12 Tahun Menghidap Kencing Manis, Akhirnya Gula dalam Darah Terkawal

Perkongsian dari seorang doktor. “Ayah saya seorang pesara cikgu. Dah 12 tahun menghidap kencing manis. Dibawah rawatan klinik kesihatan. Ayah saya makan ubat tak pernah miss. Ada satu beg plastik besar penuh ubat klinik. ”

Sebagai seorang doktor, saya selalu nasihatkan ayah untuk menjaga pemakanan. Saya selalu takutkan ayah tentang bahaya kencing manis yang akan mendatangkan pelbagai komplikasi seperti
  • kerosakan mata
  • kerosakan buah pinggang
  • serangan jantung
  • strok
  • kebas tangan dan kaki
  • luka yang tak sembuh di kaki sehingga kena potong kaki.
Semua komplikasi ni akan datang suatu masa nanti. Takde orang akan terlepas. Of course saya sangat risau. Jadi saya takutkan ayah.

12 Tahun Menghidap Kencing Manis, Akhirnya Gula dalam Darah Terkawal

Ayah cuba jaga makan.
Ayah selalu berpuasa.
Ada masa ayah lapar tengah malam.
Tapi takut dengan doktor yang duduk satu rumah.
 .
Lama-lama ayah sembunyi-sembunyi makan di dapur. Saya nampak ayah makan di meja masa nak turun ke bawah. Jam 11 malam. Tapi saya tak sampai hati nak halang. Saya tak jadi turun. Buat-buat tak tahu. Ayah ingat, ayah dah berjaya.
.
Saya percaya, ibu bapa kita mencuba sedaya-upaya.
.
Tapi entahlah. Gula masih tinggi sehingga 15. Gula puasa saja 15. HbA1c toksah ceritalah. Sekali tu ayah balik klinik dengan muka sedih.
.
Ayah saya jenis ceria dan maintain. Ayah tanya, ‘cucuk insulin tu macam mana adik?’ Saya tersentak. Saya cerita pasal cucuk insulin sehari 2 kali.  Ayah penakut jarum. Risaulah kalau nak kena cucuk setiap hari.
.
Rupanya doktor suruh ayah ambil insulin. Doktor tengok trend gula tak pernah elok dengan ubat. Dah tiba masanya. Saya pun tahu.
 .
Bulan tu, saya belikan ayah sebotol Vivix ShakleeAyah adalah orang pertama yang saya suggest Vivix untuk kencing manis. Tu pun lepas saya research articles tentang kebaikan resveratrol kepada pesakit kencing manis. 
 .
Ia boleh digunakan seiring dengan rawatan ubat kencing manis dan juga menjadi ‘prevention’ kepada kencing manis.

Hari kedua amalkan Vivix:

  • Gula puasa 15>10
  •  Selepas 2 minggu 10>8
  •  Selepas 2 bulan iaitu habis 1 botol, gula puasa ayah menjadi normal. Maintain 5.
READ :  Faktor Penyumbang Masalah Perut Buncit

Alhamdulillah.

Vivix menjadi supplements ayah setiap hari.  Ubat dan follow up doktor tetap diteruskan. Gabungan kedua ni menjadikan kesihatan ayah saya sangat mantap.

Ayah cakap, ‘Ubat merah adik tu baguih. Ayah tak penat langsung dah. Dulu siang saja ayah mengantuk, letih, nak tertidoq. La ni ayah mana tidoq dah siang-siang. Boleh mengaji Quran, baca buku’.

Ayah tersenyum gembira.” 1 botol Vivix tahan 2 bulan. Kalau dengan Vivix ni, ibu bapa kita makin sihat, gembira dan ceria, segalanya berbaloi 😉👍

Bagaimana Vivix Shaklee membantu merawat diabetes?

Vivix Shaklee adalah satunya suplemen di dunia yang mampu menembusi DNA manusia dan sangat bagus untuk merawat penyakit 3 serangkai iaitu kencing manis atau diabetes, penyakit jantung dan darah tinggi.
.
Jika ada antara kita yang menghadapi penyakit 3 serangkai, saya syorkan amalkan Vivix Shaklee. 
.vivix untuk kencing manis,vivix shaklee untuk diabetes,kelebihan vivix untuk kencing manis,kencing manis shaklee

Kajian klinikal terkini menunjukkan polifenol mungkin mempunyai potensi untuk mengekalkan tahap glukosa yang sihat dengan:

  • Mengawalatur penyerapan glukosa
  • Meningkatkan kepekaan insulin
  • Merangsang rembesan insulin
  • Meningkatkan proses penguraian glukosa
READ :  Bacaan Kreatinin Tinggi,Petanda Masalah Pada Buah Pinggang

.

supplement kencing manis,vitamin untuk kencing manis,vivix untuk kencing manis,vivix shaklee untuk diabetes

Manfaat Vivix Shaklee Kepada Pesakit Kencing Manis atau Diabetes

#1 : Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”) 

Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak.  Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.
.

#2 : Mengawal kepekatan gula dalam darah

Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat.
 .
Dengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.
.

#3 : Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera

Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.
.

#4 : Mencegah pembentukan protein AGE

Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis.

READ :  Ketahui Bagaimana GLA Complex Membantu Anda Cepat Hamil

Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

Untuk yang masih sihat pula janganlah mendabik dada bahawa akan selalu sihat selamanya. Jika berkemampuan adalah bagus mengamalkan Vivix Shaklee dari usia yang muda. Kesihatan yang sihat sangat bernilai untuk manusia dan tiada galang gantinya!

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(i) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
12 Tahun Menghidap Kencing Manis, Akhirnya Gula dalam Darah Terkawal was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

1 Ulasan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.