9 Punca Jeragat Tanpa Kita Sedar & Kaedah Penyelesaian Terbaik

punca jeragat,bagaimana jeragat terjadi,

Jangan ambil mudah kalau kat muka kita mula tompok atau bintik-bintik hitam. Itu adalah tompok JERAGAT. Bermula dengan satu tompok atau bintik hitam kalau tak di rawat dari awal dia akan menjadi masalah jeragat yang teruk.

Jeragat yang terang maksudnya dia dah sampai lapisan kulit paling luar. Jeragat pudar adalah jeragat yang masih berada di lapisan kulit yang bawah-bawah dan tunggu masa nak keluar.

Jeragat yang tidak dirawat akan menjadi lagi hitam dan berkerak.

Jeragat ni asalnya terhasil di lapisan kulit yang paling bawah. Setiap satu kitaran kulit, jeragat akan naik ke satu lapisan kulit dan begitulah seterusnya.

Sebab tu ada jeragat yang nampak terang dan ada jeragat yang nampak pudar.

Ia adalah disebabkan oleh pembentukan minyak,sel-sel kulit mati dan juga bakteria di bahagian liang-liang muka seperti di bahagian hidung,dahi,dagi dan pipi

Jeragat sering terjadi mengikut corak seperti berikut;

  • 63% akan kelihatan sekitar hidung dan dagu
  • 21% akan terjadi di sekitar pipi dan hidung
  • 16% biasanya akan kelihatan sekitar dibawah rahang
 

Jenis Jenis Jeragat

Jeragat boleh dikategorikan kepada 3 jenis;

(1) Epidermal

Terjadi bahagian atas lapisan sel kulit, berwarna coklat cair dan akan kelihatan lebih gelap jika dilihat dibawah lampu.

.

(2) Dermal

terjadi dibawah lapisan sel kulit. Jeragat dibawah lapisan kulit,  kelihatan keperangan dan tidak kelihatan lebih gelap jika dibawah lampu

.

(3) Campuran

terjadi kedua-dua jenis jeragat Epidermal dan Dermal. Jeragat dibawah lapisan kulit tidak sesuai untuk mengguna krim.

Jeragat campuran berwarna coklat gelap, jika diteliti dibawah lampu pemeriksaan akan kelihatan lebih gelap atau kadang-kadang tidak ada perubahan.

9 Punca Jeragat di Wajah

Antara 9 punca terjadinya jeragat di wajah. Jika dibiarkan tanpa rawatan, akan mengakibatkan pigmentasi seawal bintik hitam akan bertukar menjadi tompokkan seperti peta, sudah tentu stress bukan?

Semua punca jeragat di atas menyebabkan sistem pertahanan kulit menjadi lemah .

READ :  Cara Atasi Parut Jerawat Yang Susah Nak Hilang

Bila anda dah tahu punca- punca jeragat, lebih mudah anda pilih produk yang betul dan berkesan untuk anda guna.

#1 : Cahaya Matahari

Sinar matahari mengandungi sinar UV A & B yang menyebabkan kerosakan sel kulit. Kesan sinar UV ini bukan saja menyebabkan pigmentasi atau jeragat ,malah boleh membawa kepada masalah kanser kulit.
.

 #2 : Kehamilan

Jeragat lebih kerap terjadi kepada wanita yang sedang mengalami perubahan hormon dan mengganggu kesihatan kulit. Keadaan ini mengundang kegatalan, kulit pecah, jerawat, ekzema dan jeragat.

Kebiasaannya jeragat akan pudar dan hilang selepas bersalin.Tetapi ramai juga terus mengalami jeragat. . 80% wanita mengandung sering mengalami jeragat yan dipanggil “mask of pregnancy”.

.

#3 : Rawatan Hormon

Kajian menunjukkan rawatan hormon (pil) yang mengandungi hormon estrogen dan / atau progesteron, pertukaran hormon, implan mengundang masalah jeragat.

.

 #4 : Ubat- ubatan

Pengambilan beberapa jenis ubat yang memberi ‘side effect’ pada keupayaan kulit untuk merawat dan menghasilkan sel baru dengan aktif. Ini punca jeragat yang jarang kita sedar.
.

#5 : Wangian

Pewangi, sabun wangi dan kosmetik yang menyebabkan tindak balas ‘phototoxic‘ juga adalah diantara punca terjadinya jeragat.
.

 #6 : Hypothyroid

Ia juga dikenali sebagai keadaan dimana paras hormon tiroid rendah.
.

#7 : Hormon tidak seimbang

Masalah hormon yang tidak seimbang menyebabkan punca jerawat tumbuh dengan lebih banyak dan lambat sembuh.

.

#8 : Pemilihan produk yang salah

Kadang kadang kita selalunya nak dapat kesan yang cepat, jadi tindakan segera ambil produk yang ada bahan kimia merbahaya dan akan membuatkan masalah jerawat makin teruk sekiranya kita berhenti menggunakanya, selain itu sering bertukar tukar produk.
.

#9 : Penjagaan muka yang tidak berterusan.

Tidak berdisiplin untuk mengikuti jagaan muka..Kadang2 balik terus nak tidur.. malas nak cuci muka.. maka dibiarkan wajah dengan solekan

Vitamin Shaklee Untuk Atasi Masalah Jeragat & Pigmentasi

Terdapat juga rawatan alternatif seperti laser yang memakan kos yang sangat tinggi, tetapi kesan hanyalah sementara.

READ :  Testimoni Set Kecantikan Shaklee Wajah Cantik Berseri dan Bebas Jerawat

Ada juga yang mengadu , dah bermacam produk jeragat terbaik dah cuba.. tapi kebanyakkannya gagal menghilangkan jeragat degil di wajah

Tahukah anda, hanya rawatan alternatif yang lebih semulajadi seperti suplement memberi kesan lebih kekal dan kesan menyeluruh dari hujung rambut hingga hujung kaki.

Anda perlu tahu jeragat tidak akan hilang dengan hanya menggunakan pencuci muka. Patutlah kan, asyik sental je tapi jeragat tidak juga hilang.

Untuk mengatasi masalah jeragat, saya sarankan anda untuk mengamalkan Set Jeragat Shaklee yang terdiri daripada Energizing Soy Protein (ESP), Vitamin C dan juga GLA Complex untuk membantu anda menghilangkan jeragat degil di wajah dengan berkesan

Dengan shaklee, #jeragat boleh dihapuskan secara dalam dan luaran. Tindakan di peringkat sel, di peringkat hormon yang jadi punca jeragat

produk hilangkan jeragat,pudarkan jeragat di muka,pengalaman hilangkan jeragat
Produk hilangkan jeragat dengan berkesan ,Set JERAGAT Shaklee

(i) GLA Complex  >>  seimbangan hormon badan manusia.  

GLA Complex mengandungi 2 kali ganda lebih banyak Gamma Lenolenic Acid (GLA) berbanding produk lain di pasaran.

Untuk tujuan menghilangkan jeragat, GLA Complex akan mengawal paras hormon Estrogen & Testosteron. Jadi bila hormon stabil masalah punca utama jeragat akan dapat diatasi.

GLA Complex juga berfungsi untuk memulihkan bintik penuaan / jeragat pada kulit dan melindungi kulit daripada sinaran UV dengan vitamin E yang terkandung di dalamnya.

Kandungan minyak bunga matahari dalam GLa complex membantu tingkatkan kelembapan kulit dan membantu mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif,dan kering

.

(ii) Vitamin C  >> keremajaan kulit dan kelembapan kulit

Vitamin C  penting untuk pembentukan kolagen. Jeragat terbentuk disebabkan oleh kolagen yang semakin berkurang dalam badan.
.
Pengambilan vitamin C secara konsisten membantu anda dapatkan kulit yang tampak lebih cerah sekata, melambatkan proses penuaan, menyekat pembentukkan pigmentasi(jeragat) seterusnya ia membantu mengurangkan kejadian jeragat.
.

(iii) Energizing Soy Protein >> hasilkan sel baru mengantikan sel kulit mati

ESP Shaklee (energizing soy protien) sangat penting dalam penghasilan sel kulit baru dan secara langsung mengurangkan kesan kulit mati dan kekerapan kejadian jeragat. Tompokan hitam pada kulit akibat jerawat sukar dihilangkan.
Insyaallah dengan kecukupan kandungan protein dalam badan, dapatlah sel-sel baru dihasilkan sebelum kesan jeragat baru terjadi.
 

Testimoni  Shaklee Untuk Hapuskan dan Hilangkan Jeragat

# Testimoni 1: Pigmentasi teruk diwajah,besar di pipi kiri kanan semakin menghilang selepas mengamalkan Set Jeragat Shaklee. Sekarang ,kulit semakin berseri dan glowing 

.

# Testimoni 2: Tompokn dan bintik jeragat semakin menipis dan berkurang selepas mengunakan Set Jeragat Shaklee selepas 2 bulan.

.

# Testimoni 3: ESP Shaklee berkesan mengurangkan dan menghilangkan jeragat dimuka

.

# Testimoni 4: Dalam masa 18 hari, selepas mengamalkan Gla complex dan Vitamin c.Jeragat diwajah semakin pudar,

hilangkan jeragat degil,pengalaman hilangkan jeragat

.

# Testimoni 5

produk hilangkan jeragat,pudarkan jeragat di muka, pengalaman hilangkan jeragat,
Inilah hasilnya bagi mereka yang konsisten dengan Set Jeragat Shaklee. kejayaan menghilangkan jeragat/pigmentasi atau tompok hitam pada wajah dengan vitamin shaklee sukar untuk ditidakkan lagi, tanpa keraguan dengan bahan semulajadi sudah tentu ianya menjadi idaman setiap wanita,
.
Kejayaan ini bergantung dengan tubuh badan seseorang, mungkin ada sebulan dan malah 4…5 bulan, ianya tidak sama. Dengan harga terlalu munasabah untuk dimiliki sudah pasti anda juga salah seorang pengamalnya.

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(i) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
9 Punca Jeragat Tanpa Kita Sedar & Kaedah Penyelesaian Terbaik was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.