Vitamin Yang Membantu Meningkatkan Kesuburan Lelaki

tingkatkan kesuburan lelaki

Apabila sebut mengenai kesuburan lelaki, ia berkait dengan:

✅Keintiman lelaki , nafsu untuk bersama isteri terjejas

✅Kualiti sperma yang dihasilkan

✅Pergerakan sperma untuk menuju ke ovum

✅ Jumlah  sperma  untuk membolehkan ia menembusi ovum

Untuk bantu isteri hamil dengan cepat, semuanya bermula dengan si bapa  😎 . Tanpa sperma, macam mana nak jadi anak  😆 Tapi, si isteri perlukan sperma yang berkualiti dan kuantiti yang banyak untuk menembusi ovum. Jadi, peratus untuk si isteri hamil adalah tinggi

3 Perkara Penting Mengenai Kesihatan Sperma

Antara point yang dibincangkan dalam kelas khas certified product trainer haritu ialah tentang kesuburan. Kesihatan sperma tuh yang penting. Sperma perlukan 3 perkara nih kalau nak sampai ke ovum

Info ini juga saya perolehi dan dikreditkan pada saudara Joe Labu,

3 perkara itu adalah :

 ➡ SPERMATOGENESIS  –  Ini peringkat paling penting, iaitu penghasilan sperma itu sendiri

 ➡ PERLINDUNGAN – Walapun sperma tuh sihat, memang dia terdedah kepada radikal bebas, stress, dan macam macam lagi. Jadi nak taknak dia perlukan jugak vitamin untuk melindungi dirinya

READ :  4 Punca Sperma Cair dan Cara Atasinya dengan Berkesan

 ➡ PENEMBUSAN SEL TELUR WANITA – Bila dah ada perlindungan dan sihat, sekarang masanya sperma perlu bergerak untuk menembusi sel telur wanita. Jadi dia perlukan beberapa vitamin yang power

Vitamin Yang Membantu Meningkatkan Kesuburan Lelaki

Sebagai solusi kesuburan lelaki, dibawah adalah antara vitamin yang membantu meningkatkan kesuburan lelaki iaitu :

(i) Penghasilan Spermatogenesis

Ini peringkat paling penting, iaitu penghasilan sperma tuh sendiri. Penghasilan sperma nih, ko kena ambil vitamin.

ZINK

Paling penting untuk kesuburan lelaki. Sebabnya zink ni pastikan spermatogenesis nih berlaku dengan cantik, sebabnya ianya berlaku bila sel dipecahkan. Ambil zink ni pastikan pembentukan sperma tuh normal, membrane dia, ekor dia, dan kematangan dia .

.

(ii) Perlindungan Sperma

Jadi nak taknak dia perlukan jugak vitamin untuk melindungi dirinya, antara yang terbaik ialah

VITAMIN E 

Terbaik untuk pergerakan sperma tuh, dan paling penting melindungi sperma dari serangan radikal bebas

SELENIUM

Penting untuk pembentukan sperma, struktur dia, pergerakan dia, dan jugak memberikan perlindungan dari bahan oksidan yang boleh merosakan sperma tersebut.

READ :  [INGIN CEPAT HAMIL] : SET BUDGET KESUBURAN SHAKLEE

Kajian yang dijalankan oleh saintis Shaklee bagaimana tindakbalas Vita E Complex terhadap kesuburan lelaki adalah seperti di bawah:

kesuburan vitamin e shaklee,kesuburan lelaki,vitamin e

Shaklee membekalkan Vita E Complex yang dilengkapi Selenium yang terbukti bagus untuk kesuburan lelaki.

.

(iii) Penembusan Sel Telur Wanita

Jadi dia perlukan beberapa vitamin yang power . Vitamin tuh ialah:

COENZYME Q10

yang ni ada orang kata booster kepada sperma tersebut. Sel mitochondria sperma dapatkan tenaga dengan adanya vitamin CoQ10 nih, barulah sperma gerak lebih power. Dalam Shaklee, saya sarankan pengambilan Coq Trol Plus Shaklee, lihat gambar dibawah bagaimana ianya berfungsi

 

kesuburan lelaki,fungsi coenzyme untuk kesuburan lelaki
Coenzyme membantu meningkatkan jumlah sperma
kesuburan lelaki,fungsi coenzyme untuk kesuburan lelaki
Coenzyme membantu meningkatkan pergerakan sperma

.

Kajian terhadap perubahan kualiti sperma pada lelaki yang mengamalkan Coenzyme

 

OMEGA-3

Kepentingan asid lemak nih memang antara yang terpenting kalau nak sperma tembus sel telur wanita. Rupanya kepala sperma ni ada DHA. DHA ni yang membentuk acrosome, satu lapisan yang ada kat kepala sperma nih.

Acrosome ni yang lepaskan enzyme ni dan menyebabkan sperma boleh tembus sel telur wanita. DHA ni boleh menukarkan kepala sperma yang bulat kepada bentuk kon yang lebih power untuk kerja penembusan sel telur.

READ :  [AZOOSPERMIA] : Suami Kurang Sperma ,Punca Isteri Tak Hamil

Dalam Shaklee, saya cadangkan pengambilan Omega Guard yang Lelaki membantu

♥ Meningkatkan kepekatan sperma

♥ Memainkan peranan utama dalam penghasilan sperma yang sihat

omega 3 untuk kesuburan wanita,omega 3 untuk kesuburan,omega 3 untuk kesuburan lelaki

.

KESIMPULAN

Jadi nak tak nak, makanlah banyak benda berkhasiat kalau nak dapat anak. Bukan sahaja wanita, tapi sebenarnya LELAKI pun sama, hahaha. Nak makan vitamin apa ? tentu sekali yang selamat, dan terbukti melalui kajian #landmarkstudyterbaik .

Set Kesuburan Lelaki ini mengandungi Omega Guard , Vita E Complex dan Coq Trol yang membantu meningkatkan kesuburan lelaki dan membantu 3 elemen penting untuk kesihatan sperma seperti yang dibincangkan diatas.

————————————

(i) Hubungi Saya :

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, sila hubungi :
 .
✆ SMS | WhatsApp : 013 4211 610 [Nadia]
.
📱 Link Terus untuk Whatsapp :
http://www.wasap.my/60134211610
http://www.wasap.my/60134211610
.
📩 Email : nornadiamansor@yahoo.com
.

(ii) Buat belian di cawangan Shaklee terdekat

Walk In ke mana mana cawangan Shaklee berdekatan,  gunakan ID 866457 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan
.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Link Berkaitan

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.