5 Perkara Yang Perlu Anda Elakkan Jika Ingin Cepat Hamil

tips mudah hamil,sebab susah mengandung,kenapa masih belum mengandungkenapa masih belum mengandung
Kita sering diberikan tips cepat hamil,mudah hamil, senang hamil..tapi jangan lupa ada beberapa perkara yang perlu dielakkan untuk cepat hamil . Mungkin ada beberapa perkara yang anda lakukan menyebabkan anda tertanya “kenapa masih belum mengandung?”
.
Perlu diingatkan pada anda , bahawa anak adalah rezeki yang dikurniakan oleh Allah. Bila masa dan ketikanya kita adalah diluar penguasaan kita .
.
Sebagai manusia , kita sebaiknya berusaha yang terbaik dan sehabis daya untuk mendapatkan zuriat kerana zuriat merupakan salah satu saham akhirat kita nanti.

5 Perkara Yang Perlu Anda Elakkan Jika Ingin Cepat Hamil

(1) Awasi Penggunaan Cecair Pelincir

 
Bagi   sesetengah   pasangan   yang  mempunyai masalah sakit ketika bersama,  kekerinan faraj (isteri tiada pelincir) boleh menggunakan   bahan   pelincir   untuk hubungan kelamin . Tapi, perlu diingatkan bahawa pelincir yang terbaik adalah dihasilkan   oleh   badan   sendiri.
Untuk pengetahuan anda, kebanyakan pelincir dipasaran boleh mematikan sperma si suami .Eh, bukan pelincir sahaja tapi air liur juga
Bagi mereka   yang   tetap   ingin gunakan   pelincir   buatan, anda perlu   pastikan   bahawa pelincir   yang digunakan itu adalah ‘mesra sperma’.
.
Jika seseorang wanita itu mengalami masalah kekeringan faraj, sakit ketika melakukan hubungan untuk yang membuatkan anda terpaksa menggunakan pelincir bagi mengurangkan sakit semasa bersama suami .
.
Saya mengesyorkan anda  Set Keintiman Shaklee (klik disini) yang membantu menghasilkan pelincir semulajadi didalam badan. Ramai yang berpuas hati dengan hasilnya !
.

 (2) Awasi Cecair Pembersih Faraj

Terdapat sejenis cecair yang dijual di pasaran sebagai cecair pembersih faraj. Mungkin anda pernah dengar istilah ‘douching’?
Alat yang digunakan dinamakan sebagai ‘douch’. ‘Douching’ adalah suatu proses untuk membersihkan faraj dengan sejenis cecair yang mengandungi antiseptik untuk tujuan higenik atau menghilangkan bau.
.
Cecair yang digunakan dikhuatiri memberi kesan yang tidak baik untuk daya hidup sperma.
.

(3) Seks Oral

Anda tahu apa itu seks oral bukan? Air liur daripada seks oral sebenarnya boleh membunuh sperma.  Oleh  itu,  jika  terdapat  sisa-sisa  air  liur  pada alat  kelamin  lelaki  atau  wanita, ia  akan  membunuh  sperma.  Oleh  itu,elakkan tabiat ini.
.

Untuk meningkatkan peluang kehamilan ,anda perlu mengetahui posisi seks yang terbaik  untuk meningkatkan peluang kehamilan

READ :  Tips Menentukan Waktu Subur Cara Mudah

.

(4) Perkara yang dielakkan selepas hubungan intim

3 perkara yang perlu dielakkan selepas pasangan suami isteri melakukan hubungan intim adalah :
  • Elakkan dari mengemut faraj, menutup paha atau meluruskan kaki selepas hubungan kelamin kerana ini akan menolak keluar angin dari faraj dan seterusnya menolak air mani keluar dari faraj.
READ :  Sukar Hamil Akibat Telur (Ovum) Tidak Matang

Sebaik-baiknya kaki perlu diangkat sedikit ataupun mendekatkan kedua-dua lutut ke dada untuk mengelakkan air mani daripada keluar sambil melegakan pembukaan faraj supaya air mani mendap dalam faraj.

Walau bagaimanapun, pengeluaran sedikit air mani setelah hubungan kelamin adalah perkara biasa. Tetapi sebagai langkah untuk memaksimumkan peluang untuk hamil, adalah baik jika perkara ini diberi perhatian.

  • Jangan  bangun  dan  jangan  gerakkan  badan  keterlaluan  setelah hubungan   kelamin kerana gerakan   badan   akan   mengakibatkan tekanan kepada perut dan pengeluaran takungan air mani dari faraj.
  •  Elakkan daripada menyelitkan kain ke kelengkang  kerana kain tersebut boleh menyerap air mani.

.

(5) Elakkan makanan ini jika ingin hamil

  • Makanan Yang Mengandungi Merkuri – Jenis makanan yang tinggi merkuri biasanya terdapat dalam beberapa jenis ikan terutamanya yang berukuran besar seperti mackerel.
  • Sumber Makanan Diproses – Makanan ringan dan makanan segera perlu dielakkan kerana ia hampir tiada zat yang baik untuk bakal bayi anda.
  • Bahan Makanan Yang Diawet – Biasanya makanan yang diawet seperti makanan dalam tin tidak elok untuk diamalkan bagi anda yang ingin hamil.
  • Minuman Berkafein – Jika anda gemarkan minuman berkafein, kurangkan sedikit demi sedikit
READ :  Bagaimana Endometriosis Menjejaskan Kesuburan dan Keguguran?
.
Semestinya untuk merancang mendapatkan zuriat, anda harus titikberatkan mengenai kesihatan fizikal dan mental selain dari usaha anda dengan mencuba Set Kesuburan Shaklee yang boleh diamalkan suami isteri bagi membantu meningkatkan kesuburan , dan lupa juga ada perkara yang anda perlu elakkan untuk mempercepatkan proses pelekatan
.
Sampai disini sahaja perkongsian saya mengenai perkara yang perlu dielakkan jika anda ingin cepat hamil.
 

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(i) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
5 Perkara Yang Perlu Anda Elakkan Jika Ingin Cepat Hamil was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

3 Ulasan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.