Vitamin Yang Membantu Meningkatkan Kesuburan Lelaki

tingkatkan kesuburan lelaki

Untuk bantu isteri hamil dengan cepat, semuanya bermula dengan si bapa . Tanpa sperma, macam mana nak jadi anak. Apabila sebut mengenai kenapa perlu tingkatkan kesuburan lelaki, ia berkait dengan:

  • Nafsu untuk bersama isteri terjejas
  • Kualiti sperma yang dihasilkan
  • Pergerakan sperma untuk menuju ke ovum
  • Jumlah  sperma  untuk membolehkan ia menembusi ovum

3 Perkara Penting Mengenai Kesuburan Lelaki

Antara point yang dibincangkan dalam kelas khas certified product trainer haritu ialah tentang tingkatkan kesuburan lelaki . Kesihatan sperma tuh yang penting, 3 perkara nih kalau nak sampai ke ovum

Info ini juga saya perolehi dan dikreditkan pada saudara Joe Labu,

3 perkara itu adalah :

(i) SPERMATOGENESIS

Ini peringkat paling penting, iaitu penghasilan sperma itu sendiri

ciri ciri sperma yang sihat

(ii) PERLINDUNGAN SPERMA

Walapun sperma  sihat, ia jugak mempunyai risiko terdedah kepada radikal bebas, stress, dan macam macam lagi. Jadi nak taknak sperma perlukan jugak vitamin untuk melindungi dirinya

.

(iii)PENEMBUSAN SEL TELUR WANITA

Bila dah ada perlindungan dan sihat, sekarang masanya sperma perlu bergerak untuk menembusi sel telur wanita. Dalam jutaan sel sperma, akan ada 1 hero yang akan muncul menjadi pemenang!

Vitamin Yang Membantu Meningkatkan Kesuburan Lelaki

Sebagai solusi meningkatkan kesuburan lelaki, dibawah adalah antara vitamin iaitu :

READ :  Tips Bantu Sperma Hidup Lebih Lama dalam Tiub Fallopio

vitamin untuk kesuburan lelaki

(i) Penghasilan Spermatogenesis

Ini peringkat paling penting, iaitu penghasilan sperma tuh sendiri. Penghasilan sperma nih, ko kena ambil vitamin.

♥ ZINK

Paling penting untuk kesuburan lelaki. Sebabnya zink ni pastikan spermatogenesis nih berlaku dengan cantik, sebabnya ianya berlaku bila sel dipecahkan. Ambil zink ni pastikan pembentukan sperma tuh normal, membrane dia, ekor dia, dan kematangan dia .

.

(ii) Perlindungan Sperma

Jadi nak taknak dia perlukan jugak vitamin untuk melindungi dirinya, antara yang terbaik ialah

VITAMIN E 

Terbaik untuk pergerakan sperma tuh, dan paling penting melindungi sperma dari serangan radikal bebas

SELENIUM

Penting untuk pembentukan sperma, struktur dia, pergerakan dia, dan jugak memberikan perlindungan dari bahan oksidan yang boleh merosakan sperma tersebut.

Kajian yang dijalankan oleh saintis Shaklee bagaimana tindakbalas Vita E Complex terhadap kesuburan lelaki adalah seperti di bawah:

vitamin e shaklee meningkatkan kesuburan lelaki

Shaklee membekalkan Vita E Complex yang dilengkapi Selenium yang terbukti bagus untuk kesuburan lelaki.

READ :  Tips Pemilihan dan Kelebihan Vitamin E

vitamin e meningkatkan kesuburan lelaki

.

(iii) Penembusan Sel Telur Wanita

Jadi dia perlukan beberapa vitamin yang power . Vitamin tuh ialah:

COENZYME Q10

yang ni ada orang kata booster kepada sperma tersebut. Sel mitochondria sperma dapatkan tenaga dengan adanya vitamin CoQ10 nih, barulah sperma gerak lebih power. Dalam Shaklee, saya sarankan pengambilan Coq Trol Plus Shaklee, lihat gambar dibawah bagaimana ianya berfungsi

 

Coenzyme membantu meningkatkan jumlah sperma
Coenzyme membantu meningkatkan jumlah sperma
Coenzyme membantu meningkatkan pergerakan sperma
Coenzyme membantu meningkatkan pergerakan sperma

.

Kajian terhadap perubahan kualiti sperma pada lelaki yang mengamalkan Coenzyme

 

OMEGA-3

Kepentingan asid lemak nih memang antara yang terpenting kalau nak sperma tembus sel telur wanita. Rupanya kepala sperma ni ada DHA. DHA ni yang membentuk acrosome, satu lapisan yang ada kat kepala sperma nih.

Acrosome ni yang lepaskan enzyme ni dan menyebabkan sperma boleh tembus sel telur wanita. DHA ni boleh menukarkan kepala sperma yang bulat kepada bentuk kon yang lebih power untuk kerja penembusan sel telur.

omega 3 meningkatkan kesihatan sperma

Dalam Shaklee, saya cadangkan pengambilan Omega Guard yang Lelaki membantu

♥ Meningkatkan kepekatan sperma

♥ Memainkan peranan utama dalam penghasilan sperma yang sihat

omega 3 meningkatkan kesuburan wanita dan lelaki
omega 3 meningkatkan kesuburan wanita dan lelaki

.

KESIMPULAN

Jadi nak tak nak, makanlah banyak benda berkhasiat kalau nak dapat anak. Bukan sahaja wanita, tapi sebenarnya LELAKI pun sama, hahaha. Nak makan vitamin apa ? tentu sekali yang selamat, dan terbukti melalui kajian #landmarkstudyterbaik .

READ :  Q&A Mengenai Set Kesuburan Shaklee

Set Kesuburan Lelaki ini mengandungi Omega Guard , Vita E Complex dan Coq Trol yang membantu meningkatkan kesuburan lelaki dan membantu 3 elemen penting untuk kesihatan sperma seperti yang dibincangkan diatas.

Bagaimana ingin Mendapatkan Vitamin Shaklee?

Pembayaran boleh dibuat mengunakan Kad Debit dan Kad Kredit

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(ii) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.

 

Vitamin Yang Membantu Meningkatkan Kesuburan Lelaki was last modified: by
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

Berpengalaman lebih 6 tahun sebagai Shaklee Business Leader . Saya menjalani perniagaan Shaklee secara sepenuh masa , secara ‘online’ dan ‘offline’ .

Saya disini ingin berkongsi dengan anda maklumat,tips dan info kesihatan yang berguna, dan ada yang saya tuliskan mengenai pengalaman saya sendiri.

Hubungi saya secara terus

Call/Whatsapp : +6013-4211610
Link Whatsapp : http://www.wasap.my/60134211610

You may also like

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.