4 Langkah Mengawal Anxiety Disorder atau Kemurungan Dari Membelenggu Diri Anda!

Assalamualaikum,Gangguan kecemasan atau yang dalam bahasa ilmiah disebut dengan anxiety disorder, merupakan salah satu gangguan mental yang menyebabkan penderitanya mengalami rasa cemas secara berlebihan dan  terus menerus

Apabila kerisauan semakin melampau ia akan menyebabkan ‘Anxiety Attack’ dan ada juga memanggilnya ‘Panic Attack’.Apabila serangan panik berlaku secara automatik jantung berdegup laju,kepala anda berasa pening, nafas semakin pendek dan rasa nak pengsan.

4 langkah mengawal  anxiety disorder dari terus membelenggu diri anda!

Kepada sesiapa yang ada anxiety  disorder, panic attack atau gangguan kecemasasan & ingin mencuba supplemen sebagai alternatif selain ubat doktor, ada 4 langkah utama:

LANGKAH 1:

Please ye, B-Complex JANGAN SEKALI-KALI LUPA.
B-Complex harus diambil setiap hari. Jangan tinggal walaupun sehari. B Complex Shaklee dilengkapi dengan 8 jenis Vitamin B penting yang membantu mengawal masalah anxiety disorder atau kemurungan .
  • Asid folik dan vitamin B12 yang penting untuk kemurungan, dan memandangkan hubungan antara kebimbangan dan kemurungan, mereka juga boleh membantu untuk kebimbangan. Mereka juga menyokong kesihatan jantung, yang penting jika anda mengalami keresahan atau serangan, yang menekankan jantung panik.
  • Vitamin B1 adalah penting untuk mengawal gula dalam darah dan ini mempunyai kesan yang besar kepada kebimbangan
  • Vitamin B3 terlibat dalam banyak proses enzim dan memainkan peranan penting dalam sintesis serotonin

Kebanyakan makanan sihat terdapat dalam  vitamin B-Complex tetapi orang yang tertekan, anxiety kurang nak cari makanan yang menyihatkan lantas badan mereka terus kekurangan vitamin B-Complex.

READ :  CARA TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN CEPAT

 

LANGKAH 2:

Jangan lupa omega-3 dalam diet anda.
.
Lemak Omega-3 didapati boleh mengurangkan risiko penyakit jantung. Ia juga berperanan penting dalam merawat anxiety & kemurungan. Menurut kajian tahun 1988 yang dipaparkan dalam Lancet, orang yang banyak ikan yang ada lemak omega-3 didapati kurang menghidapi kemurungan.
 .
Shaklee ada Omega Guard Shaklee iaitu supplemen omega-3 terbaik yang dihasilkan untuk penggunaan kita.
Menurut kajian, pengambilan omega meningkat keupayaan mereka untuk mengendalikan tekanan dan menjana peningkatan yang ketara dalam mood. Kebanyakan pakar psikiatri menyokong Omega 3 sebagai alternatif rawatan, terutamanya dalam kemurungan.
 .

LANGKAH 3:

Kombinasi supplemen magnesium & kalsium jangan lupa diambil setiap hari. Kekurangan magnesium boleh menjurus kita ke keadaan anxiety & kemurungan.
.
Shaklee ada Ostematrix iaitu gabungan magnesium & kalsium yang seimbang untuk kesihatan kita.
  • Menenangkan yang menyuburkan sistem saraf dan membantu mencegah kebimbangan, ketakutan, ketakutan, keresahan dan cepat marah.
  • Penting untuk perlindungan jantung dan arteri;serta anda yang mengalami keresahan atau panik serangan.
  • Mengambilnya sebelum tidur juga boleh membantu menggalakkan tidur yang lebih baik.
 .

LANGKAH 4:

Vitamin D juga tidak harus dilupakan dan sebanyak 400 IU (international units) diperlukan setiap hari. Jawatankuasa Vitamin D  menyatakan, kajian oleh University of Newcastle, Callaghan NSW pada 1998 mendapati ada kaitan positif antara pengambilan vitamin D & mood yang positif.
Usah risau mana nak cari vitamin D ni. Dalam Ostematrix memang dah ada vitamin D sekali dengan magnesium & kalsium.
 

Bagaimana Produk Shaklee dapat Membantu Masalah Anxiety Disorder

Produk yang berkesan untuk mengurangkan simptom keresahan & tekanan ni adalah:

Nah, itulah 3 produk yang amat-amat penting buat saya supaya saya tidak lagi alami anxiety. Serik la! Pulak tu setiap produk ada fungsi lain juga. Berbaloi untuk kesihatan saya secara keseluruhan.
.
Ketahui fungsi lengkap setiap vitamin << disini >>

Testimoni Pesakit Anxiety Disorder

# Testimoni 1 : Sebelum ini mengambil Xanaz, kemudiannya Rilaz..Hinggalah berjumpa dengan SET ANXIETY SHAKLEE

Hana, pesakit anxiety order sejak 2012. Mendapat rawatan di Hospital berbekalkan pil Xanax, iaitu sejenis ubat alprazolam, yang digunakan untuk merawat panic attack & anxiety kerana ia bertindak terhadap sistem saraf di otak kita dengan memberi rasa tenang. Memang sangat-sangat tenang la sampai  tidur 12 jam! Pagi-pagi bangun pun masih mamai atau mabuk.

READ :  Ketahui Apa itu SLE (Systemic Lupus Erythematosus)
Kemudian Hana cari alternatif lain iaitu Rilax, iaitu supplemen semulajadi yang ada kalsium & green tea. Tapi dengan harga RM25.++ (kalau tak silap) untuk 6 biji tablet, agak mahal la masa tu. Pulak tu tak la berkesan mana. Masih tak boleh tidur kerana otak saya tak boleh berehat walaupun sekejap.
.
Sehingganlah Hana mencuba vitamin Shaklee untuk membantu masalah Anxiety Disorder , jom baca testimoninya :
anxiety disorder, keresahan melampau, fobia melampau

# Testimoni 2 : Konsisten 2-4 bulan Set Anxiety Shaklee, kesannya saya dapat rasakan seawal satu bulan penggunaan. Anxiety tak datang menyerang

# Testimoni 3 : Dengan Set Anxiety Disorder, penyakit saya dapat dijinakkan

# Testimoni 4.

# Testimoni 5 : Sudah setahun anxiety disorder tak menyerang setelah konsisten mengamalkan vitamin Shaklee

ikuti kisahnya disini —>> Review Pesakit Yang Tidak Lagi Diserang Penyakit Kemurungan

#Testimoni 6 : Sebelum ini anak anak pon terabai, tak mampu buat aktiviti seharian. Selepas 1 bulan ,puan bagitau saya perubahan yang sangat ketara!

 

READ :  NUTRIFERON SHAKLEE meningkatkan sistem imun anda

# Testimoni 7 : Puan ida belikan Set Anxiety Disorder untuk suaminya yang diserang panic attack,hingga tak semangat bekerja.

.

Jadi kepada penghidap anxiety yang nak cuba Shaklee, usah bertangguh beli B-Complex, Omega Guard & Ostematrix. Anda SANGAT PERLUKAN ketiga-tiga supplemen ini untuk kualiti hidup yang lebih baik dari apa yang anda rasa sekarang.
 
————————————
Saya Nornadia Mansor ,  ID Shaklee : 866457 
adalah pengedar sah Shaklee anda
 .
Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
 .
ATAU
 .
♥ Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ♥
 .
Setiap pembelian di laman ini, anda layak menerima :
☑ Jadual pengambilan vitamin
☑  Tips ekslusif
☑ Konsultasi percuma berterusan
4 Langkah Mengawal Anxiety Disorder atau Kemurungan Dari Membelenggu Diri Anda! was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

1 Ulasan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.