4 Sebab Kenapa WAHM perlu Amalkan Pengambilan Omega Guard

kebaikan omega 3 untuk wanita,kebaikan omega guard untuk wanita
KENAPA Surirumah , WAHM atau ibu yang berkerja dari rumah (sesiapa je pun sebenarnya…) sangat perlu mengambil nutrisi OMEGA 3?
.
Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dlm Omega Guard) dgn perkembangan minda kanak kanak ,kan?  Sebenarnya, Omega 3 penting juga bagi ibu ibu .
 

4 Sebab Kenapa WAHM atau surirumah perlu Amalkan Pengambilan Omega Guard

Omega Guard sangat penting untuk kesihatan otak, kerana kesihatan otak kita mempengaruhi emosi ,perasaan dan sistem saraf dalam badan. Antara kebaikannya adalah;

1. Meningkatkan fungsi GREY MATTER.

Grey matter adalah komponen otak yg utama, yg berfungsi menghantar signal kepada saraf yg lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN.

Jadi kalau asyik sedih sedih tu , amalkan Omega Guard ye!

.

2. Meningkatkan Disiplin

Dalam satu kajian yg diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter membuktikan bahawa masalah disiplin, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda elok berkaitan dgn kekurangan serum Omega-3 dalam otak.

READ :  Penyakit Alzheimer atau Nyanyuk : Elak Dan Rawat

Haaaa, kalau SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI, amalkanlah Omega Guard ye.

.

3. Mengurangkan Tekanan Perasaaan

Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yg mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan omega 3 dalam otak.

Jadi kalau asyik STRESS sila amal Omega Guard bersama B Complex.

.

4. Pelupa

Terdapat banyak kajian yg membuktikan kekurangan Omega 3 berkaitan dgn masalah susah nak ingat terutama benda2 yg dipelajari.

Jadi kalau nak cepat tangkap & cepat ingat, amalkan Omega Guard ye.

suplemen untuk kuatkan daya ingatan,omega guard untuk otak,mengatasi pelupa,kebaikan omega 3 untuk otak,

Amalkan Omega Guard supaya jimat masa nak belajar benda baru….sekali baca/dengar terus faham. Maklumlah mak2 ni bukan ada masa sgt nak ulangkaji banyak2 kali.

Jadi amalkan Omega Guard bersama doa dimudahkan kefahaman…. Supaya kita cepat dan mudah tangkap. Takdela berbulan2 sangkut kat bab sama sbb tak faham2 😅

Dan agar happy selalu, Omega Guard mesti ambil setiap hari!

.

banyak lagi kebaikan Omega Guard untuk kesihatan,antaranya :

  • mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS
  • menentang thrombosis tekanan darah tinggi yang lebih rendah, dan kepekatan darah
  • Membantu melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar
  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal
  • merendahkan tahap kolesterol, menghindar kolesterol LDL
  • Mengawal masalah obesiti
  • Mencegah arteriosclerosis
  • Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
  • meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran
  • Mencegah penyakit Alzheimer
  • Memelihara penglihatan dan pendengaran
  • Mencegah migrain
  • Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE, serta penyakit buah pinggang
  •  mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat, dan kolon
  • Merangsang kesihatan hati selepas pembedahan
  • Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan dan membantu untuk mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan
  • Membantu memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout
  • membantu menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan mental termasuk kemurungan

kalau nak tahu, masalah mental seperti hiperaktif, anxiety disorder, suka buat jenayah, fidofilia semua tu ada kaitan dgn kekurangan Omega-3. Dalam Quran pun ada sebut tentang makan ikan kan…

READ :  Jenis Kegemukan dan Cara Mengatasinya

Banyakkan sharing tentang kebaikan Omega Guard Shaklee.. Bukan sahaja bagus  ibu mengandung, kanak kanak, org ada masalah kesihatan je tau… Sesuai untuk seisi keluarga.

**kesemua fakta di atas back up by studies, bukan cakap2 kosong atau assumption je.

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(i) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
4 Sebab Kenapa WAHM perlu Amalkan Pengambilan Omega Guard was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.