5 Tips Yang Perlu Diambil Kira Sebelum Membeli Set Berpantang

Sememangnya saya sendiri akui bukan mudah nak pilih set berpantang ni, maklumlah banyak sangat pilihan sekarang ini.Samada moden atau tradisional semua ada dipasaran.
 .
Waktu melahirkan anak adalah saat berharga bagi seorang ibu setelah menempuh tempoh mengandung.Yelah kan,tak sabar nak tatap wajah zuriat yang kita kandungkan. Tapi, ada yang kecewa kerana Set Berpantang yang dipilih tak seindah khabar.
.

.

Jadi harini, saya nak kongsikan pada ibu sekalian tips memilih set bersalin yang membantu merawat luka dalaman dan luaran disamping kesihatan menyeluruh untuk ibu serta bayi
 

Kriteria yang perlu diambil kira sebelum membeli set bersalin

1. Dapatkan Info Produk

Maksudnya cuba cari atau dapatkan info produk .Info ini boleh didapati dalam internet (web ataupun blog) ataupun boleh bertanya dengan tauke kedai ubat. Cuba kumpul info sebanyak mungkin.
 .

2. Bajet

Nak murah boleh nak mahalpun boleh.Kalau set yang murah selalunya barang di dalamnya tidak banyak tetapi masih menepati rawatan selepas bersalin.Kalau yang mahal,semuanya lengkap.
.
Kalau anda sudah setkan bajet anda berapa,jadi senanglah nak dijadikan panduan.Sebab dengan bajet yang anda sudah peruntukan serta info yang telah anda perolehi,ini mungkin dapat membantu dalam mana yang hendak dibeli nanti.
 .

3. Sesuai Atau Serasi Ke Dengan Diri Sendiri?

Dengan info produk yang telah anda perolehi,perbandingan produk dapat dibuat,dengan ini anda dapat buat rumusan produk mana yang agak bersesuaian dengan diri sendiri.Ramai yang membeli sesuatu produk tanpa mendapatkan maklumat yang mencukupi dan akhirnya produk yang dibeli tidak menepati citarasa diri si pemakai.
.
Kalau inginkan set bersalin yang ringkas, mudah, senang dan praktikal khasnya untuk mereka yang bekerja dan tiada orang menjaga semasa berpantang atau segala-galanye perlu dilakukan sendiri, terpulanglah pada anda nak jenis moden atau tradisional
 .
Set-set ini juga ada terdapat dalam set serbuk – perlu dibancuh dan minum, serta juga terdapat set pil / kapsul). Sebaiknya, saya nasihatkan carilah set yang berasaskan organik, mendapat paten antarabangsa mengenai kualitinya, tidak panas dan sangat sesuai bagi ibu yang ingin menyusukan bayi mereka, juga dapat mengurangkan berat badan selepas bersalin.
 .
Set Bersalin atau Berpantang Shaklee ini,ianya lebih selamat dan terjamin untuk kedua-dua ibu dan bayi.Set ini boleh dimakan sejurus selepas bersalin kerana ianya adalah vitamin semulajadi.Tidak memudaratkan malah memberikan kesihatan dan nutrisi yang baik untuk ibu dan bayi. Set Berpantang Shaklee juga sesuai untuk bayi G6PD atau bayi yang mengalami jaundis kerana supplement Shaklee bukan berasaskan jamu atau herba
 .

4. Tanya Pendapat

Cuba tanya pendapat sesiapa yang anda kenal, tanya pendapat mereka, produk apa yang dipakai, sesuai tak dengan diri si pemakai, apa kebaikan dan keburukan produk tersebut. Melalui cara ini juga dapatlah anda jadikan panduan.
 .
Kalau boleh sebelum bertanya pendapat, cuba kumpulkan info produk dahulu, agar boleh anda bertanya lebih lanjut dengan sesiapa yang anda nak tanya itu.Kalau anda tiada info produk,nanti anda hanya menjadi pendengar sahaja.
 .

5. Konsultasi Yang Ditawarkan

Setelah membuat pilihan set bersalin.Bolehlah pergi membelinya tetapi tidak perlulah tergesa-gesa..Tunggu dekat-dekat nak bersalin pun tak mengapa.Cuba dapatkan set bersalin yang dihajati dengan harga yang berpatutan.
 .
Tapi,sebaiknya carilah penjual yang bukan ingin menjual semata mata. Jika anda ingin membeli Set Berpantang Shaklee, carilah pengedar yang bertauliah dan memberikan konsultasi yang baik pada pelanggannya.
 

Vitamin Shaklee untuk Ibu Berpantang

Kenapa juga saya mengesyorkan anda menggunakan Set Bersalin Shaklee dan bukan jenama X, bukan jenama Y , dan bukan jenama Z? Pasti ada rahsia tertentu mengapa Set Bersalin Shaklee merupakan set rawatan lepas bersalin yang menjadi pilihan selepas bersalin?
 .
Biar saya terangkan ciri-ciri dan kelebihan  menggunakan set bersalin Shaklee ini . Saya mahu anda anda juga dapat mendapat faedahnya seperti yang pernah saya alami
 .
✅ Terbukti Membantu Menurunkan Berat Badan Si Ibu Kepada Asal
✅ Selamat Dimakan 
✅ Melengkapkan Nutrisi yang Diperlukan Badan
✅ Membantu Meningkatkan Aliran Susu Badan
✅ Si ibu Lebih Cergas Dan Bertenaga
✅ Cepat Menyembuhkan Luka Bersalin Normal @ Pembedahan
✅ Menstabilkan Emosi Si Ibu Semasa Berpantang
✅ Tempoh Berpenggunaan yang Lama
✅ Harga Yang Berpatutan
✅ Meningkatkan Sistem Imun Si Ibu dan Anak
✅ Mencantikkan Kulit Si ibu 
✅ Membantu Tumbesaran Bayi 
 .
Vitalea Iron Formula
(120 Tablet)
set berpantang shaklee,set berpantang ,vitamin untuk berpantang
  • Ibu yang sedang berpantang di galakkan ambil Vitalea,semasa dlm pantang banyak makanan yg tak boleh dimakan ,jadi tenaga kita akan berkurang.
  • Menggantikan semula darah yg hilang semasa bersalin.
  • Mengandungi zat besi yg sangat penting dalam pembentukan sel darah merah.
  • Kekurangan zat besi blh menyebabkan ibu pucat ,letih dan lesu serta tidak bermaya.
  • Untuk menyusukan bayi ,pengambilan zat besi adalah sgat penting.
READ :  10 Tips dan Cara Mengurangkan Morning Sickness
 .
B Complex
(120 Tablet)
set berpantang shaklee,set berpantang ,vitamin untuk berpantang
  • Membantu menstabilkan hormon badan kita
  • Jika kekurangan B complex,boleh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi..
  • Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.
  • Menukarkan makanan kpd tenaga
READ :  Basic H Bukan Hanya Menanggalkan Karat, Tapi 1001 Kegunaan
 .
Zinc  Complex
(120 Tablet)
  • Ibu yang tidak makan  pati ikan haruan, zinc complex adalah pengganti yg tepat kpd makanan tersebut.
  • Galian yg sangat penting dlm membantu proses pemulihan.
  • Membantu proses baiki luka dalam badan kita terutama luka dalaman (rahim).
  • Pengambilan zink bg ibu yg menyusu akan membantu anak yg disusukan membesar dgn baik.
  • Mengurangkan masalah rambut gugur
  • Membantu masalah KEDINGINAN selepas bersalin.
 .
Vitamin C
(180 Tablet)
vitamin c , vitamin c terbaik
  • penting untuk pembentukan kolagen
  • mempercepatkan penyembuhan luka 
  • memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.
  • meningkatkan sistem imun badan
ESP
esp,banyakkan susu, protein shaklee, cantikkan kulit
  • Ia memberi tenaga berpanjangan
  • membantu melancarkan penghasilan susu ibu
  • penting untuk kelenjar dan tumbesaran
  • mencantikkan kulit si ibu
  • membantu kawal paras kolesterol 
  • memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama.
  • Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu
Puan,
 .
Menjalani kaedah berpantang dan menggunakan set rawatan lepas bersalin yang betul adalah amat penting untuk mengembalikan semula kesihatan dan kecantikan tubuh.
 .
Jika anda tidak percaya cuba lihat apa kata ibu ibu tentang kebaikan berpantang .

Jom lihat apa kata pengguna SET BERPANTANG SHAKLEE yang berjaya 

Testimoni 1 

testimoni set berpantang,set berpantang shaklee
Serba sedikit pengalaman Eyda consume Set Bersalin Shaklee :
  • Sejurus after bersalin Eyda ambil Esp + Ostematrix nak bagi hilang lenguh-lenguh badan + tambah tenaga(memang berkesan)
  • Luka cepat sembuh(hari ke7 pantang nurse datang cek luka dah kering)
  • BABY GEBU + PUTIH(Sampaikan nurse & doctor pun tegur “Baby awak macam Chinese,Putihnya!”)
  • Susu badan memang banyak.
  • Baby langsung tak kena jaundis(demam kuning)
  • Badan rasa segar + bertenaga
  • Takde sakit urat dan lenguh badan
  • Rahim cepat mengecut(bidan yang cakap masa datang urut)
  • Langsung tak kena sembelit
  • Sangat energetic sebab rasa sihat tak macam lepas bersalin.
  • Rambut Alhamdulillah langsung tak gugur.
  • Dapat bonus lain  Ramai yang tegur kulit muka nampak cerah + flawless (saya memang jenis tak suka makeup..memang natural face macam tu je.Mula-mula tak caya orang cakap sampailah che suami tegur 2,3hari lepas cakap muka nampak lain.)
Alhamdulillah..rezeki Allah beri pada saya masa mengandungkan ank ke3 ini dapat consume Shaklee..Now memang ternyata Shaklee memang BERKESAN .

Testimoni 2

testimoni set berpantang,set berpantang shaklee

Testimoni 3

testimoni set berpantang,set berpantang shaklee

Testimoni 4

testimoni set berpantang,set berpantang shaklee
 .

Testimoni 5

testimoni set berpantang,set berpantang shaklee

Testimoni 6

READ :  TESTIMONI VIVIX

Testimoni 7

testimoni set berpantang,set berpantang shaklee

Pengalaman berpantang anak kedua 2013 – shaklee set berpantang dan penyusuan

  • Susu badan sangat banyak hingga bengkak breast tanpa perlu urutan
  • Badan bertenaga dan sihat walaupun malam hanya tidur 1 jam
  • Tak pernah tidur siang
  • Tiada masalah kaki kejang
  • Bebas buasir – buang air besar setiap hari dan tidak menakutkan lagi
  • Kesan hitam di ketiak, leher dan breast hilang
  • Kulit lembap dan bersih
  • Kulit bayi bebas ruam dan glowing
  • Berat bayi bertambah
  • Berat ibu berkurang kembali seperti berat masa anak dara
  • Hilang bau badan
  • Bebas masalah rambut gugur
  • Jahitan episotomi cantum dengan cantik dan baik keseluruhan dalam seawal 7 hari

Alhamdulillah. Inilah pengalaman saya menggunakan produk shaklee. memang terbaik sangat2 dan saya sangat recommend pada ibu2 muda yang bakal melahirkan anak.

.

Tempoh MENGANDUNG, MELAHIRKAN dan BERPANTANG menjadi sangat fantastic.

Anda dah lihat sendiri apa kata mereka. Saya hanya mengesorkan yang terbaik untuk anda .Saya telah pun menerangkan kelebihan SET BERPANTANG SHAKLEE kepada anda. Saya yakin anda pasti mahukan kesihatan dalaman dan luaran yang tiptop !

————————————
Saya Nornadia Mansor , 
ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
 .
ATAU
 .
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
 .
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
5 Tips Yang Perlu Diambil Kira Sebelum Membeli Set Berpantang was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.