11 Tips untuk Mengurangkan Masalah Lingkaran Gelap Bawah Mata dengan Krim Ajaib Ini

produk terbaik hilangkan eyebag,produk hilangkan hitam bawah mata,mata sembab,lingkaran gelap bawah mata,eyebag
Masalah mata sembap,lingkaran gelap bawah mata atau eyebag , menjejaskan penampilan kita. Mekap la tebal mana pon, tetap nampak tak berseri bila timbul masalah ini
 .
Kebanyakannya ialah orang yang selalu berjaga malam iaitu student IPTA dan ibu ibu yang mempunyai anak kecil yang perlu melayah telatah dan kerenah anak anak diwaktu malam, tak cukup rehat …esoknya dah kena mengadap komputer kat pejabat pulak.
.
Cara yang terbaik untuk menghilangkan mata bengkak dengan pantas adalah dengan mengetahui punca masalah ini dan merawatnya

Punca Tercetusnya Lingkaran Gelap Bawah Mata, Mata Sembap dan Eyebag

☹ Tekanan Pada Mata

menghabiskan bekerja berjam jam dengan menghadap skrin komputer atau menonton televisyen dalam jangka masa yang lama boleh membuat mata anda letih.

Menonton skrin  tanpa berkelip mata mengurangkan kelembapan mata, mengurangkan penglihatan mata dan juga membawa kepada lingkaran hitam.

Apabila mata kita menghadapi rutin yang memenatkan ini setiap hari, ia mula menjadi sembap. Untuk mengelakkan tekanan pada mata, berehat sebentar  setiap 30 minit atau satu jam dan berikan percikan air kepadanya.

Ini membantu untuk berehat otot mata kita dan mengelakkannya daripada menjadi bengkak. Langkah berjaga-jaga ini juga akan mengelakkan mata daripada dehidrasi dan sentiasa menjaga kelembapan
.

☹ Kurang Waktu Tidur

Tidur memainkan peranan yang penting dalam mengekalkan kecantikan dan kesihatan mata.

Kurang tidur kerana kerja-kerja yang berlebihan, tekanan, berpesta dan gangguan tidur boleh membawa kepada lingkaran hitam gelap di bawah mata anda dan juga akan membuat ia kemerahan.

Mempunyai sekurang-kurangnya tujuh jam tidur untuk menjaga mata dan badan dalam keadaan sempurna.

READ :  Mata Bertahi, Berpasir dan Sensitif Petanda Awal Masalah Mata Kering

.

☹ Kekurangan vitamin dan mineral

Ia telah ditemui bahawa kekurangan vitamin juga merupakan sebab utama untuk masalah penglihatan dan mata bengkak. Kekurangan vitamin A, K dan B boleh menyebabkan kantung  mata bengkak .

Oleh itu, memasukkan banyak sayuran berdaun hijau dan buah-buahan dalam diet anda. Juga minum segelas susu setiap hari untuk membekalkan nutrien tambahan kepada badan. Minum banyak air (8-10 gelas) untuk menjaga tubuh terhidrat dan  kelembapan mata

.

☹ Faktor Usia

Dengan penuaan, bengkak mata boleh menyebabkan sebahagiannya apabila tisu lemak yang biasanya melindungi mata di dalam soket mata bertulang mula bergerak ke depan dan mengisi ruang di bawah mata.

.

Antara faktor  lain adalah:

  • Lebihan pengambilan garam, yang menyebabkan pengumpulan cecair
  • Alahan yang boleh menyebabkan keradangan dan bengkak
  • Masalah alahan atau resdung
  •  Menangis
 

11 Tips untuk Mengurangkan  Lingkaran Gelap Bawah Mata, Mata Sembap dan Eyebag

Ikuti tips untuk mengurangkan lingkaran gelap bawah mata, mata sembap dan eyebag seperti dibawah:

  • Menggunakan ubat titis mata untuk iritasi yang disebabkan oleh alahan, jika sesuai
  • Minum air yang mencukupi untuk mengelakkan dehidrasi
  • Mengaplikasikan ais memampatkan apabila penutup anda bengkak
  • Mengaplikasikan kepingan timun atau uncang teh sejuk ke atas mata tertutup
  • Menggunakan krim dan produk kulit yang lain dirumus khas untuk kegunaan di sekeliling mata
  • Mengurangkan pengambilan garam dalam diet anda
  • Makan makanan yang kaya dengan kalium, seperti pisang, untuk menghapuskan cecair yang berlebihan di dalam badan anda
  • Percikan air sejuk ke seluruh muka dan mata anda
  • Dapatkan rehat dan tidur yang mencukupi
  • berhenti merokok. Menurut satu kajian, merokok boleh menjadi sebab utama untuk beg dan lingkaran hitam di bawah mata.
  • Elakkan menggosok mata anda. Jika ada masalah dalam mata dan mewujudkan kerengsaan, kemudian percikan air untuk menghilangkan ia. Menggosok boleh memburukkan lagi masalah anda menambahkan kemerahan kepada mata anda.
 

Hilangkan Lingkaran Hitam Bawah Mata & Eyebag dengan Youth Restoring Eye Treatment

MEMPERKENALKAN YOUTH™ Restoring Eye Treatment, produk pelbagai fungsi yang memberikan manfaat anti-penuaan hebat dan
solusi yang jelas dilihat untuk lingkaran gelap bawah mata, mata letih, kering atau sembap. Ianya bukan sekadar untuk mata!

READ :  Testimoni Kulit Lebih Berseri dan Bebas Cela dengan Set Kecantikan Shaklee
Lingkaran Gelap Bawah Mata,eye cream yang bagus malaysia,krim mata terbaik di malaysia,YOUTH Restoring Eye Treatment,krim mata yang bagus,
Hilangkan kedutan, lingkaran gelap bawah mata dengan berkesan bersama YOUTH™ Restoring Eye Treatment
  • Mengandungi Peptide Blend unik yang dibuktikan di dalam kajian klinikal dapat mengurangkan penampilan garis serta kedutan di kawasan sekeliling mata dan kedutan di sisi luar lipatan mata atau crow’s feet dalam tempoh masa seawal 7 hari.*
  • Mengurangkan sembap dan lingkaran hitam.**
  •  Membantu menghilangkan kedutan mata dan menegangkan serta menghidrat. **
  •  Mempunyai cooling tip unik yang menyegarkan dan memberikan tenaga di kawasan mata dengan urutan lembut (tak payah sapu cream bawah mata guna jari, roll je guna cooling tips ni! Rasa sejuk je massage mata)

Hebat bukan?

Semakin kita berusia, semakin banyak kolagen akan hilang. Tu mata start nampak garis halus. Youth eye cream membantu meningkatkan penghasilan kolagen untuk memastikan kulit mata kita tegang dan anjal gitu. ☺️
.
YOUTH Restoring Eye Treatment is more than just an eye cream! 😎

Youth™ Restoring Eye Treatment,krim mata shaklee,Krim Mata Terbaik,krim bawah mata shaklee,

Keliru dengan pelbagai jenis krim mata di pasaran?

Krim ini memenuhi semua ciri di bawah

  • MENGURANGKAN PENAMPILAN GARIS HALUS, KEDUTAN DAN KEDUTAN DI SISI LUAR LIPATAN MATA
  • MENGURANGKAN SEMBAP DAN LINGKARAN HITAM MATA
  • MEMBANTU MENEGANGKAN KULIT DI SEKELILING MATA
  • MENEGANGKAN DAN MENGHIDRAT
  • MELEMBAPKAN DAN MELINDUNGI
 

Testimoni Pengguna YOUTH™ Restoring Eye Treatment

Testimoni 1 : Kedutan di mata semakin berkurang dan menghilang selepas 30 hari menggunakan Youth Shaklee

hilangkan eyebag,hilangkan lingkaran hitam bawah mata,testimoni YOUTH Restoring Eye Treatment
Testimoni Selepas Menggunakan Krim Mata Youth Restoring Eye Treatment

.

Testimoni 2 : Lingkaran hitam bawah mata, eyebag hilang selepas 30 hari penggunaan Youth Shaklee

hilangkan eyebag,hilangkan lingkaran hitam bawah mata,testimoni YOUTH Restoring Eye Treatment
Testimoni Selepas Menggunakan Krim Mata Youth Restoring Eye Treatment

.

Testimoni 3: Wanita berusia 61 tahun berkongsikan pengalaman beliau mengunakan Youth Shaklee dan Kedutan di mata, mulut dan pipi hilang dalam masa 60 hari. nampak lebih muda dari usia sebenar

hilangkan eyebag,hilangkan lingkaran hitam bawah mata,testimoni YOUTH Restoring Eye Treatment
Testimoni Selepas Menggunakan Krim Mata Youth Restoring Eye Treatment

.

#Testimoni 4 : Lingkaran Hitam dan Sembapa bawah mata berkurangan selepas 4 hari menggunakan Youth Restoring Eye Treatment

Testimoni Selepas Menggunakan Krim Mata Youth Restoring Eye Treatment
Testimoni Selepas Menggunakan Krim Mata Youth Restoring Eye Treatment

.

#Testimoni 5 : Testimoni 5 hari Selepas Menggunakan Krim Mata Youth Restoring Eye Treatment

Testimoni Selepas Menggunakan Krim Mata Youth Restoring Eye Treatment
Testimoni Selepas Menggunakan Krim Mata Youth Restoring Eye Treatment

.

Testimoni 6 : hilangkan lingkaran hitam bawah mata dengan menggunakan Youth Restoring Eye Treatment

hilangkan lingkaran hitam bawah mata dengan menggunakan Youth Restoring Eye Treatment
Hilangkan lingkaran hitam bawah mata dengan menggunakan Youth Restoring Eye Treatment

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(i) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.
11 Tips untuk Mengurangkan Masalah Lingkaran Gelap Bawah Mata dengan Krim Ajaib Ini was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

1 Ulasan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.