7 Sebab Buatkan Anda Tak Menyesal Memilih dan Mengamalkan Set Kehamilan Shaklee

kepentingan vitamin untuk ibu mengandung,vitamin tambahan terbaik untuk ibu mengandung,vitamin ibu mengandung,vitamin penting untuk ibu hamil,
 Jika anda tanya pada saya ” Perlukah makan supplements atau vitamin sewaktu mengandung? “ Sejujurnya, memang satu keperluaan . Tambahan pula jika anda tak mampu memenuhi diet harian yang seimbang,ada vitamin yang tak dihasilkan oleh badan kita sendiri ,ada vitamin yang mudah termusnah dengan cara masak,cuaca
.
Pasti ada antara anda yang ada masalah seperti tak lalu nak makan, minum susu pun tak boleh sebab tekak loya sangat, dan kalau berselera makan pun, akan makan lauk yang sedap di tekak sahaja, walaupun makanan tersebut tidak seimbang / mencukupi khasiatnya dan ada juga yang jenis tak makan sayur..
.
jadi manalah nak dapat nutrisi yang lengkap untuk ibu mengandung dan bayi
perkembangan janin trimester pertama,tahap perkembangan janin dari minggu ke minggu,perkembangan janin,
Perkembangan janin trimester pertama

.

tahap perkembangan janin dari minggu ke minggu,perkembangan janin,perkembangan janin trimester kedua
Perkembangan janin trimester kedua

.

tahap perkembangan janin dari minggu ke minggu,perkembangan janin,perkembangan janin trimester ketiga
Perkembangan janin trimester ketiga

7 Sebab Buatkan Anda Tak Menyesal Memilih dan Mengamalkan  Set Kehamilan Shaklee

 Meredakan Alahan atau Morning Sickness

Vitamin B6 dan Vitamin B12 membantu melegakan morning sickness. Selain Vitamin B Complex, supplement Peppermint Ginger turut membantu menghilangkan loya morning sickness
 .
Vitamin B Complex turut mengandungi Vitamin B9 turut dikenali sebagai Folic Acid. Folic Acid sangat penting untuk mengelakkan kecacatan tulang belakang bayi. Sangat penting di ambil di awal trimester sebab masa ni lah tulang belakang bayi sedang terbentuk.
 .
Vitamin B Complex Shaklee lengkap dengan unsur B1 hingga B12, lengkap dengan Folic Acid sekali lah maknanya. Kalau ambil Shaklee, dah tak perlu ambil folic acid hospital
.

Blood Clot (elak tumpah darah lepas bersalin)

Tahukah anda, pengambilan vitamin yang betul membantu blood clot semasa bersalin. Kata lainnya, pengambilan vitamin yang betul mengelakkan risiko tumpah darah selepas bersalin. Vitamin yang dimaksudkan adalah Calcium.
 .
Kat sini Shaklee offer Ostematrix sebagai sumber Calcium. Almaklum lah, kengkadang ada ibu rasa tak lalu nak minum susu atau makan sayur sebagai sumber calcium. Jadi boleh lah amalkan Ostematrix hingga ke saat bersalin
 .
Di lengkapi dengan agen penyerap Calcium; iaitu Magnesium dan Vitamin D. Agen penyerap ni membantu tubuh kita serap Calcium. Tanpa agen penyerap, memang tubuh xdpt serap calcium
 .
Selain Ostematrix, Alfalfa juga membantu blood clot. Tapi kalau ibu preggy nak ambil Alfalfa, dinasihatkan jangan ambil di awal kehamilan. Ambil di akhir kehamilan, macam dah nak dekat due ke, sebab Alfalfa ni herba. Di takuti ia induce contraction
.

Elak Jaundis atau Demam Kuning

Alfalfa terbukti dapat mengelakkan jaundice berdasarkan pengalaman beberapa kenalan. Bahkan native american sendiri dah lama praktikkan amalan ni. Namun caution, disebabkan Alfalfa ni boleh induce contraction, ibu yang nak ambil hanya boleh ambil di akhir kehamilan, macam dalam bulan ke-8 gitu. Dan tak boleh lebih dari sebiji
 .
Tapi nanti kalau lepas bersalin boleh lah ambil maksimum 10 biji. Ia membantu ibu berpantang untuk melawas dan merangsang penghasilan susu ibu
.

Meningkatkan bilangan HB Darah / Darah Rendah / Anemia

Biasa kalau saya lah, awal kehamilan memang rasa letih semacam. Perkara ni normal. Masa ni placenta mula terbentuk. Asalnya tubuh kita just supply darah untuk kita sorang, tapi kali ni nak kena supply untuk kita si ibu plus placenta dan baby yang baru terbentuk.
 .
Bila kurang makan makanan berzat besi seperti daging atau sayur, maka bilangan HB darah berkurang. Kat sini lah Alhamdulillah Vitalea Iron Formulated membantu. Rata-rata pengalaman kenalan, dari HB 8 boleh naik hingga HB 13! ALhamdulillah
.

Mengelakkan risiko pre-eclampsia

Biasanya pre-eclampsia (tekanan darah tinggi sewaktu kehamilan) ni detected pada akhir kehamilan. Kalau anda pernah alami sejarah pre-eclampsia, anda perlu menitik beratkan pengambilan protein yang cukup semasa kehamilan. Mula kan sejurus anda tahu anda hamil. Boleh baca di sini tentang penerangan saya mengenai pre-eclampsia.
 .
Untuk protein, anda boleh dapatkan ESP, sumber protein terbaik kerana ia bebas lemak, bebas kolesterol dan tulen.
.

Mengelakkan risiko kecacatan fizikal, atau organ terbentuk kurang sempurna

Atau kata mudahnya, moga anak yang dilahirkan tak cacat pancaindera, dan semua organ termasuk jantung, paru-paru, etc semua sempurna. Kat sini lah pentingnya pengambilan protein.
 .
Sebab apa?
 .
Protein merupakan asas pembinaan sel dalam tubuh. Mula-mula sel terbentuk, kemudian membentuk tisu, kemudian organ, kemudian system, kemudian tubuh terbentuk sempurna.
Sel > Tisu > Organ > Sistem > Tubuh
Protein yang Shaklee offer adalah ESP. Pengambilan Calcium juga penting sebab calcium membantu pembentukan darah, dan sistem kardiovaskular bayi. Calcium Shaklee adalah Ostematrix tadi.
.

Mengurangkan risiko anak menghidap alergik atau alahan

Tahukah anda, kalaupun anda atau pasangan dua-dua ada allergik, contohnya Eczema, kita boleh usahakan supaya baby tak dapat allergik. Iaitu dengan pengambilan vitamin minyak ikan. Vitamin minyak ikan yang Shaklee offer adalah Omega Guard.
 .
Banyak kelebihan Omega Guard ni sebenarnya. Ia turut membantu perkembangan otak bayi, perkembangan visual bayi, melembutkan bahagian vagina (kasi bukaan lembut semasa nak bersalin), sebab ia mengandungi asid lemak -3.
 .
Omega Guard ni istimewa berbanding minyak ikan lain sebab kandungan DHA dan EPA nya paling tinggi antara semua brand. Dan ia nya BUKAN dibuat dari hati ikan (cod liver). Hati ikan ni penuh toksik, jadi Shaklee memilih untuk buat minyak ikan Omega Guard dari ikan sebenar, bukan hati ikan

Vitamin Cadangan Shaklee untuk Ibu Hamil

Ceria, aktif, sihat & gembira sepanjang hamil, pastikan anda lengkap dgn nutrisi utk tubuh badan bagi menampung keperluan anda ketika hamil.
set kehamilan shaklee,vitamin untuk ibu mengandung,vitamin ibu hamil shaklee,vitamin ibu mengandung shaklee,vitamin semasa mengandung

Keistimewaan Set Kehamilan Shaklee 

Set hamil Shaklee kini menjadi pilihan kebanyakan ibu hamil masa kini kerana:
  • Lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
  •  Tahan berbulan-bulan (4-6 bulan penggunaan)
  •  Boleh dimakan bersama ahli keluarga
  •  Harga yang sangat berbaloi
  •  Semulajadi (bukan sintetik)
  •  Tidak memberi sebarang kesan sampingan
  •  Bonus kesihatan dan kecantikan extra
  •  Terbukti selamat dan berkesan
READ :  Persedian Bagi Ibu Hamil Dan Menyusukan Anak di Bulan Ramadhan

7 Sebab Buatkan Anda Tak Menyesal Memilih dan Mengamalkan Set Kehamilan Shaklee

Kehamilan adalah sesuatu yang mengujakan setiap ibu , tambahan pula jika anda pertama kali hamil.Mesti terujakan dengan pergerakan bayi, pembesaran dalam rahim kita yang bermula dari air mani hinggalah membentuk janin.  . Jika anda tanya pada saya ” Perlukah makan supplements sewaktu mengandung? ” Sejujurnya, memang satu keperluaan . Tambahan pula jika ..
 .

Fungsi Vitamin Untuk Ibu Mengandung

1. Multivitamin (Vita-lea Iron Formula)

  • Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral.
  • Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi pada ibu mengandung dan menyusu Kekurangan zat besi  boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.
  • Lengkap dengan asid folik – wanita yang mengambil asid folik sebelum kehamilan dan pada awal kehamilan boleh mengurangkan risiko kelahiran bayi yang cacat saraf otak dan cacat saraf tunjang sehingga 70%
  • mengelakkan anemia dalam ibu mengandung.
  • peranan dalam mengawal mood anda kerana ia boleh mengurangkan depresi.
  • Penting dalam pembentukan hemoglobin (protein dalam sel darah merah) yang membawa oksigen ke organ dan tisu badan anda. Apabila anda hamil, badan memerlukan lebih zat besi bagi menghasilkan darah kepada anda dan bayi dalam kandungan anda.
READ :  Rahsia Wajah Flawless : 8 Testimoni Pengguna Set The Radiant 4
 .

2.  B Complex 

Vitamin B kompleks mengandungi campuran vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B7, B12,dan asid folik. Ia juga biasanya mengandungi kolin, PABA dan inositol.

Vitamin B kompleks memberikan:

  • untuk kulit, tulang, rambut dan otot yang sihat
  • lengkap dengan asid folik
  • mengurangkan risiko kelahiran pra matang
  • mencegah kencing manis
  • mencegah kecacatan tiub neural
  • meningkatkan fungsi saraf
  • elakkan ibu dari kemurungan
  • Mengelakkan dari anemia atau letih, mood yang tidak menentu
.

3. Vitamin C (Sustained Realese Vita-C)

  • Diperlukan untuk menghindari  gangguan pada perkembangan janin
  • membantu pertumbuhan otot, tulang, tulang rawan, kulit serta jaringan  pada ibu dan bayi
  • dapat memperlancar penyerapan zat besi ke dalam tubuh.
  •  membantu merangsang antibodi yang melawan virus dan jangkitan kuman dalam tubuh ibu mengandung
  • mengelakkan air ketuban pecah pra-matang
  • kekurangan Vitamin C akan merencatkan pertumbuhan otak bayi di bahagian hippocampus.
 .

4. Omega -3 (Omega Guard)

  • Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.
  • membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.
  • Sangat diamalkan oleh ibu mengandung yang mengalami diabetis gestasi
 .

5. Kalsium (Ostematrix)

Kalsium sangat diperlukan ketika proses kehamilan. Jika anda rasa jumlah pengambilan anda tidak mencukupi, anda perlu meminta prenatal vitamin bagi memastikan kalsium yang anda ambil mencukupi dengan badan anda.

Susu merupakan sumber utama kalsium. Selain itu ia mengandungi protein, lemak, karbohidrat dan vitamin yang baik untuk ibu hamil.

Kalsium sangat penting kerana:

  • elakkan masalah reput tulang atau osteoporosis.
  • keperluan kalsium menjadi berganda kerana kalsium dalam badan anda akan diserap oleh bayi.
  • Bayi memerlukan kalsium ini untuk pembentukan gigi dan tulangnya.
  • Kalsium yang mencukupi juga boleh mengelakkan masalah cramp kaki ketika hamil.
  • atasi masalah sakit badan dan pinggang
  • tidur lebih lena
  • melembutkan najis,memudahkan proses pelawasan
  • membaiki ransangan urat saraf
  • mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggang, lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan
  • penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
  • Membekalkan magnesium yang diperlukan oleh pesakit kencing manis.

Bahaya Kekurangan Kalsium Semasa Hamil & Menyusu !

Ramai bakal ibu & ibu menyusu terlepas pandang tentang pentingnya pengambilan KALSIUM untuk ibu & anak 🙂 Kebiasaannya, ibu mengandung hanya akan dibekalkan Zat besi, Vitamin C  & Asid Folic oleh klinik kesihatan ibu & anak. Tapi, jangan terlupa KALSIUM sangatlah penting ! . Tambahan pula jika anda tidak mengamalkan minum susu …
 .

6. Protein (Energizing Soy Protein )

Protein memainkan peranan penting dalam proses kehamilan anda.Protein yang mencukupi sangat diperlukan kerana:

  • Membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh.
  • Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit.
  • kunci untuk melawan penyakit.
  • memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk.
  • Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. 
  • membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. 
  • membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.
  • Supplement terbaik untuk penyediaan badan ke arah proses penyusuan bayi kelak (unless memang kita tidak pasang niat utk breastfeed baby kita). Tidak dinafikan ada segelintir ibu-ibu yang mengalami masalh tiada susu, jadi, ini dia penyelesaian terbaik. (Selain dari konsep Demand vs Supply)
READ :  Elakkan Penyakit Hati dan Hepatitis dengan Set Kesihatan Hati Shaklee

Testimoni Pelanggan Set Kehamilan Shaklee

# Testimoni 1 (Irine Nadia, Blogger)

testimoni set kehamilan shaklee,pengalaman mengandung dengan shaklee,vitamin ibu mengandung,tak makan vitamin semasa mengandung

 

Jom baca sedikit perkongsian daripada blogger kecil molek, Irine mengenai kebaikan Set Kehamilan Shaklee 👇👇👇
“Irine sendiri menggunakannya untuk dua kehamilan yang sebelum ni dan juga kehamilan yg ketiga sekarang. Memang berbaloi dan superrr jimat menggunakan set mengandung Shaklee.
Kenapa cakap berbaloi dan super jimat? Sbb set ni boleh digunakan sehingga selepas kelahiran baby dan hanya perlu tambah beberapa produk je utk melengkapkan lagi set mengandung kepada set bersalin Shaklee. Lepas tu sambung pula utk membekalkan khasiat buat ibu dan bayi masa sesi menyusu💕 Berbaloi kan? Sebab tu Irine setia dan suka sgt Shaklee, jadi teman baik masa mengandung.
Ibu-ibu hamil dkt luar sana, jgn ambil tak endah dgn supplement ya sbb perempuan yang mengandung berkongsi nutrisi dgn bayi dalam rahim dan sangat memerlukan vitamin dan mineral tambahan.”
Antara feedback yang Irine dapat sepanjang kehamilan ketiga ni:
🌸 nampak lebih BERTENAGA dan AKTIF
🌸 kulit nampak lebih sekata dan CANTIK berbanding kehamilan yang sebelum ni
🌸 tak pernah minum air gula untuk kehamilan ketiga ni sebab BACAAN DARAH dan HB CANTIK!

# Testimoni 2 (Leuniey Natasha, Isteri Khairul Fahmi Che Mat. Pemain Bola )

testimoni set kehamilan shaklee,pengalaman mengandung dengan shaklee,vitamin ibu mengandung,tak makan vitamin semasa mengandung

 

testimoni set kehamilan shaklee,pengalaman mengandung dengan shaklee,vitamin ibu mengandung,tak makan vitamin semasa mengandung

# Testimoni 3

testimoni set kehamilan shaklee,pengalaman mengandung dengan shaklee,vitamin ibu mengandung,tak makan vitamin semasa mengandung

# Testimoni 4

testimoni set kehamilan shaklee,pengalaman mengandung dengan shaklee,vitamin ibu mengandung,tak makan vitamin semasa mengandung

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(i) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
7 Sebab Buatkan Anda Tak Menyesal Memilih dan Mengamalkan Set Kehamilan Shaklee was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.