14 Cara Mudah Untuk Kurangkan Sakit Gastrik Dengan Berkesan

Kurangkan Sakit Gastrik Dengan Berkesan,tips cara mudah menghilangkan dan merawat gastrik dengan berkesan

Hari ini saya nak kongsikan pada anda semua 14 cara mudah untuk kurangkan sakit gastrik dengan berkesan.

INGAT!!! Sakit Gastrik Itu Cuma Satu Tanda AMARAN AWAL!

Masalah gastrik itu sebenarnya merupakan satu tanda amaran bahawa badan anda sudah menjadi semakin berasid. Akar umbi masalah gastrik ini adalah pengumpulan sisa-sisa toksik berasid yang terlalu banyak sejak bertahun-tahun dahulu.

Jika turut merasai gejala lain yang berkaitan dengan badan berasid, anda harus mula untuk meneutralkan asid dalam badan sekarang juga!

Bertindaklah sebelum ancaman asid itu merebak sampai ke buah pinggang dan organ-organ lain dalam badan.

Pilihan di tangan anda. Anda mampu mengubahnya. Ingatlah yang tersayang….

14 Cara Mudah Untuk Kurangkan Sakit Gastrik Dengan Berkesan

Beberapa cara dibawah mungkin dapat membantu anda kurangkan sakit gastrik dengan berkesan. Apabila keasidan badan semakin menurun, sakit gastrik akan hilang dengan sendirinya

#1 : Sediakan halia

Anda boleh amalkan makan halia atau minuman halia untuk buang angin. Supplement Peppermint Ginger Plus sangat handy untuk dibawa kemana-mana dan boleh ambilnya di mana-mana sahaja,hanya perlukan air masak.

Rasa pun sedap berangin tak susah nak makan atau minum sebagai bancuhan teh.

halia untuk gastrik,peppermint ginger plus shaklee

.

#2 : Cari ubat anti-asid

Kalau perut rasa pedih dan tak tahan, boleh cari ubat anti-asid di farmasi untuk kurangkan pedih perut, angin dan dalam masa sama boleh lindungi lapisan perut daripada tercedera akibat tindakan asid perut berlebihan.

Yang penting korang kena relax je okay bila rasa pedih tu dating,cuba tenangkan diri jangan gelabah, kalau yang islam tu lagi bagus kalau‘Istighfar’.

.

#3 : Patuhi pantang larang pemakanan yang perlu dielakkan untuk pesakit gastrik

Ingat okay! Elakkan makan makanan pedas lagi-lagi yang berempah & juga makanan yang boleh buatkan rasa pedih kat perut. Contohnya, makanan berminyak,masam dan juga berlemak.

READ :  Pantang Larang Gastrik : Makanan Yang Perlu Dielakkan dan Digalakkan

.

#4​​ : Makan lebih kerap

Makan lebih kerap  pada siang hari tapi dalam kuantiti yang sikit je okay, bukan apa just untuk elakkan perut daripada rasa lapar,nanti tak pasal-pasal asid naik ke atas pulak.

Tips : Sentiasa sediakan biskut atau roti setiap kali anda nak keluar rumah.

.

#5 : Berhenti merokok

Anda merokok? Haa tolong jawab dengan ikhlas ye, Tahniah kalau anda bukan perokok,maknanya anda serius untuk lakukan perubahan pada tahap kesihatan anda.

Tapi….. jika anda seorang perokok jangan risau anda juga anda harapan untuk sembuh dan bebas dari gastrik, sangat syorkan anda untuk kurangkan merokok

Cuba kurangkan pengambilan rokok ,bukan berhenti terus dan begitu seterusnya sehingga anda betul-betul boleh tinggalkan rokok sepenuhnya

.

6: Elakkan pengambilan alkohol dan kafein

Kalau anda antara anda terutama sekali kepada yang bukan beragama islam yang ada mengambil minuman alkohol,harap anda dapat kurangkan pengambilan atau tak ambil langsung terus lagi bagus dan

Perhatian kepada yang ketagih dengan minuman berkafein seperti kopi atau minuman bikarbonat harap anda dapat berhenti segera jika anda serius inginkan perubahan.

Serangan penyakit gastrik dan ulser pada perut bukan semata-mata disebabkan oleh asid gastrik yang sedia ada dalam perut.

.

#7 : Banyakkan minum air masak

Ramai doktor banyak kali pesan kepada semua pesakit gastrik supaya banyakkan minum air sekurang-kurangnya 3 liter air sehari (lebih kurang 2 botol besar) untuk kurangkan pembentukan asid dalam badan.

.

#8 : Kawal stress atau tekanan

Belajar untuk mengawal tekanan dalam kehidupan dengan mengamalkan senaman, yoga ataupun dapatkan kaunseling.

Untuk umat islam sangat digalakkan supaya banyakkan ‘Istighfar’ ataupon ‘solat taubat’, sakit itu adalah pengha[us dosa ,caranya untuk bersihkan dosa-dosa kita.

.

#9 : Elakkan makanan berasid

Elakkan makan makanan yang mempunyai bahan pengawet  seperti makanan yang telah dipaketkan,diperap, dijeruk dan makanan yang berunsurkan ‘asid’ (masam).

.

#10 : Pengambilan Vitamin atau Suplemen untuk Kurangkan Sakit Gastrik

Pengambilan vitamin atau suplement sangat digalakkan untuk mengawal serangan gastrik,meneitralkan asid dalam perut, atasi masalah pedih ulu hati dan buang angin berlebihan dalam badan

Pengambilan Set Gastrik Shaklee adalah alternatif yang terbaik untuk pesakit gastrik

  1. Energizing Soy Protein – Mampu menahan perut dari rasa lapar, membekalkan anda tenaga berpanjangan dan memberikan rasa kenyang yang lebih lama .Perut pun tak terganggu walaupun sibuk.Ini kerana sifatnya yang beralkali mampu meneutralkan perut anda.
  2. OsteMatrix – Bersifat alkali. Perut akan bebas dari asid yang boleh memedihkan dan melukakan dinding perut.
  3. Peppermint Ginger Plus – Membebaskan angin ysng terkumpul dalam badan Memberikan rasa nyaman kepada perut.

set gastrik shaklee,ubat gastrik yang paling berkesan

.

#11 : Jika gastrik sukar dikawal…

Kalau gastrik anda selalu terjadi dan sukar dikawal, boleh dapatkan ubat gastrik yang bukan dalam kumpulan NSAIDs daripada doktor yang diiktiraf.

.

#12 : Minum minuman yang bersifat alkali

Sentiasa amalkan minum air kelapa, licorice tea, buah-buahan segar seperti nenas dan betik yang bersifat alkali untuk meneutralkan asid perut.

kelebihan air alkali

.

#13 : Jangan lupa sarapan

Amalkan mengambil sarapan dan elakkan makanan berasid atau pedas ketika perut kosong. Elakkan makan lewat supaya asid perut tidak terkumpul bila anda tidur nanti.

.

#14 : Luangkan masa untuk bersenam

Jika anda mempunyai masa terluang,lakukan aktiviti  beriadah atau bersukan untuk keluarkan peluh, kerana peluh yang dikeluarkan adalah toksin-toksin dari dalam badan yang tidak bagus untuk kesihatan.

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(i) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
14 Cara Mudah Untuk Kurangkan Sakit Gastrik Dengan Berkesan was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.