatkan daripada Salman Al-Farisi:
.
“Sesungguhnya Allah itu Hidup dan Maha Pemberi, Dia malu jika seseorang mengangkat kedua tangannya kepada-Nya lalu Dia mengembalikan kedua tangannya (membalas doa orang itu) dalam keadaan kosong serta rugi.” (Hadis riwayat Tirmidzi)

Doa Nabi Zakaria ayat 38, surah Ali-Imran 

doa kesuburan, amalan doa agar mudah hamil , doa Nabi Zakaria ayat 38, surah Ali-Imran ,Doa Nabi Zakaria ayat 89, surah Al-Anbiya,tips mudah hamil, senang hamil ,cepat hamil
 Yang bermaksud :
“Wahai Tuhanku ! Kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan yang baik. Sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa”
Yang bermaksud:
Dan Nabi Zakaria, ketika dia merayu kepada Tuhan-Nya dengan berkata:“WahaiTuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat); dan Engkau jua sebaik-baik yang mewarisi”
.
Selain daripada berdoa, anda dan suami turut dinasihatkan untuk membanyakkan SEDEKAH, PUASA SUNAT dan QIAMULLAIL dalam usaha memperoleh cahaya mata.
.
Konsep sebenar dalam berdoa ialah, doa perlu diiringi dengan usaha jitu, bukan sekadar berdiam diri dan mengharapkan doa saja.Kita perlu berusaha, kena cari sebab untuk mengabulkan doa itu. Nabi juga berdoa dan baginda ada sebab untuk menyampaikan doa itu.
.
Seiring dalam mendapatkan zuriat, perlulah kita berusaha dengan pelbagai cara untuk mendapatkan zuriat terutamanya dari segi kesihatan dan kesuburan kerana ia adalah faktor terpenting yang menyumbang kepada proses perlekatan sperma dan ovum.
.
Sebagai contoh, si isteri mempunyai masalah kegemukan.Nampak macam perkara biasa, tapi tahukah anda kegemukan boleh mempengaruhi kesuburan seseorang samada lelaki atau wanita.
.
Jadi, saya sarankan anda untuk menitikberatkan faktor kesihatan dan meningkatkan tahap kesuburan. Salah satunya adalah pengambilan makanan tambahan atau vitamin yang mampu meningkatkan kesuburan suami isteri
.
Jika anda ingin mengetahui lebih info mengenai SET KESUBURAN SHAKLEE 

—>  https://goo.gl/4hiynY (Klik Link)
.
Berusaha dan bertawakallah kepada Yang Maha Esa.
 
————————————
Saya Nornadia Mansor ,  ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
 .
ATAU
 .
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
 .
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
Doa dan Amalan Rohani agar Mudah Hamil was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.